Het einde van The Black Eyed Peas tijdperk

The Black Eyed Peas nam eerder dit jaar afscheid van Fergie

Sinds 2002 vormde de drie heren Will.i.Am, Apl.de.ap en Taboo samen met Fergie de hip-hop groep The Black Eyed Peas. Dat was het begin van het mega succes dat kwam door de single ‘Where is the Love’.

Dat was ook het begin dat ik de groep in het vizier kreeg. De eerste twee albums vond ik geweldig.
De hits van de groep kan (bijna) iedereen mee zingen, want ze zijn herkenbaar en zijn duizenden keren gedraaid op de radio.
Het is niet de eerste keer dat de band tijdelijk uit elkaar is geweest. In 2006 wilde Fergie zich focussen op haar solo carrière. En dat was ook een succes. De cd The Dutchess kwam uit met de hits ‘London Bridge’, ‘Fergalicious‘, ‘Glamorous’, ‘Big Girls Don’t Cry’ en ‘Clumsy’.

De terugkeer van The Black Eyed Peas had een grote invloed van David Guetta. Want Will.i.Am wilde dance groot maken in Amerika.
Dat is gelukt want ‘I Gotta Feeling’ was een mega hit en wordt iedere zomer weer gedraaid. Toen kwam de band bij elkaar en scoorde een aantal hits en brachten de cd The E.N.D. en The Beginning uit.
Dat duurde zo’n twee jaar en de echo’s begonnen weer te kriebelen.

Ik heb het idee dat het bij sommige bandleden zoals Fergie te maken heeft met het succes dat zij solo willen hebben. Toch zou ik kritisch kijken en de laatste singles die zij heeft uitgebracht waren geen mega hits.
Het was een hobbelige weg. Zelf geeft zij aan een andere weg in te willen slaan qua muziek stijl.
Nu ben ik benieuwd welke kant zij op wilt gaan, want na ‘L.A. Love’, ‘M.I.L.F.$’ en ‘Life Goes On‘ moet haar tweede solo album na de zomer uit gaan komen.

Wat heeft Will.i.Am bekend gemaakt over de nieuwe samenstelling van The Black Eyed Peas

In een interview liet Will.i.Am weten dat Fergie al vanaf het begin van 2017 uit de groep is gestapt. Ook heeft zij een eigen platenmaatschappij Dutchess Music opgericht.
Zelf vind ik het jammer want The Black Eyed Peas hadden nog heel veel muziek uit kunnen brengen.

De 2.5 versie is zonder Fergie maar wel met voormalig Pussycat Doll Nicole Scherzinger.
Wat de zangeres precies gaat betekenen is nog niet bekend, maar dat zal binnenkort wel bekend worden gemaakt.
Houdt The Black Eyed Peas in de gaten, want de eerste twee grote optredens staan gepland.
En dat betekend meestal dat de spotlight aan gaat en er nieuwe muziek aan zit te komen.

Ik heb goede herinneringen aan de hits van The Black Eyed Peas. Tijdens mijn jeugd heb ik met veel plezier geluisterd en ben met ze opgegroeid. Wie weet bedenkt Fergie zich binnenkort en komen ze weer bij elkaar.

Latest Reviews