Fitness Music

Film muziek dat is gemaakt als workout soundtrack – Deel 1

Muziek van verschillende films is ideaal voor je eigen workout soundtrack

Dat muziek heel belangrijk is om gemotiveerd aan het sporten te beginnen, kan je bijna niet omheen. Maar als je een bekende film het gezien kan het zijn dat je de film muziek kan gebruiken als workout soundtrack. Maar welke muziek is daar geschikt voor? Leer hieronder welke muziek je de volgende keer kan opzetten tijdens je warkout.

Het is al een tijd geleden dat ik het over film muziek heb gehad. Zoals over de muziek dat door Hans Zimmer heeft gemaakt. Lees verder als je meer over film muziek wilt lezen en horen. Ben je lid van Spotify of Apple Music? Klik op de link naast de titels van de film. Dan ga je direct naar de desbetreffende streaming dienst.

The Greatest Showman | SpotifyApple Music

De film muziek van ‘The Greatest Showman‘ kwam half december uit. Daarvoor liet 20th Century Fox en Atlantic Records lieten eind oktober al horen wat je kon verwachten. Want het nummer ‘This Is Me’ de power track van de hele soundtrack werd uitgebracht. En daarmee werd mijn interesse gewekt. Maar na de film te hebben gezien was ik verliefd. En na heel toevallig naar de film muziek van de film tijdens het sporten te hebben geluisterd nog meer.

Want de verschillende uptempo nummers kan je lekker meezingen en op een tempo dat prima geschikt is voor een workout. En als je bij het eerste nummer ‘The Greatest Show’ tot en met ‘From Now On’ hebt gehoord, zit je onder het zweet en heb je een brede glimlach op je gezicht.

Mulan | SpotifyApple Music

Wil je een klassieker van een workout soundtrack horen? Zet de film muziek van ‘Mulan‘ op. Naast de film is de muziek ook iconisch en weet je op verschillende manieren te motiveren. Zo is het verhaal dat de Chinese soldaten de Huns proberen te verslaan tijdens een oorlog moet al motiverend genoeg zijn.

Maar heb je meer redenen nodig. De mix van de catchy pop en de Chinese invloeden en de soms komische teksten zorgen ervoor dat je met de borst vooruit met je workout bezig bent. Het favoriete van vele Disney en ‘Mulan’ fans is natuurlijk: ‘I’ll Make a Man Out of You’. Als laatste reden was de soundtrack van de animatie film in 1998 genomineerd bij The Oscars voor ‘Best Musical of Comedy Score’.

Tron: Legacy | SpotifyApple Music

Als je van de klassiekere dance muziek houdt. Dan is de workout soundtrack van ‘Tron: Legacy’ ideaal om tijdens het sporten op te zetten. Je hoeft de film niet gezien te hebben om de muziek te kunnen begrijpen. In 2010 kwam de film uit en de toen al legendarische dance producers Daft Punk hebben de soundtrack in elkaar gezet.

Met de klassieke dance muziek bedoel ik een mix van het orkest dat voor de klassieke toon zorgt. Maar vooral de upbeat dance beats die daar heel goed bij matchen. Zet vooral de nummers ‘Derezzed’, ‘Rinzler’, ‘Arena’, en ‘The Game Has Changed’ op, en je volume voluit!

Latest Reviews