Source: Just Film Distribution & Filmdepot | Fatman

Fatman Review

Reader Rating0 Stemmen
0
5.4

Is Fatman het juiste geluid tegen de zoetsappige kerstfilms?

Is Fatman het juiste geluid tegen de zoetsappige kerstfilms?
Source: Just Film Distribution & Filmdepot | Fatman

Bij het genre kerstfilms heb je bepaalde verwachtingen. Het is gezellig, feel good en heeft een goed einde. Bij de nieuwe bioscoop film ‘Fatman’ is dat toch anders. Want de film heeft niets van de verwachtingen. Heeft de film wel andere kerst onderdelen? Lees de recensie hieronder.

Omdat de overheid de subsidie heeft stopgezet is Chris, oftewel de kerstman, veranderd in een aan lager wal geraakte zuipschuit. Om zijn bedrijf in leven te houden, werkt Chris samen met het Amerikaanse leger en dwingt hij zijn personeel tot het maken van ander soort ‘speelgoed’. Alsof dat nog niet erg genoeg is, besluit de over het paard getilde 12-jarige Billy een hitman genaamd Skinny Man in te huren.

Al begint ‘Fatman’ met de nodige kerst deuntjes, het geeft de kijker geen feel good gevoel. Dat is ook niet de intentie van de makers. Want dit is juist een tegen geluid, waarbij de kijker, die niet van de zoetsappige films houdt, naar kan kijken. Toch zijn er onderdelen in de film terug te vinden, die wel met kerst hebben te maken.

De kerstman krijgt brieven van kinderen, Mrs Claus is in de film terug te vinden, er worden ’s nachts cadeaus onder de kerstboom gelegd en er is een groep met elven die de cadeautjes maken. Hier blijft het wel bij, want de drank, geweld en het maken van wapens, zie je niet terug in andere kerst films.

De verhaallijnen bleven in de loop van de film liggen

De verhaallijnen bleven in de loop van de film liggen
Source: Just Film Distribution & Filmdepot | Fatman

Wanneer de film de verschillende karakters introduceert, krijg je al snel te maken met de jongen Billy Wenan. Acteur Chance Hurstfield speelt de verwende en irritante jongen Billy. Hij speelt het op een goede manier, waardoor hij het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Alles moet goed gaan, en als het niet goed gaat, dan zorgt hij er wel voor dat het gaat zoals hij dat wilt.

Daar gaat Willy zo ver in, dat hij een meisje uit zijn klas, bijna elektrocuteert. Dat doet hij, omdat hij tijdens een wetenschapsbeurs op de tweede plek staat. Waardoor ik tijdens deze scene met open mond zat te kijken. Naar mijn idee gaat de film te ver. Dat laat wel zien hoever het karakter gaat voor perfectie, al vraag ik mij af of dat perse had gemoeten.

In de eerste helft van ‘Fatman’ worden een aantal karaktertrekken en verhaallijnen geïntroduceerd. Bijvoorbeeld: dat de hitman van hamsters houdt, en er sigaretten zijn uitgedrukt op zijn arm. Een paar dingen, die je als kijker aan het denken zet. Waarbij ik verwacht dat het later in de film terug komt. Dat is niet het geval, wat erg jammer is. Er had meer uit het verhaal gehaald kunnen worden. De makers hebben hiermee een aantal steken laten vallen.

De cast van Fatman weet het beste van zichzelf te laten zien

De cast van Fatman weet het beste van zichzelf te laten zien
Source: Just Film Distribution & Filmdepot | Fatman

Daar komt bij dat er veel tijd wordt gebruikt om het verhaal op te bouwen. Alleen is de afwerking wat afgeraffeld. Er is een actie scene, waar de kerstman en de hitman het tegen elkaar opnemen. Waarbij ik voor een paar seconden met open mond zat te kijken. Alleen blijft het daar bij. Misschien had ik te veel actie verwacht, maar het viel tegen.

In het verleden heeft Mel Gibson problematische uitspraken gedaan, waardoor hij een imago heeft, dat hij moeilijk van zich af kan schudden. Toch kon ik Gibson wel waarderen in de rol. Hij laat een niet typische kerstman zien. Het acteerwerk is goed, en past goed bij de film. De rest van de cast: Marianne Jean-Baptiste, Walton Goggins en Chance Hurstfield, vormen een goede match. Waardoor de acteurs het beste in elkaar naar boven weten te halen.

Dankzij de pandemie, is de film in de bioscoop terecht gekomen. Mocht het virus er niet zijn geweest, dan was de film naar een streamingdienst gegaan. Of dat de liefhebber de film voor een bedrag via iTunes etc. kan gaan kijken. Als jij twijfelt om naar de bioscoop te gaan. Ik zou alleen gaan als je heel graag wilt, anders zou ik wachten tot dat ‘Fatman’ op een legale manier online te zien is.

Fatman Review
De makers hebben met Fatman een bepaald idee uitgewerkt. Waarbij er meer met het verhaal had gekund, dan dat in de bioscoop wordt getoond. Denk aan de actie, bepaalde verhaallijnen en uitwerking.
Het Verhaal
5
Acteer werk
6.5
Regie
5
Het einde v/d film
5
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
De cast van Fatman weet het beste van zichzelf te laten zien
Minpunten
Een aantal verhaallijnen worden niet opgepakt
De makers hadden meer met het verhaal kunnen doen
Het eind van Fatman wordt afgeraffeld
5.4

Latest Reviews