Ferdinand Review
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Ferdinand

Ferdinand Review

Kan de stier Ferdinand er voor zorgen dat Blue Sky overeind blijft?

Ferdinand Movie Poster
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Ferdinand

Het was een tijd geleden dat Blue Sky een animatie film had uitgebracht. De vorige film was ‘Ica Age 5: Collision Course’. Voor mij een film dat er was omdat mensen weten wat het merk ‘Ice Age’ is. Met ‘Ferdinand’ hebben de animators een nieuwe wereld om te maken. Maar weten de makers er een wereld van de maken dat eer doet aan de cultuur waar de film zich afspeelt? Hieronder vindt je de recensie van de vrolijke stier.

Als je naar de film ‘Ferdinand’ kijkt hoor je een aantal bekende stemmen terug komen. Je hoort John Cena, Kate McKinnon, Anthony Anderson en David Tennant. Een groep acteurs die de film naast de animatie moeten dragen. En als je na gaat dat John Cena net komt kijken als acteur, was ik heel benieuwd wat hij met de rol zou doen.

In een dorpje naar Madrid groeit de stier Ferdinand op. Hij moet worden klaar gestoomd om het tegen de matador tijdens een stierengevecht. Voor de stier is het iets wat hij niet wilt doen, want hij wilt aardig zijn voor de andere. Op een dag weet hij te ontsnappen en komt terecht bij Nina en haar vader.

Maar op de dag dat haar de bloemen festival er is mag Ferdinand niet mee, omdat hij de grote stier is geworden. Hij besluit toch te gaan maar mensen op de markt zien een stier en raken in paniek. Waardoor hij weer terecht komt bij ‘Casa Del Toro’. En zijn toekomst lijkt te eindigen in een slachthuis of een stierengevecht.

De recensie van Ferdinand

Laat ik direct antwoorden op de eerste regel die in dit bericht staat. Want Blue Sky lijkt een nieuwe film te hebben gemaakt, dat laat zien wat de animatie studio vandaag de dag kan. En dat is positief, zij laten de Spaanse wereld van de beroemde stier tot leven komen. En het is kleurrijk en precies wat bij de stier past.

Je krijgt direct het gevoel dat je naar een Blue Sky, tegenwoordig te vinden bij 20th Century Fox, film zit te kijken. De figuren van de karakters komen overeen met de figuren die je hebt gezien in voorgaande animatie films. Het is een film dat je heel goed met het gezin kan gaan kijken, maar toch weten de makers er soms teksten of scenes in te zetten waar ik mijn vraagtekens bij had. Zoals de slachthuis scene.

Ferdinand Review
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Ferdinand

John Cena levert goed werk af bij ‘Ferdinand’. Hij geeft de stier een nog meer charisma en warmte toe. Ook Kate McKinnon weet van zich te laten horen. En het is niet heel vernieuwend, als je een film met de actrice hebt gezien. Dan weet je precies wat je in ‘Ferdinand’ gaat zien. Alleen dan in een geit versie.

Blue Sky en 20th Century Fox weten een boodschap neer te zetten in de film ‘Ferdinand’

Ik was benieuwd of de makers een film zouden maken waarbij het stierenvechten als iets goeds werd neergezet. Dit is gelukkig niet het geval. Want in een aantal scenes wordt er licht geworpen op de populaire sport in Spanje. Er zijn een hoop dierenrechten organisaties die zich inzetten om het af te schaffen. Maar in ‘Ferdinand’ wordt er op een goede manier verteld wat de nadelen zijn.

Ferdinand Review
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Ferdinand

De boodschap van ‘Ferdinand’ had ik al heel snel gevonden, en toch wist Blue Sky er iedere keer een laagje boven op te gieten. De boodschap was dat je anders mag zijn en moet laten zien om wie je geeft. De stier dat niet wilt vechten laat dat zien, maar ook wanneer hij een andere stier helpt met het verwerken van een gebeurtenis. Dat gebeurd op een warme manier en zet je aan het denken.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Na de film festivals laat In Fabric in Nederland zien wat voor schade een rode jurk kan aanrichten
In Fabric Review