Source: Mollie Sivaram & Unsplash

Favoriete Netflix series 2020

Dit is de lijst van mijn favoriete Netflix series 2020

Dankzij het corona virus heeft Netflix een streepje voor gehad op de andere streaming diensten. Een aantal jaar geleden was de streamingdienst begonnen met het uitbrengen van eigen content. Want Disney, Warner Bros, Universal en de rest van filmstudio’s, wilde zelf met een streamingdienst geld verdienen. Tussen de gigantische lijst met originele releases, zijn de volgende mijn favoriete Netflix series 2020.[wpdiscuz-feedback id=”78m9n5mbvm” question=”Welke Netflix series 2020 staan in zijn jouw favoriet?” opened=”0″]Welke Netflix series staan in jouw favoriete lijst?[/wpdiscuz-feedback]

The Crown

Dit is de lijst van mijn favoriete Netflix series 2020 - The Crown
Source: Des Willie & Netflix | The Crown

De makers van ‘The Crown‘ weten met ieder seizoen een nieuw pareltje te lanceren. Het vierde seizoen gaf de kijker de beroemde prinses Prinses Diana. Er is veel gezegd en geschreven over hoe de makers met de werkelijkheid zijn omgegaan. Dat neemt niet weg, dat men veel tijd, energie en geld in de serie pompt. Zodat iedere scene qua styling en decor perfect uitziet.

Ook is de cast van seizoen drie en vier gegroeid in de rol. Waardoor de kijker direct in het verhaal kan worden getrokken. Voor mij hoort ‘The Crown’ seizoen vier boven aan mijn lijst met favoriete Netflix series 2020, omdat ik lichtelijk liefdesverdriet had toen de serie was afgelopen.

The Umbrella Academy

Dit is de lijst van mijn favoriete Netflix series 2020 - The Umbrella Academy
Source: CHRISTOS KALOHORIDIS & NETFLIX © 2020 | The Umbrella Academy

Dankzij de populariteit van de Marvel films, wilde Netflix een eigen groep met superhelden op het scherm krijgen. Met The Dark Horse Comics, was die groep snel gevonden. Na het eerste seizoen van ‘The Umbrella Academy‘, waren de verwachtingen hoog. Gelukkig hebben de makers een creatieve manier gevonden, om het plot op een andere manier in te zetten. Zodat de gevormde familie, samen moet werken om de wereld wederom te redden.

Dit keer is er gekozen, om hen naar de jaren ’70 te transporteren. Wat voor de nodige referenties en geweldige beelden zorgt. Ieder karakter heeft genoeg te doen in het seizoen, waardoor je de diepte in gaat. De verhalen samen met de humor en de bekende karakters, zorgen voor een geweldige en entertainment rijke serie. De superhelden van Netflix horen thuis in mijn lijst met favoriete Netflix series 2020.

The Circle USA

Dit is de lijst van mijn favoriete Netflix series 2020 - The Circle USA
Source: Mitch Jenkins & Netflix | The Circle USA

Normaal gesproken ben ik niet te porren voor iedere realityserie. Er moeten bepaalde karakters, vernieuwing of twist in zitten. Netflix heeft in 2020 flink geïnvesteerd in originele realityseries, en 1 januari werd de serie ‘The Circle USA’ gelanceerd. Een groep mensen, worden in een appartementencomplex gedrukt en communiceren met elkaar via de sociale media. Er worden mensen naar huis gestemd, en diegene die aan het eind als beste wordt gekozen krijgt de 100 duizend dollar mee naar huis.

Achteraf besefte ik mij pas, hoe leuk de serie is. Waardoor deze titel niet in de lijst met favoriete Netflix series 2020 kon ontbreken. De makers deelnemers spelen het spel allemaal anders. De één is zichzelf, terwijl de ander zich als iemand anders voordoet. Het social experiment maakt de serie nog interessanter, omdat dit ook in de echte wereld gebeurd. Hopelijk komt er een tweede seizoen.

Ozark

Dit is de lijst van mijn favoriete Netflix series 2020 - Ozark
Source: STEVE DIETL & NETFLIX | Ozark

Voordat Jason Bateman in de serie ‘Ozark‘ was te zien, had ik hem alleen in komedies voorbij zien komen. Dankzij de serie heeft de acteur, regisseur en producent een hele andere kant van zichzelf laten zien. De eerste twee seizoenen waren al heel goed, alleen was de vraag: hoe blijft het verhaal in seizoen drie interessant? Die vraag werd op 27 maart 2020 beantwoord, omdat Netflix seizoen 3 online zette.

Ik had de nodige spanning en sensatie meegemaakt in seizoen één en twee. Dat lijkt niets, in vergelijking tot het derde seizoen. Gedurende het seizoen, wordt de spanning zo opgebouwd, dat het alles met een knal moet eindigen. De cliffhanger is zo groot, dat ik niet kan wachten op seizoen vier. Helaas is dat het laatste, maar moet voor zo’n grote knal zorgen, dat de kijker genoeg heeft gezien. Alle elementen in de serie komen heel goed samen. Het verhaal, karakters, locaties en spanning maken het de top serie van 2020 op Netflix!

The Politician

Dit is de lijst van mijn favoriete Netflix series 2020 - The Politician
Source: COURTESY OF NETFLIX & NETFLIX © 2020 | The Politician

Vanaf het moment dat Ryan Murphy met Netflix een deal heeft gesloten, kan de kijker niet om de hoeveelheid content heen. Het eerste seizoen van ‘The Politician‘ werd gemixt ontvangen, maar eindigde met een goede slot aflevering. Waardoor ik heel nieuwsgierig was, hoe het verhaal verder zou gaan.

Murphy en de rest van de makers hebben een goed tweede seizoen aflevert. Waar de karakters tot het uiterste gaan om iets voor elkaar te krijgen. Zoals ik van Murphy ben gewend, vliegt het verhaal op een aantal punten uit de bocht. Waardoor het regelmatig lastig is om de serie serieus te nemen. Dat neemt niet weg, dat het top entertainment is.

Latest Reviews