Bron: Apple TV Plus | Defending Jacob

Eerste indruk van Defending Jacob

De eerste afleveringen van Defending Jacob zijn te zien bij Apple TV Plus, en dit is mijn eerste indruk

Eerder in 2019 werd er een ware streaming oorlog aangekondigd. De verschillende partijen wilde grote stappen zetten om de kijker aan zich te binden. Apple TV Plus hoopte dat met een aantal klappers te doen, alleen heeft dat tot nu toe niet het gewenste resultaat gehad. Met de serie ‘Defending Jacob’ lijkt er een eerste hit te zijn gelanceerd. Wat is mijn eerste indruk van de Apple TV Plus serie? Je leest het hieronder.

De Apple TV Plus serie speelt zich af rond een schokkende misdaad die een kleine stad in Massachusetts en met name een gezin ontwricht. Waardoor een assistent-officier van justitie moet kiezen tussen zijn beëdigde plicht om gerechtigheid te handhaven en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn zoon.

Laat ik eerst beginnen met de tactiek van Apple TV Plus. De streamingdienst begint met de kijker lekker te maken, door de eerste drie afleveringen online te zetten. Daarna moet je wekelijks terug komen om de volgende aflevering te kijken. Zodat je regelmatig te vinden bent bij de streamingdienst van Apple. Nu hoopt het bedrijf dat je verder gaat kijken en misschien wel start met een andere serie of film.

Nu was ik er snel bij toen ‘Defending Jacob’ werd gelanceerd. Waardoor ik de bovenstaande werkwijze ook moest doorlopen. Het was heerlijk om door de eerste drie afleveringen te gaan. Want in iedere afleveringen krijg je aanwijzingen te zien, en worden de persoonlijke strubbelingen ontrafelt. Wat de serie nog interessanter maakt.

De mysterie en spanning zorgt ervoor dat je naar de Apple TV Plus original wilt blijven kijken

De mysterie en spanning zorgt ervoor dat je naar de Apple TV Plus original wilt blijven kijken
Bron: Apple TV Plus | Defending Jacob

Alleen vraagt deze serie om achter elkaar te worden gekeken. Het is een een serie om te bingen. Wanneer je er eenmaal in het verhaal zit, wil je door kijken. Toen ik een week later terug kwam, had ik moeite om goed geconcentreerd te kijken. Plus dat een aantal details mij waren ontglipt. Dat haalt de glans van de serie er toch wat van af.

Je krijgt een goede indruk van wat de familie Barber mee maakt. De cast is heel erg goed, want je krijgt tijdens de eerste afleveringen ook het idee dat het een echte familie is. Hoe Chris Evans en Michelle Dockery zich als ouders neerzetten, en zich storten op hun zoon, gespeeld door Jaeden Martell, is heel mooi om te zien. Het komt heel natuurlijk over op het beeldscherm.

Nu ik een aantal Apple TV Plus series heb geprobeerd, en grotendeels niet heb afgekeken. Kan ik wel zien dat Apple voor kwaliteit gaat. Dat is niet anders bij ‘Defending Jacob’. Van de locaties, decors en manier van in beeld brengen, maakt samen een rekensom waar top kwaliteit als uitkomst eruit komt.

De mysterie rondom de moord is niet te doorzichtig. Tijdens de eerste vier afleveringen bleef ik balanceren tussen schuldig en niet schuldig. Want de makers zorgen met bepaalde beelden ervoor, dat andere inwoners van het dorp ook verdacht kunnen zijn. Alleen krijg je daar voorlopig nog geen antwoord op. Daarvoor moet je de hele serie gaan kijken. Mocht je alle afleveringen achter elkaar willen bekijken? Vanaf 29 mei staan alle afleveringen op Apple TV Plus.

Latest Reviews