this made my day tv

Feiten over Will & Grace die je moet weten

Komedie serie Will & Grace is terug en dit zijn de feiten die je moet weten

Will & Grace is terug!
Bron: NBC.com

In 1998 kwam NBC met een komedie serie die voor vele jaren op de Amerikaanse televisie te zien zou zijn. Voor acht seizoenen lieten Will, Grace Karen en Jack de mensen aan het lachen te krijgen. Het succes bleef niet onopgemerkt in de rest van de wereld. Want Will & Grace ging de wereld over en veranderde de wereld een beetje.

Het was één van de eerste series die homoseksualiteit in de spotlight zetten zonder er heel vreemd over te doen.
En seksualiteit in het breedste begrip, want alles wat je als een homoseksuele man mee kan maken kwam daar voorbij. Na een pauze van elf jaar is het viertal terug met het negende seizoen. Daarom een lijst met feiten die je over de serie Will & Grace moet weten. Mocht je na het lezen van de feiten naar de eerste aflevering willen kijken? Dat kan want TLC zendt het dinsdag om 20.30 uur uit.

De feiten over de serie Will & Grace die je (nog) niet kende

Voordat de eerste aflevering van Will & Grace werd uitgezonden waren de rollen bijna naar andere acteurs gegaan. John Barrowman bekend van rollen in Zero Dark Thirty en Arrowhead, had auditie gedaan voor de rol van Will. Alleen kreeg hij te horen dat hij ‘te hetero’ was. Terwijl hij in het dagelijks leven ook homoseksueel is. Acteur Eric McCormack kreeg rol en wist zijn innerlijke homoseksueel te omarmen, in het dagelijks leven is hij heteroseksueel.

Megan Mullally deed auditie voor een aantal rollen. Het ging om de Grace en Karen in Will & Grace, maar ook om een rol in de komedie serie Kings of Queens. Uiteindelijk kreeg zij de rol van Karen, en hoe leuk de andere karakters ook zijn. Karen weet het best uit de hoek te komen met haar humor. De zender had vergaande plannen om een spin-off serie met Karen te maken. Dat ging uiteindelijk niet door.

Eén van de makers van Will & Grace, Max Mutchnick gebruikte een situatie in zijn leven om de serie te schrijven. Hij had een relatie met een vrouw en kwam tijdens het college tijd uit de kast als een homoseksuele man. Dat veranderde de relatie naar een vriendschap. Uiteindelijk waren een aantal relatie en het boek I and Thou geschreven door Martin Buber de inspiratie voor de serie.

Will & Grace

Voordat de serie op de buis werd uitgezonden wilde Max en David er zeker van zijn de NBC de serie wilde gaan uitzenden. Omdat het script in eerste instantie hetero koppels zou hebben in plaats van de karakters die uiteindelijk in de serie te zien zijn. Max en David de makers van de serie stuurde de cijfers van de films The Birdcage en My Best Friend’s Wedding om te laten zien dat een film met homoseksuele karakters kan scoren. NBC ging akkoord en na het grote succes van seizoen één kregen de hoofdrolspelers een Porsche.

Het nieuwe seizoen van Will & Grace heeft een update anno 2017 gekregen

Het negende en nieuwe seizoen van Will & Grace is begonnen en de plannen om onderwerpen die anno 2017 van toepassing zijn. Zoals transgender, politiek en andere LGBTQ onderwerpen. De makers wilde niet te veel issues aankaarten en vooral om de humor laten draaien. Het nieuwe seizoen heeft een update gekregen en dat ga je merken in de humor en technieken van nu.

Comeback Will& Grace

Voordat het negende seizoen was opgenomen besloot NBC een tiende seizoen te bestellen. De verwachtingen na de korte scene rondom de verkiezingen van 2016 waren heel hoog. Het voelde als thuiskomen voor de acteurs en de makers vonden dat het tijd werd voor een vervolg. Na de zestien afleveringen van seizoen negen krijg je volgend jaar nog eens dertien afleveringen.Hoe het achtste seizoen eindigde op een manier waar niet alle fans blij mee waren.

De makers komen er op terug en kijken tijdens de eerste aflevering terug op het einde, maar geven het een creatieve draai. Een aantal oude bekende komen terug in een gastrol. Bobby Cannavale als Vince, Minnie Driver als Lorraine, Leslie Jordan als Beverly Leslie maar ook Michelle Obama en Jane Lynch ga je in een aflevering zien.

Latest Reviews

Ook interessant
Kom jij de avond door met de nieuwe Netflix film Always Be My Maybe?
Always Be My Maybe Review