Film en serie aankondigen door Disney Plus
Source: DTCI Media & Disney | Investory Day 2020

Film en serie aankondigen door Disney Plus

Film en serie aankondigen door Disney Plus

Dit zijn de films die op de lange lijst met aankondigingen door Disney Plus staan

Op 10 december 2020 hield Disney de Investor Day 2020. Dit is het moment waarop Disney Plus de grote plannen voor het komende jaar bekend maakte. Er komt zoveel aan, dat ik de beste en grootste aankondigen door Disney Plus voor je op een rij heb gezet. Bereidt je voor op een lange blog.

Star komt naar Nederland

Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Het hoge woord is eruit! Disney Plus krijgt vanaf 23 februari 2021 een nieuwe categorie erbij. Om de oudere kijker te bijven trekken, wordt ‘Star’ toegevoegd. Waarbij de kijker toegang krijgt tot de content van 20th Century Fox/Studio. Denk aan ‘Terminator‘, ‘Alien‘ en nieuwe titels als ‘Love, Simon‘. Als jij dat wilt, komt er 2 euro boven op de abonnementskosten. Waardoor je €8,99 gaat betalen.

Om het platform Disney Plus toegankelijk te houden voor de jongere kijkers, kan je bij ‘Star’ komen door een wachtwoord in te voeren. Waar ik wel op hoop, is dat je zelf regie hebt over het invoeren van het wachtwoord. Als ik voor ‘Star’ kies, wil ik niet telkens een wachtwoord invoeren.

Lucasfilm

Film en serie aankondigen door Disney Plus - Lucasfilm
Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Het lijkt erop dat Disney gaat kijken wat aanslaat bij de Star Wars fans. Na de laatste grote Star Wars film, is het tijd om op de streamingdienst flink uit te breiden. De komende jaren komen er maar liefst 10 nieuwe series uitgebracht. Een aantal waren al bekend, zoals: ‘The Mandalorian‘ seizoen 3, ‘Andor’ en ‘Obi-Wan Kenobi’.

Tijdens de Investor Day 2020 heeft Kathleen Kennedy bekend gemaakt dat er twee ‘Mandalorian’ spin-off series worden gemaakt. Het gaat om: ‘Ahsoka’ en ‘Rangers of the New Republic’. Naast de live action series, staat er een nieuwe animatie serie. De fans van ‘Clone Wars’ en ‘Rebels’, kunnen binnenkort gaan kijken naar: Star Wars: Bad Batch’.

Voor mij was de grootste aankondiging door Disney Plus, dat Patty Jenkins een film gaat maken. ‘Star Wars: Rogue Squadron’ bevat een nieuwe generatie heldhaftige piloten. Zoals het er nu naar uit ziet, moet de film 2022 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Dat gaat een originele film zijn, waarbij de Skywalker familie geen rol in gaat spelen.

Films voor Disney Plus en de bioscopen

Film en serie aankondigen door Disney Plus - Disney Plus films
Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Op film gebied, buiten de grote franchises, gebeurd er een hele hoop. Door de overname van 20th Century Fox/Studio, is er een enorme catalogus tot de beschikking gekomen. Waarbij er een hele hoop klassiekers een make-over krijgen. Het is tijd voor een remake van onder andere: ‘Three Men and a Baby‘ met Zat Efron, ‘Dairy of a Wimpy Kid’. Dit is pas het begin van de hoeveelheid aankondigingen door Disney Plus.

Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Daarnaast krijgen een aantal klassiekers een vervolg. Waarop de fans lang op hebben zitten wachten. Bereidt je voor op ‘Hocus Pocus 2’, ‘Sister Act 3’, ‘Enchanted 2: Disenchanted’, een geanimeerde ‘Night at the Museum’ en ‘Cheaper by the Dozen’ remake. Dit is pas het begin want de live action films die naar de streamingdienst komen zijn: ‘Pinokkio’, ‘Chip & Dales: Rescue Rangers’ en ‘Peter Pan & Wendy’. Gelukkig komen ‘Cruella’, een prequel van de ‘The Lion King‘ en ‘The Little Mermaid‘ naar de bioscoop. Daarna zullen de films ook op Disney Plus te vinden zijn.

Disney Animation Series

Film en serie aankondigen door Disney Plus -
Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Na de live action series en vele films, is het eindelijk tijd om naar de animatie afdeling te gaan. Want Disney Animation heeft niet stil gezeten, vanaf 2022 en 2023 komen er interessante titels uit. Het gaat om vier gloednieuwe series over: ‘Baymax!’, in iedere aflevering zie je hoe de bekende robot mensen helpt.

Tiana‘ laat zien hoe de bekende prinses haar leven lijdt in New Orleans. Met muziek en komedie. ‘Moana‘ is ook een muzikale komedie. Waarbij de prinses de kijker meeneemt op nieuwe avonturen. ‘Zootopia+‘, een serie waarin de bekende karakters Fru Fru, Flash en Tijger Dansers meer tijd op het scherm krijgen.

