Debuut EP Memories van The 004

Dit is de debuut EP Memories van The 004

De debuut EP Memories van The 004 is nu te beluisteren en downloaden via de bekende kanalen!

Debuut EP Memories van de popgroep The 004

Het is eindelijk zover! De popgroep The 004 heeft de debuut EP Memories uitgebracht. Een tijd geleden schreef ik over de single ‘Can’t Let You Go’ die was uitgebracht en dat smaakte naar meer. De Nederlandse groep heeft er hard aangewerkt om de EP zo perfect mogelijk te maken. Het is tijd om naar de nummers te luisteren en een Nederlandse pop groep te omarmen, want voor een popgroep van Nederlandse bodem is het keihard werken. En dan kan het nog zo zijn dat ze door veel mensen en radiozenders links blijven liggen.

De muziek is zoals je van de eerste single verwacht een mengelmoes van verschillende stijlen. Dit bedoel ik niet op een slechte manier, want het past perfect bij de popgroep. Met de EP Memories laten zij horen wat zij kunnen met de vier verschillende stemmen. Op de EP staan vijf verschillende nummers die ieders een eigen boodschap en achtergrond informatie hebben. Er zit een internationaal tintje aan het geheel want het is niet alleen in Nederland gemaakt.

Welke nummers staan er op de EP Memories van The 004?

Voordat het überhaupt opgenomen kon worden is er in Engeland en Spanje hard gewerkt om de teksten te schrijven. Er hebben verschillende songwriters meegewerkt. Mike en Kelly, maar vooral Kelly, hebben voor zeker 80% van de teksten geschreven. De teksten van de nummers zijn recht toe recht aan, met andere woorden: er is niet zoveel poespas aan de tekst toegevoegd.

De inspiratie komt van alle kanten en dat is heel leuk om te horen in de nummers. Zo komt de inspiratie van ‘A Note (To My Younger Self) uit de Vogue. Want Victoria Beckham schreef een brief voor de onzekere tiener die ze toen was. De groepsleden hebben een emotionele brief geschreven naar de jongere zelf. En het resultaat is heel leuk om te horen. Ook al is de tekst van het nummer wat serieuzer. Toch is dat niet aan de muziek te horen. De dance vibe weet de tekst een beetje te verbloemen. Want het is heel dansbaar en luistert heel lekker weg.

Het nummer ‘Song For Me’ is voor mij een ware throwback. Het haalt de oude en retro sound van de jaren ’90 terug. De tekst slaat daar ook heel erg op. Als kind geniet je van het leven, en naarmate je ouder wordt krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Vergeet niet te genieten van het leven, ook al je heel hard. Volg je hart en doe wat je leuk vindt om te doen.

Wil je los gaan zet dan het nummer ‘Funky Vibes’ op. Het is een super catchy en edgy nummer maar luister goed wat de tekst duidelijk wilt maken. Het gaat over mensen die over het algemeen negatief zijn aangelegd. Over andere praten maar zelf heel onzeker zijn. Iedereen kent er sowieso één, het beste wat je dan kan doen is links laten liggen.
The 004 Cover Memories

De popgroep The 004 schiet de iTunes hitlijsten in!

Het laatste nummer ‘Summer Of ’05’ is voor de groepsleden van The 004 een throwback. Zij zingen over de zomer van 2005. Het is direct een dikke knipoog naar de start van The 004. In hetzelfde jaar begonnen in de zomer 2005 met samen optrekken en in de mini studio van Mike covers opnemen.

Dat is uitgegroeid tot een popgroep waar je niet meer omheen kan. De EP Memories is pas het begin en denk dat het heel snel kan gaan groeien. Want met het uitkomen van de EP schoot het direct de hitlijsten van iTunes in. Het kwam binnen op de 50ste plek. Een hele goede prestatie, alleen verdiend het een hogere plek.

iTunes / Amazon / Spotify

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
Let the Trumpet loose.. [Top5]