ExtinctionBron: Aleksandar Letic & Netflix | Extinction

Extinction Review

De Netflix film Extinction heeft goede bedoelingen, en is tijdens sommige scenes heel goed!

Als kijker moet je veel geduld hebben voordat Extinction je antwoorden gaat geven
Bron: IMDB & Netflix | Extinction

Voordat de film ‘Extinction’ überhaupt gestreamd kon worden, had het al een hele geschiedenis achter de rug. Want het script van de film was al bekend sinds 2013. Waar verschillende belangrijke filmmensen op hadden gestemd, en eindigde op de beroemde maar toch ook beruchte ‘black list’.

De ‘zwarte lijst’ waar we het over hebben bestaat uit een hele hoop filmscripts die volgens de filmmensen heel goed zijn. Daarna was er een wisseling van regisseur, maar er zou ook een andere acteur in de hoofdrol te zien zijn. Want James McAvoy zou de rol van Michael Peña vertolken. Dat is niet zo gegaan, en in eerste instantie zou je de film ‘Extinction’ eerst in de bioscoop moeten gaan zien.

Want de releasedatum ervan stond gepland op januari van 2018. Voordat de film uit kwam haalde Universal Pictures de film van de lijst, en een maand later werd bekend dat Netflix de film had overgenomen. Daar zaten natuurlijk kosten aan, maar Universal lijkt dit trucje steeds vaker te doen. Zij maken een film en hebben achteraf geen vertrouwen in het eind product.

De film ‘Extinction’ gaat over een vader, en hij is de afgelopen niet helemaal zichzelf. Door de dromen, die als bijna echt worden ervaren, kan hij overdag zijn werk niet goed uitvoeren. De mensen om hem heen vinden dat hij hulp moet gaan zoeken, tot hij erachter komt dat zijn dromen werkelijkheid worden. Waarbij hij zijn dromen kan gebruiken om zijn gezin te redden.

De recensie van Extinction

Laat ik met de deur in huis vallen, want het is maar goed dat de film naar Netflix is gegaan. Misschien krijgt Universal Pictures gelijk, maar dit is een goed voorbeeld van een film dat bij de on demand dienst thuis hoort. In eerste instantie vraag jij je af waar je precies naar zit te kijken.

Toch moet je de film ‘Extinction’ zeker een kans geven. De film heeft goede bedoelingen en weet met sommige scenes de aandacht te trekken en te knallen. Om een goed voorbeeld te geven. Vanaf het moment dat er ruimte schepen naar beneden komen, tot en met de ontsnappen is heel goed in elkaar gezet. Het is visueel heel sterk en trekt je in de film.

De Netflix film Extinction heeft goede bedoelingen, en is tijdens sommige scenes heel goed!
Bron: Aleksandar Letic & Netflix | Extinction

Het jammere aan ‘Extinction’ is alleen dat het van korte duur is. Want de makers weten een moment te verpesten door iets te spannend te maken, terwijl dat helemaal niet hoeft. Om de film te kunnen begrijpen moet je het geheel hebben gezien, want het eerste deel is heel verwarrend. Waardoor je een negatief beeld krijgt.

Met de eerste alien die het gezin aanpakt, kreeg ik niet direct een alien gevoel. Maar daar zit een hele goede reden achter. Ook op de vraag: ‘waarom de nachtmerries echt lijken?’ Wordt antwoord gegeven. Aan het einde van de film komen alle puzzelstukjes bij elkaar waardoor je niet met een raar gevoel de film afsluit.

Als kijker moet je veel geduld hebben voordat Extinction je antwoorden gaat geven

De Netflix film Extinction heeft goede bedoelingen, en is tijdens sommige scenes heel goed!
Bron: Aleksandar Letic & Netflix | Extinction

Het gevoel wat ik van het einde kreeg was dat ‘Extinction’ heel graag een start van een franchise wilt zijn. Want er zijn een hele hoop open eindjes, en die zouden met een vervolg aan elkaar geknoopt kunnen worden. Het is alleen heel jammer dat het eerste deel niet als een huis staat, waardoor Netflix moet gaan beslissen of zij met een tweede deel gaan komen.

Wat mij betreft hoeft het niet, maar ‘Extinction’ is een goed om naar te kijken als je van science-fiction films houdt. Je moet het niet allemaal te serieus nemen, en voor een on demand film is het goed. Je moet alleen de verwachtingen naar beneden bijstellen.

Latest Reviews

Ook interessant
Ink Master: meester van de lage landen