Bron: IMDB & © 2019 Netflix | Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Netflix lanceert de driedelige documentaire serie Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer, dat je een bizar en gruwelijk verhaal laat zien

Netflix lanceert de driedelige documentaire serie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer, dat je een bizar en gruwelijk verhaal laat zien
Bron: IMDB & Netflix | Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Als je naar verschillende Netflix series kijkt, dan komt er wel eens een aanbeveling van een documentaire voorbij. In de loop der jaren zijn er een aantal titels uitgebracht, die de nodige indruk weten te maken. Dat geldt ook voor één van de nieuwste titels: ‘Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer’. De driedelige serie kwam 18 december uit en wordt sindsdien door vele mensen bekekenen. Wat laten de makers zien? n wat wilt de serie mee geven? In dit bericht kom je erachter.

Wanneer een video online wordt geplaatst van een mysterieus figuur, in een donkergroene hoodie die twee kittens doodt, wordt internet gek. Een groep amateur online speurneuzen verzamelen zich om hem op te sporen. In een gevaarlijke kat en muis spel moedigt elke klik de zieke dader aan om nog meer verontrustende video’s te posten, totdat een definitieve video is geüpload. Deze keer is het slachtoffer een mens. Waardoor de offline wereld wordt wakker geschud.

De producenten van de documentaire ‘Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer’ hebben de nodige ervaring met het maken van soort gelijke documentaires. Zo werden de documentaires ‘The Imposter’ en ‘Silk Road’ ook door hen geproduceerd. Dat is ook terug te zien in de manier van vertellen. Je kan als kijker snel het gevoel hebben dat bepaalde punten worden afgelopen. Zodat het geheel als saai of zonder enige spanning wordt verteld.

De documentaire kan aanvoelen als een bizarre Hollywood film

Dat is in dit geval niet zo. Want aan het begin lijkt de driedelige serie zich te focussen op de zoektocht naar iemand, die katten mishandeld en vermoord. Op een bepaald moment komen er momenten voorbij dat het verhaal een bizarre twist krijgt. Waardoor het geheel als een bedachte Hollywood film over kan komen. Je zit met spanning en een vreemd onderbuik gevoel te kijken.

Jammer genoeg is dit geen actie film, want van begin tot eind is het de realiteit. Daar helpt ook bij dat de makers er voor kiezen om de interviews en beelden van de computer schermen te tonen. Zodat je een beeld krijgt hoe de mensen achter de computers reageerde. Of hoe andere zaken werden geregeld. Ik kon de vormgeving waarderen. Enige waarschuwing is wel geboden, want de eerste aflevering kan voor mensen heel shockend zijn. Zelf moest ik ook een aantal keer wegkijken, omdat ik bang was om iets te zien wat te luguber was.

De documentaire is het kijken zeker waard, maar slaat een belangrijk onderdeel over

Ook al wordt het verhaal van verschillende kanten belicht. Van de amateur online speurneuzen, moeder tot en met advocaten en vriend van het slachtoffer. Toch miste ik nog het één en ander. Want niet het hele verhaal wordt gedeeld. Als je een aantal seconden zoekt op het internet, kom je erachter dat Magnotta psychische problemen heeft. Waardoor een karakter als Manny tot één van zijn persoonlijkheden kan functioneren.

Aan het eind van ‘Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer’ wordt de vraag gesteld: ‘of de amateur online speurneuzen, Magnotta hebben aangespoord om verder te gaan?’. Heeft mij aan het denken gezet. Soms wilt je iemand helpen of tegenhouden om slechte dingen te doen. De aandacht die je erin stopt, kan in bepaalde gevallen voor de nodige aansporing zorgen. Het is een dunne lijn. In dit geval, denk ik dat hij het toch had gedaan, want hij was heel berekenend plus zijn psychische problemen werkte niet bepaald samen.

Latest Reviews

Ook interessant
Charlie en Hannah Gaan Uit Review