Er gaan grote veranderingen plaatsvinden in de filmwereld

De filmwereld staat op het punt om grote veranderingen door te voeren, maar wat gaat er gebeuren?

De filmwereld staat op het punt te veranderen
Bron: GIPHY | De filmwereld staat op het punt te veranderen

Met de goedkeuring van de deal tussen AT&T en Time Warner en de komende deals die gesloten gaan worden lijkt het filmlandschap een grote verandering te gaan maken. Want de filmwereld mist al een lange tijd een grote bron van inkomsten, en daar moet een nieuwe bron voor gevonden worden. Hieronder probeer ik uit te leggen wat de filmwereld van plan is te gaan doen.

Laat ik beginnen met de komst van Netflix, het illegaal downloaden en meer. Want daarmee worden films en series vandaag de dag grotendeels digitaal bekeken. Een grote klap voor de filmstudio’s en daarmee moet de filmwereld een andere manier zien te vinden. Het antwoord zit in ‘on demand diensten’.

Netflix laat zien dat je met eigen creëerde content geld kan verdienen. Daar konden andere bedrijven in de filmwereld niet achter blijven. Zo ontstonden Amazon Prime, Hulu, maar hebben Warner Bros, Apple en Disney aangekondigd om met een eigen streaming dienst te gaan komen.

Daar komt bij dat mensen gemiddeld één keer in de maand naar de bioscoop gaat. Maar als je een streaming dienst abonnement hebt kijk je vaker, lekker lui vanaf de bank of andere ruimte. Met de goedkeuring van de AT&T en Time Warner deal lijkt er een tijd aan te gaan komen dat de tijd van een film in de bioscoop en uitkomen op DVD, Apple etc. te gaan verkleinen.

Dankzij illegaal downloaden en streamingdienst Netflix gaat de filmwereld veranderen

De filmwereld gaat de komende jaren veranderen
Bron: GIHPY | De filmwereld gaat de komende jaren veranderen

Nu zitten er zo’n drie maanden tussen de eerste releasedatum in de bioscoop en het uitkomen zodat jij het kan kopen. Omdat AT&T een telecombedrijf is en het interessanter wilt maken om daar een abonnement af te sluiten, kan het op een gegeven moment mogelijk zijn dat je films en series van Warner Bros kan gaan kijken. Niet alleen op je telefoon maar ook op je televisie scherm.

Dat kan voor een grote verandering zorgen hoe de filmstudio’s gaan kijken naar de content dat gaat worden gemaakt. Met de mogelijke verkoop van 21st Century Fox aan Disney of Comcast worden de filmstudio’s groter, draaien om franchises en hopen daar groot geld mee te verdienen. Dat zie je al aan wat Disney de afgelopen jaren doet, zij draaien daar om ‘tent-pole’ films. Waarbij een grote kans is om het geïnvesteerde bedrag terug te verdienen.

Dit is het begin van een grote verandering in de filmwereld. Want hoe gaan de bioscopen hier mee om? Gaan zij hier hinder van ondervinden of meer positiviteit? De tijd zal het leren welke kant het op gaat. Eerst wachten tot dat er meerdere streaming diensten worden opgezet, en welke het vol gaan houden.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie blog Review
De wereld rond met 80-jarigen