Mijn favoriete LGBTQ series

On-Demand-Review

Dit zijn mijn favoriete LGBTQ series die ik tot nu toe heb gezien

Aanstaande zaterdag staat Amsterdam op zijn kop omdat Pride 2017 plaats vindt. Omdat je goed voorbereid en in de juiste stemming daar naartoe moet gaan heb ik mijn favoriete LGBTQ series voor je op een rij gezet.
Het zijn best onschuldige series tot series die de werkelijkheid groter en soms wat erger maken. Wat is of zijn jou favoriete LGBTQ series? Laat de titel(s) onder aan het bericht achter.

Deze week krijg je nog meer berichten waarmee ik je ga voorbereiden op de eerste Pride. De titel is van Gay Pride naar Pride gegaan. Omdat de organisatie liefde wilt vieren met iedereen die daar bij wilt zijn. Je gaat muziek, films en nu series van mij krijgen die je gezien moet hebben.

In the Flesh

Een tijd geleden schreef ik over de serie In the Flesh. Het is een zombie serie dat vooral de persoonlijke kant van het zombie zijn en wat er nog van over is laat zien. Er wordt niet gezegd dat Kieren een homoseksuele jongen is. Maar hoe Kieren gereageerd op de dood van misschien wel zijn geliefde, werd voor mij heel veel duidelijk. Omdat het er niet te dik wordt opgelegd vind ik het juist leuk om naar te kijken. En is het één van mijn favoriete LGBTQ series om naar te kijken.

In The Flesh

Will & Grace

Dit najaar komt voor mij de iconische LGBTQ serie Will & Grace terug. Voor mij was dit één van de eerste LGBTQ gerichte komedie series die ik heb gezien. Toen ik midden in de serie zat wilde ik het leven hebben dat ik voor mij zag. Vrienden waarmee je kan lachen om de gebeurtenissen in je leven, maar waarbij er ook grappen over en met je worden gemaakt rondom je seksualiteit.

Dat heb ik ook en ik ben heel benieuwd wat de veranderingen zullen zijn in het negende seizoen van mijn favoriete LGBTQ series. Dit najaar zal het worden uitgezonden in Amerika.

Cucumber

De werkelijkheid kan hier realiteit zijn in Cucumber. Voor mij is het een uitvergroting van de werkelijkheid. Het is een serie waar je naar blijft kijken, omdat er emotie, gevaar en alles wat daar mee te maken heeft voorbij komt.
Het deinst niet terug om de soms te harde werkelijkheid van de wereld te laten zien, en dat maakt dit één van mijn favoriete LGBTQ series om naar te kijken. Helaas is er maar één seizoen van gemaakt, maar dat maakt het kijken naar de serie niet minder leuk.

London Spy

Wat ik nog niet eerder gezien had was een LGBTQ serie waarbij actie, moord, liefde en een mysterie in één waren verwerkt. De BBC mini-serie Londo Spy weet het voor elkaar te krijgen om je de vijf aflevering spanning af te leveren waarnaar je blijft kijken. Met een top cast en mooie locaties met de combinatie met moord en spanning maakt dat dit in mijn top 3 van favoriete LGBTQ series staat.

BBC mini-serie London Spy

Orange is the New Black

De Netflix Original Series Orange is the New Black kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst met mijn favoriete LGBTQ series. De bekende serie heeft tot nu toe vijf seizoen gemaakt en weet onderwerpen aan te snijden waar andere series vanaf blijven.

Orange is the New Black is iconisch omdat er mensen met verschillende afkomsten, geloven en seksualiteiten in zitten. Het is een serie dat heel divers is en daarbij ook nog expliciet is het laten zien van bepaalde scenes. Ik kijk met veel plezier naar deze serie.

Orange is the New Black [Netflix]

Latest Reviews

Ook interessant
Nederlandse televisie kijkers versus de televisiezenders