Dutch Party – Blade Runner

Dutch Party geeft je een old skool gevoel met zijn nieuwe single ‘Blade Runner’

The band Dutch Party
Nu komen er waarschijnlijk een aantal vragen naar boven met het zien van Dutch Party en de nieuwe single ‘Blade Runner’. Lees rustig door want ik ga je (waarschijnlijk) antwoord geven op de vragen die je hebt. Want letterlijk vertaald is de naam de bovengenoemde band: ‘Nederlands feest’. De naam heeft niets, maar dan ook niets te maken met Nederland. Ook al doet de naam dat wel vermoeden.

Laat ik het hebben over de eerste single die op de EP Combat Pop waarbij je waarschijnlijk het oude gevoel ook op terug gaat horen. De single geeft een goede sneak peak met wat de band Dutch Party van plan is om uit te gaan brengen. Twee jaar geleden brachten zij al een EP Astral Nights uit. Daar was pop muziek op te horen met verschillende invloeden. De nieuwe single laat horen hoe goed de heren de aanstekelijke gitaarriffs met de soms opvallende teksten combineert.

Waar het allemaal begon voor Dutch Party

Het begon voor Dutch Party toen Ken Franklin een opname stand een kleine kast vond. Het stond achter de trap verstopt in het huis van zijn ouders. Alles wat daar stond heeft daar jaren gestaan achter een muur van dozen.
Er stond een tape machine, een echo box en twee gitaren waar Frankin mee ging experimenteren. Hij wilt kijken wat voor verschillende geluiden daar uit kwamen en begon daar muziek bij te schrijven.

Het balletje begon te rollen vanaf het moment dat Ken Franklin verhuisde van San Francisco naar Los Angeles. Hij wilde met zijn muziek verschillende sub-genres aan de bestaande genres toevoegen. Daar begon Dutch Party vorm te krijgen. Zelf vind de band dat zij ‘Pop met een doel maken’

Toen een aantal bekende televisiezenders Dutch Party begonnen op te merken, werd het succes ook steeds groter. Want zij werden gebruikt bij ABC en MTV. Een aantal gerenommeerde blogs en websites als Billboard wisten de heren ook snel te vinden. Zij waren te spreken over de band en lieten quotes als ‘Dutch Party weet hoe je een drum en bass groove krijgt’.

Adwaith – Femme/Lipstick Coch

Na de televisiezenders en bloggers is het tijd om naar Dutch Party te luisteren

Doordat Dutch Party online steeds meer bekendheid kreeg werden zij op de bekende on demand muziek diensten ook gevonden. Op Spotify is de muziek van de Amerikaanse band al meer dan drie miljoen keer beluisterd. Wat je te horen krijgt is een analoog gevoel alsof de muziek jaren geleden is opgenomen. Ook al komt het zo over, Dutch Party mixt de verschillende invloeden met het jaren ’60 gevoel. Een mooi en nostalgisch geluid dat lekker klinkt.

De fans zijn niet alleen naast de Amerikaanse college radio’s te vinden. Want muziek luisteraars over de wereld weten Dutch Party te vinden. Van Europa, Zuid-Amerika tot aan het Middel Oosten er zijn genoeg mensen die de band al ontdekt hebben.
In de herfst van dit jaar komt de nieuwe EP Combat Pop uit. Zij willen anders zijn dan andere bands en doen veel moeite om alles zelf op te nemen met de modernste technieken. En toch live en ‘offline’ te klinken. Er is veel bloed, zweet en tranen in de EP gaan zitten. Over een aantal maanden kan je het zelf gaan beluisteren.

Latest Reviews

Ook interessant
Thor: The Dark World