Source: COURTESY OF NETFLIX © 2020 | Christmas on the Square

Dolly Parton’s Christmas on the Square Review

Reader Rating0 Stemmen
0
4.6
Een hysterische, over de top kerst film

De film Christmas on the Square ademt Dolly Parton

De film Christmas on the Square ademt Dolly Parton
Source: IMDB & Netflix | Christmas on the Square

Tussen de verschillende Netflix kerst titels, miste ik een over de top musical. Daar komen een aantal ingrediënten bij kijken. In de recensie van ‘Christmas on the Squar’ ga ik de verschillende onderdelen af. Zodat ik de toekomstige kijker kan voorbereiden, want dat is nodig.

In ‘Christmas on the Square’ wordt de misantroop Regina Fuller bezocht door een in glitter gehulde engel, die haar meeneemt op een muzikaal pad naar boetedoening. Schopt de vrekkige huisbaas alle inwoners van het dorp Fullerville op kerstavond hun huis uit of geeft ze zich over aan de kerstsfeer?

De film ‘Christmas on the Square’ heeft niet voor niets de naam van Dolly Parton ervoor staan. De film ademt namelijk Patton. De zangeres heeft namelijk 14 originele nummers voor de film geschreven. De fans van de muziek, moeten het doen met de film. Want er wordt geen soundtrack uitgebracht. Op het nieuwe kerst album van Dolly Parton, staan ‘Christmas is..’ en ‘Christmas on the Square’.

Ik de afgelopen jaren heeft Dolly Parton een imago opgebouwd, wat lichtelijk over de top, hysterisch en kitch is. Dat is ook doorgevoerd in de film. Want de muziek gaat alle kanten op, de gemene deler is de pop/country saus dat er overheen zit. Daarnaast valt de aankleding, decors etc ook onder het imago van de zangeres. Dat is niet erg, maar dat zorgt er wel voor dat de kijker de verwachtingen bij moet stellen.

De kerstfilm is hysterisch, over de top en kitsch

De film Christmas on the Square ademt Dolly Parton
Source: COURTESY OF NETFLIX © 2020 | Christmas on the Square

Heel vernieuwend is de film niet. Het verhaal van ‘Christmas on the Square’ is beter bekend als ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Vele films zijn de Netflix voor gegaan. Alleen hebben de makers er een originele versie van gemaakt. De film is niet te vergelijken met een recent uitgekomen titel. Wat mij opviel was dat het verhaal rondom een aantal hoofdpersonen draaide. Waarbij de casting op bepaalde vlakken heel slim is.

Er is gekozen om bekende acteurs en actrices te casten. De rest van de cast zit erbij en moet het doen met een bijrol. Dat geldt ook voor het verhaal. Terwijl de film de kijker wilt laten geloven dat het dorp heel centraal staat. Wanneer de bekende acteurs niet in de scène zaten, kakte de film ook in. Terwijl andere scènes heel goed overkwamen.

Zoals de scène waar Christina Baranski en Treat Williams een gesprek hadden. Voor mij waren Jenifer Lewis en Christine Baranski het beste in de film. De aandacht ging direct naar de dames toe. Ook paste de muzikale ondersteuning perfect bij de karakters. Boven aan het blog bericht, heb ik het over de kijker voorbereiden. Dat is nodig, omdat ik zelf in totale shock was. De film begon en de eerste 10 minuten heb ik met open mond zitten kijken.

Is Christmas on the Square een vermakelijke film?

Is Christmas on the Square een vermakelijke film?
Source: COURTESY OF NETFLIX © 2020 | Christmas on the Square

Het was zo over de top, dat ik het niet kon verwerken. Gelukkig zwakte het daarna af, alleen was de toon wel direct gezet. Want de combinatie met musical, over de top scènes/muziek en her geloof klopte in mijn hoofd niet. Waardoor ik soms zo hard moest lachen, en niet om de juiste reden. Het verloop van het verhaal was in de loop band de film te ver gezocht. Het grappig aan de film is, is dat je blijft kijken omdat Dolly Parton de kijker weet te overtuigen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Het geloof gaat als een rode draad door de film. Het lijkt mij voor gelovige en niet gelovige kijkers, lastig om het serieus te nemen. Voor mensen kan dit ook als beledigend overkomen. Zoals dat de vrouw van de pastoor moeilijk zwanger kan worden. Later in de film zorgt de engel, gespeeld door Dolly Parton, dat ze zwanger wordt. Alsof ze Maria is.

De recensie van ‘Christmas on the Square’ wil ik niet heel negatief eindigen. Want het is een vermakelijke film. Het is aan de kijker of hij/zij de verschillende elementen, muziek, verhaal en acteerwerk, te veel van het goede is. Voor mij was dat namelijk wel het geval.

Dolly Parton’s Christmas on the Square Review
Netflix laat met 'Christmas on the Square' een bekend verhaal op een over de top, kitsch en hysterische manier zien. De bepaalde elementen in het verhaal, decor en andere aankleding matchen niet. Waardoor het lachwekkend wordt.
Het Verhaal
4
Acteer werk
4.5
Regie
5
Het einde v/d film
5
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
Het acteerwerk van Jenifer Lewis en Christine Baranski
Minpunten
De verschillende elementen passen niet goed bij elkaar, de film wordt lachwekkend
De hysterie, over de top en kitsch aanpak, is in de hele film doorgevoerd
4.6
Een hysterische, over de top kerst film

Latest Reviews