Entertainment dat in 2018 twintig jaar oud wordt

In 1998 kwam deze entertainment uit, in 2018 wordt deze muziek, films etc twintig jaar oud

Er is veel entertainment uitgekomen de afgelopen jaren. Met een nieuw jaar kunnen verschillende entertainment zoals muziek, film en andere bijzondere evenementen kaarsjes uitblazen. Na het bericht van vorige week waar ik de entertainment dat tien jaar wordt in 2018 voorbij liet komen.

Werd het tijd om de verschillende films, muziek etc. op te noemen wat twintig jaar oud wordt! Met andere woorden, we gaan terug naar 1998 waar andere artiesten de dienst uit maakte. En andere films in de bioscoop waren te zien.

Deze muziek en artiesten worden in 2018 twintig jaar oud

Madonna - Frozen entertainment twintig jaar oud
Bron: GIPHY | Madonna – Frozen

Het jaar 1998 begon goed met de eerste single van Madonna’s album ‘Ray Of Light’. Het is de single ‘Frozen’. Een nummer dat na het uitkomen voor veel commotie zorgde. Want de zangeres zou plagiaat hebben gepleegd door een sample of bijna het hele nummer van een Belgische artiest over te nemen. Waardoor het nummer tot op de dag van vandaag niet meer gedraaid mag worden bij de zuiderburen.

Een ander entertainment moment was de arrestatie van George Michael. Wat er gebeurde in Beverly Hills werd later in een single van de zanger lang en breed besproken. Het moment wordt in 2018 ook twintig jaar oud. De zanger George Michael werd betrapt in de openbare toiletten. Hij zou verschillende seksuele handelingen hebben verricht.

Britney Spears - …Baby One More Time | Entertainment dat twintig jaar oud wordt
Bron: GIPHY | Britney Spears – …Baby One More Time

De volgende artiesten stonden in 1998 voor het eerst in de spotlight. In 1998 werd de boyband Westlife samen gevoegd en tekende zij een platencontract bij BMG. Een andere artiest die je tot op de dag van vandaag nog steeds voorbij hoort komen is Britney Spears.

Haar eerst single ‘…Baby One More Time’ kwam in oktober van dat jaar uit. Een mega succes, het duurde even voordat de hele wereld het oppakte. Maar in het jaar 1999 werd het de meest verkochte single. Een hele goed prestatie. En daarmee zijn Britney Spears en de eerst single al meer dan twee decennia in de spotlight. Haar carrière wordt in 2018 ook twintig jaar oud.

Welke films draaide er in 1998 in de bioscoop en worden in 2018 twintig jaar oud?

In 1998 was er voor ieder wat wils te zien in de bioscoop. Want er draaide van alle genres wel wat in de bioscoop. Maar wat waren de grote klappers? En welke films blijven nadat ze twintig jaar oud zijn nog steeds overeind?

Armageddon wordt in 2018 twintig jaar oud
Bron: GIPHY | Armageddon

In 1998 wisten tien films het voor elkaar te krijgen om heel veel mensen naar de bioscoop te laten gaan. De tien films die nu tot de klassiekers horen waren: ‘Armageddon’, ‘Saving Private Ryan’, ‘Godzilla’, ‘There’s Something About Mary’, ‘A Bug’s Life’, ‘Deep Impact’, ‘Mulan’, ‘Dr. Dolittle’, ‘Shakespeare in Love’ en ‘Lethal Weapon 4′. Een gemengd clubje die veel in het laatje van de filmstudio’s wist te krijgen.

De acteurs die in dat jaar werden omarmt en daardoor een lang carrière op het witte doek hadden en nu zelf nog hebben. Zijn Ben Affleck. Hij wist met zijn rol in ‘Armageddon’ te laten zien op beeld maar ook qua cijfers dat hij als één van de hoofdrollen kon dragen. Ook Cameron Diaz zat in haar glorie jaren. Want een jaar daarvoor was zij te zien in een grote rol. En een jaar later, in 1998, was de film ‘There’s Something About Mary’ een groot succes. Haar komedie films deden het heel erg goed en was de start van een glorieuze carrière.

Mulan Disney
Bron: GIPHY | Mulan

Disney en Pixar wisten beide met 2D en 3D animatie te scoren in de bioscoop. Dat was wel duidelijk want ‘Bugs Life’ was een klapper van de animatie studio dat al een geruime tijd bij Disney hoort. De 2D animatie film ‘Mulan’ liet zien hoe het leven van Hua Mulan eruit zag. De soundtrack en de film zelf deden het heel erg goed.

Het was een jaar waar veel actie en komedies uitkwamen. Mensen konden het waarderen en steunde de films door naar de bioscoop te gaan. De tijd gaat heel snel en toch blijft grotendeels van de entertainment dat nu in 2018 twintig jaar oud wordt nog steeds overeind.

Latest Reviews

Ook interessant
Clean Bandit – Tears (99 Souls Remix)