Bron: DTCIMedia Disney | Disney Plus Originals

Eerste indruk van de Disney Plus Originals

Weten de eerste Disney Plus Originals de verwachtingen waar te maken?

Wij als Nederlanders hadden twee maanden de tijd om gratis gebruik te maken van Disney Plus. De nieuwe streamingdienst dat sinds 12 november officieel van start is gegaan. Vanaf nu kan je ook Disney Plus Originals gaan kijken. Waarbij de mouse house de lat heel erg hoog legt, alleen worden de verwachtingen waar gemaakt? In dit bericht zet ik alle feiten op een rij, met natuurlijk mijn eigen mening.

Al eerder schreef ik over de grote plannen van Disney. Want zij willen er voor zorgen dat het hele gezin kan gaan kijken naar de nieuwe dienst. Daarom zal er ook geen content op komen, dat voor de oudere kijker is bedoeld. Zoals een ‘Deadpool’ of ‘Family Guy’. Welke bekende titels wel met de lancering bij zijn gekomen, zijn ‘Avatar’, ‘Avengers: Endgame‘ en de dertig seizoenen van ‘The Simpsons’. Waardoor de abonnees van Disney Plus ook naar een aantal klassiekers van 20th Century Fox kunnen kijken.

Nu draait het met de lancering om de Disney Plus Originals. Daar heb ik de twee maanden met smacht op zitten wachten. Want na het streamen van de grote klassiekers, was ik toe aan nieuw materiaal. Nu werden de volgende series als eerst gelanceerd: ‘The Mandalorian’, ‘Lady and the Tramp’, ‘High School Musical The Musical – The Series’, ‘Encore’, ‘The World According Jeff Goldblum’ en ‘Noelle’.

Er waren ook titels bij die door mij als verborgen parels werden bestempeld. Ik wilde weten wat voor kwaliteit de content zou hebben, want Disney wilt de hoge verwachtingen natuurlijk wel waar maken. De afgelopen dagen heb ik de eerste afleveringen de series gezien, en een groot gedeelte van de films. Waardoor ik mijn mening met je kan delen.

Disney gaat voor hoge kwaliteit, is dat in iedere serie/film te merken?

De kwaliteit is zoals verwacht, van begin tot einde top. Je ziet dat Disney het publiek aan zich wilt binden. Door voor kwaliteit te gaan in plaats van zo goed koop mogelijke films en series te produceren. Als er 15 miljoen dollar voor één aflevering van ‘The Mandalorian’ wordt uitgetrokken. Dan moet het goed zijn? Dat is het, en als je geen Star Wars fan bent. Dan is de serie zeker aan te raden.

De rest van de series is ook van goede kwaliteit. Je merkt alleen wel dat iedere serie een andere doelgroep probeert aan te spreken. Bijvoorbeeld de jongere generatie, de vrouwen en heren boven de 25 jaar en ga zo maar door. Wat mij daarna op viel, was dat er meer onder de Disney Plus Orginals valt dan verwacht.

Disney gaat voor hoge kwaliteit, is dat in iedere serie/film te merken?
Bron: DTCIMedia Disney | Disney Plus Originals

Disney heeft naast de al eerder bekend gemaakte titels, ook meer content gelanceerd. Zo zijn er meer Pixar Shorts online gezet. Nu had ik grotendeels al gezien. Toch blijft het leuk om zo nu en dan naar de shorts te kijken. Iets extra’s waarmee Disney zich als animatie studio kan onderscheiden.

Op film gebied is er genoeg op en aan te merken. In de komende weken zal ik een uitgebreide recensie geven van ‘Noelle’ en ‘Lady and the Tramp’. Je ziet duidelijk dat deze film voor de streamingdienst zijn gemaakt. Als Disney van plan was om beide titels in de bioscoop te gaan uitbrengen.

Moet je als abonnee nog ergens rekening mee houden?

Dat zou niet positief zijn ontvangen, want de kwaliteit mist net dat extra’s om de kijker in de bioscoop te kunnen bedienen. Als Disney Plus Original zijn beide titels goed. De kwaliteit ligt hoger dan de Disney Channel Original films, maar vallen onder de bioscoop films als ‘The Lion King’ of ‘Captain Marvel’.

Nu is het als veel gebruiker van het bingen, wennen aan de werkwijze van Disney Plus. Want ze zijn niet van plan om de Disney Plus Originals series per seizoen te lanceren. Je krijgt wekelijks een aflevering, waardoor jij terug moet komen. Wat ik grappig vond om te zien, was dat bij sommige series er een mogelijkheid is om een preview te bekijken. Waardoor je een sneak peek krijgt van de volgende aflevering.

Heel goed bedacht, zo kan je de kijker lekker maken, zodat hij/zij de week erna weer terug keert. Bij Netflix het je extra betalen om gebruik te maken van de HDR of Ultra HD kwaliteit. Bij de recent uitgebrachte films en de Disney Plus Originals is dat anders. Voor de €6,99 per maand zit dat er bij ingebakken. Geen extra kosten om de films en series haar scherp te kunnen bekijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Dit zijn de zomer blockbusters 2019