Kunnen films helpen met de acceptatie van homoseksualiteit?


Films kunnen bijdragen aan acceptatie van homoseksualiteit. Maar wat moet er gebeuren?


Als je kijkt naar de wereld en hoe homoseksualiteit wordt geaccepteerd dan is er nog flink wat verbetering te boeken. Films en series kunnen helpen met de acceptatie ervan, alleen hoe? Want het kan voor personen die niets met iets ‘onbekends’ te maken willen hebben aanstoot gevend zijn.

Van nieuwe gay icoon Babadook tot de regenboog vlag 

De afgelopen jaren hebben verschillende filmstudio’s her en der een homoseksuele personage in een film gestopt of hebben tijdens een interview hints gegeven dat een bepaald karakter op hetzelfde geslacht zou kunnen vallen.
De grootste studio’s die dat deden waren Disney, Warner Bros en 20th Century Fox.

Wat hebben de filmstudio’s tot nu toe gedaan voor de acceptatie?

Disney liet met de start van de nieuwste Star Wars films doorschemeren dat Poe Dameron een homoseksuele man zou zijn. Het zijn hints en ik ben heel erg benieuwd wat je daar van terug gaat zien in The Last Jedi.
Dit jaar kwam Disney met Beauty and the Beast waar zij naar eigen zeggen een homoseksuele man in hadden zitten. En wel LeFou. Door dat heel groot te maken was er ook heel erg om te doen in bijvoorbeeld Rusland.

Met de prequels van Harry Potter komt een oude bekende, Perkamentus terug op het witte doek. J.K. Rowling schuift het niet onder stoelen of banken dat hij een homoseksuele man is. En heeft voor het tweede deel van Fantastic Beasts and where to find them een grote rol voor hem geschreven.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

20th Century Fox liet bij de laatste Alien film Covenant in de trailers zien dat er een homoseksueel koppel mee op missie zou zijn. Nu werd dat niet zo opgeblazen als met Beauty and the Beast. Maar toch het werd wel mede gedeeld door de studio. Nu zijn die kleine rollen heel erg leuk om te zien dat Hollywood kleine stapjes zet om bij te dragen aan de acceptatie van homoseksualiteit. Maar er kan veel meer.

Wat kunnen de studio’s nog doen?

Ik snap dat de studio’s bang zijn om dat te doen want het draait allemaal om geld. Dat is ook logisch, als studio investeer je flink wat geld om een grote blockbuster te maken. Dat wil je terug verdienen. In de conservatieve landen en gedeeltes in Amerika ligt dat natuurlijk gevoelig. En wanneer mensen dan niet naar de bioscoop gaan om een bepaalde film te zien. Kan het zijn dat de studio’s een hele hoop geld mislopen.

Acceptatie seksualiteit love is love

Zoals J.K. Rowling bezig is vind ik dat zij een streepje voor of een stap voor ligt op de andere studio’s.
Als ik vanuit mezelf spreek wil ik zien dat een man of vrouw in de hoofdrol van een grote blockbuster te zien is, en dat hij of zij toevallig ook op hetzelfde geslacht valt.
Wat er meestal gebeurd met Hollywood is dat een homoseksuele man of vrouw over de top wordt neergezet. De filmstudio’s moeten het zo normaal mogelijk laten lijken. Zonder dat de nadruk er te veel op ligt.

Ook moeten de studio’s gaan staan voor waar zij in geloven. Het is wettelijk toegestaan om in een hele hoop landen te trouwen als kop met hetzelfde geslacht. Waarom zou je dat niet steunen? Een tip aan de studio’s is dan ook: ga de komende tijd bezig om de rollen van homoseksuele uit te breiden. Zodat de mensen eraan kunnen wennen. Dat zou al een hele grote stap zijn om bij te dragen aan de acceptatie ervan.

Wat zijn jouw gedachten over de acceptatie van welke seksualiteit dan ook in films? En wat zou een studio kunnen verbeteren?

Throwback Movie
Volgende
Overboard

Latest Reviews

Ook interessant
energieboost music 2
Parcels – Older