blog-this-made-my-day

Dutch filmworks gaat de strijd aan met piraterij in NL

Filmdistributeur Dutch Filmworks gaat vanaf oktober achter de illegale downloaders aan

Als het aan filmdistributeur Dutch Filmworks ligt is binnenkort niemand in Nederland van plan om illegaal een film, serie of andere entertainment te downloaden. Het bedrijf heeft aangekondigd om vanaf oktober 2017 illegale downloaders op te gaan sporen aan de hand van IP-adressen.
Mocht je een VPN hebben en gebruiken terwijl je de verschillende downloads hebt lopen? Dan blijf je (voorlopig) buiten schot.

Dit gaat het bedrijf niet alleen doen. Want het Duitse bedrijf Excipion gaat ze daar bij helpen door de IP-adressen van illegale downloaders te gaan zoeken.
Volgende Dutch Filmworks zou het om honderdduizenden of zelfs miljoenen mensen zijn die af en toe of regelmatig gebruiken van torrent sites om te downloaden.

Dutch Filmworks gaat illegale downloaders aanpakken

Hoe gaat Dutch Filmworks dat aanpakken?

De aanpak gaat als volgt: het bedrijf Excipion gaat de IP-adressen van de downloaders opzoeken. Wanneer zij die adressen hebben moeten de providers (KPN, Ziggo etc.) de huisadressen van de mensen gaan geven. Zodat Dutch Filmworks een brief kan sturen met daarin een boeten van een paar honderd euro tot duizend euro.
Zo makkelijk gaat het nog niet. Want het bedrijf moet eerst toestemming krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens om de IP-adressen te verzamelen.

Mocht de toestemming er komen dan kan Dutch Filmworks de verschillende internet providers dwingen om de informatie te geven. Dat je niet illegaal mag downloaden lijkt mij meer dan duidelijk. Het enige wat de filmdistributeur doet is dat jij als gebruiker van het internet met je bewijslast moet komen. Wat je hebt gedownload. Zodat zij kunnen kijken hoe hoog de boete zal zijn. Als je een overtreding begaat wordt je normaal gesproken op je fouten gewezen door de politie. Je rijdt bijvoorbeeld door rood of doet iets erger.

Dit nieuws gaat zeker nog een staart krijgen want er moeten nog een aantal stappen worden genomen voordat het bedrijf de boetes kan gaan uitdelen. Houdt het in de gaten als je vanaf 1 oktober download via een torrent site of gebruik maakt van Popcorn Time. Of ga naar iTunes om daar op een legale manier aan een film of serie te komen.
Een andere optie is een abonnement afsluiten bij Netflix, Videoland of andere on demand aanbieder. Zodat je een heel archief hebt op in te spitten.

  1. Weet je .. het probleem is dat je allemaal verschillende aanbieders moet hebben .. Netflix, Videoland etcetera als je alles wilt gaan bekijken. Dat is het grote probleem in Nederland en andere landen.
    Daarnaast komen veel films en series VEEL TE LAAT op deze aanbieders te staan.

    Laten ze dat eens oplossen voordat ze boetes uit gaan delen. Ze hebben het zelf in de hand gewerkt dat mensen gaan downloaden. Gelijk aan de muziek industrie, waar eind jaren 90 / begin van deze eeuw schandalige prijzen werden gevraagd voor CD albums en singles. CD single van 15 a 16 euro, albums van wel 31 euro. Alleen maar omdat het “toch wel kon”.. totdat er illegale download mogelijkheden zoals Napster kwamen.

    1. Je hebt helemaal gelijk! Alleen heb ik het idee dat de bedrijven als Netflix en Videoland niet sneller een serie online gaan aanbieden om het probleem te verhelpen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latest Reviews