Bron: Wikipedia & 20th Century Fox | Free Guy

Free Guy Trailer

Een videogame karakter wilt wat anders, in de Free Guy trailer

Ryan Reynolds heeft het pak van ‘Deadpool‘ tijdelijk aan de wilgen moeten hangen. Want de plannen van 20th Century Fox zijn in de ijskast gezet. Het werd tijd om een andere film te maken. Dat doet hij dit keer samen met Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar en Taika Waititi. Na het vele teasen is de ‘Free Guy trailer’ uitgekomen. Waardoor er meer duidelijk wordt gemaakt over het verhaal van de film.

Guy is een bankmedewerker die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat. Morgen zal Guy precies hetzelfde doen. Al verandert er één dingetje: hij vindt een bijzondere bril. Eenmaal opgezet toont deze aan Guy de kaart van de stad waarin hij woont, het geld dat hij op zak heeft en een levensbalk. Jazeker, Guy ontdekt dat hij in een brute, open-world videospel zit.

Zelf moest ik de ‘Free Guy trailer’ een aantal keer zien om de verschillende puzzelstukken bij elkaar te leggen. Want ik had tot de lancering van de trailer nog niets gelezen over de film. Waardoor ik zonder enige voorbereiding zat te kijken. Welk gevoel ik er direct bij had, was dat de makers hadden gekeken naar ‘Fortnite’ en ‘Grand Theft Auto’. Waardoor de jongere generatie zeker wordt aangesproken.

Zal de film een springplank zijn voor een aantal acteurs en actrices?

Het zal geen garantie zijn tot succes. Tot op de dag van vandaag hebben de films gebaseerd op een videogame het lastig in de bioscoop. Er wordt namelijk een bepaald publiek aangesproken, waardoor de mensen die daar buiten vallen de film links laten liggen. Wat mee kan werken is de CGI/animatie, want dat ziet eruit alsof Reynolds in een videogame staat.

Natuurlijk heeft Ryan Reynolds een bepaalde humor, dat vanaf de start van de ‘Free Guy trailer’ is te zien. Alleen al het kenbaar maken, welke studio de film gaat uitbrengen. Waarbij de humor in de films, die twee keer zijn uitgebracht zit. Als je naar de cast kijkt, zit er voor het grote publiek geen grote namen tussen. Als je verder kijkt is dat wel het geval.

Taika Waititi is in steeds meer films te zien. Naast dat hij ook regisseert. Jodie Comer is een opkomende actrice. Haar rol in ‘Killing Eve‘ is geweldig. Dit kan wel eens haar grote film doorbraak gaan worden. Dan kan je Joe Keery kennen van ‘Stranger Things‘ waar hij al drie seizoenen als Steve is te zien.

Als 2020 niet het jaar van Utkarsh Ambudkar gaat worden? Dan weet ik het niet. Want hij is nu in de ‘Free Guy trailer’ en later in de film te zien. Ook zal hij in de Disney live action remake van ‘Mulan’ te zien zijn. Met andere woorden, ik denk dat deze film een spring plank kan gaan worden voor vele acteurs en actrices. De film zal vanaf 2 juli 2020 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Latest Reviews