Op film gebied gebeurd er ook veel. Tijdens Investor Day 2020 heeft Disney aangegeven, dat ‘Raya and the Last Dragon‘ de volgende Disney Premier Access film zal zijn. De film draait vanaf maart 2021 in de bioscoop, maar is direct te zien op Disney Plus. Zoals het er nu naar uit ziet, moet je eerst €21,99 betalen. Dan krijg je toegang om de film vanaf de bank om te kijken. Daarnaast is er meer bekend gemaakt over de Disney Animation films, die hier op volgen.

‘Encanto’ is in het najaar van 2021 te zien in de bioscoop, en verteld het volgende verhaal: “Encanto neemt je mee naar Colombia waar een magische familie in een magisch huis woont.” De film word geregisseerd door Byron Howard en Jared Bush. De muziek voor de film wordt gemaakt door Lin-Manuel Miranda. Disney werkt ook aan een nieuwe sci-fi animatie genaamd ‘Iwájú’ die in 2022 uit zal komen op Disney Plus.

Pixar

Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Het zusje van Disney Animation, Pixar, heeft een hele lading nieuwe content op de planning staan. Ik zal beginnen met de titels die Disney Plus Original krijgen. De serie ‘Dug Days’ volgt de bekende pratende hond Dug uit ‘Up’. Hij zal het ‘normale’ leven van een hond gaan ervaren. Zoals het omgaan met puppy’s, vuurwerk en eekhoorns. De serie zal in 2022 naar Disney Plus komen.

In ‘Cars’ gaan Bliksem en Takel samen op pad. Waar de meest bijzondere situaties ontstaan. Bekende en nieuwe karakters zullen in de loop van de serie op beeld verschijnen. De fans kunnen de serie in de loop van 2022 gaan zien op Disney Plus. De laatste Disney Plus serie, gemaakt door Pixar, is: ‘Win or Lose’. De show volgt een middelbare school softbal team, in de week voorafgaand aan hun kampioenswedstrijd. Iedere aflevering wordt verteld vanuit het perspectief van een ander personage. ‘Win or Lose’ is vanaf 2023 te zien op Disney Plus.

Dit jaar wordt de animatie film ‘Luca’ in de bioscoop gelanceerd. De film speelt zich af in Italië, en laat de viering van vriendschap tussen een jongen genaamd Luca en zijn beste vriend Alberto zien. In de film, gaan de vrienden er op uit, en hebben een hun onvergetelijke zomer. De film is vanaf juni 2021 in de Nederlandse bioscoop te zien.

In 2022 heeft Pixar maar liefst twee films op de agenda staan. Tijdens de aankondigingen door Disney Plus, werd het volgende verteld over ‘Turning Red’ en ‘Lightyear’. Regisseur van de Academy Award-winnende korte film ‘Bao‘, Domee Shi, brengt ons ‘Turning Red’. Ontmoet Mei: ze ervaart de onhandigheid van het tiener zijn, met een extra twist: als ze te opgewonden raakt, verandert ze in een gigantische rode panda. De film is vanaf 11 maart 2022 te zien in de Nederlandse bioscopen.

‘Lightyear’, dat vanaf 17 juni 2022 in de bioscoop te zien is, is het verhaal van de originele Buzz Lightyear. Niemand minder dan, Chris Evans, zal de hoofdrol in de geanimeerde film gaan inspreken. Maak je klaar om met ‘Lightyear’ naar “oneindigheid en verder” te gaan.

Marvel

Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Dankzij het corona virus, is de planning van Kevin Feige volledig op z’n kop gezet. Gelukkig hebben de makers niet stil gezeten, en komt er vanaf 15 januari genoeg Marvel content aan. Hieronder staan de eerste beelden die zijn gelanceerd tijdens de Investor Day 2020. Om te beginnen met ‘WandaVision’ bij Disney Plus. Wanda heeft een zenuwinzinking en heef zichzelf en Vision naar een komedie serie verplaatst. De makers hebben iconische series uit het verleden gebruikt om in iedere aflevering als referentie te gebruiken.

Hierop volgt de nieuwe serie: ‘The Falcon and the Winter Soldier’, daarna wordt ‘Black Widow’ in mei in de bioscoop gelanceerd. Vanaf mei wordt de spannende crime serie ‘Loki’ op Disney Plus gelanceerd. Gevolgd door de geanimeerde serie ‘What If..’. De series en films, gaan laten zien hoe Marvel om gaat met de Multi verse. Verschillende universums komen samen, waarin bekende karakters op een andere manier in beeld komen.

Source: DTCI Media & Disney | Investor Day 2020

Tussen de bekende titels, zijn er ook films en series aangekondigd, die tot nu toe onbekend zijn. Helaas geen release data, maar wel de volgende titels: ‘Captain Marvel 2’, ‘Ant-Man & The Wasp: Quantumania’ en ‘Fantastic Four’. De lijst met Disney Plus originals is ook langer geworden met: ‘Secret Invasion’, ‘IronHeart’, ‘ArmorWars’, ‘I Am Groot’ en ‘The Guardians of the Galaxy: The Christmas Special’. Daarmee is de enorme lijst aan aankondigingen door Disney Plus compleet!

 

 

Latest Reviews