Bron: © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved & Filmdepot | Frozen 2

Frozen 2 Trailer

Disney hoopt het grote succes van het eerste deel in gang te zetten met de Frozen 2 trailer

Er miste een aantal nieuwe elementen in de nieuwe trailer van Frozen 2
Bron: © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved & Filmdepot | Frozen 2

De fans hebben een aantal maanden moeten wachten, als Disney de Frozen 2 trailer officieel uitbrengt dan is er genoeg te bespreken. Want het lijkt er namelijk op dat het verleden het heden heeft beïnvloed. Het drietal Elsa, Anna, Kristoff waar Olaf niet kan ontbreken, moeten nog noordelijker gaan om het nodige gevaar te lijf te gaan.

Laat ik beginnen dat de Frozen 2 trailer mij lichtelijk teleur heeft gesteld. Disney wilt niet al te veel weggeven en laat een heel klein beetje informatie los over het verhaal van het tweede deel. De geruchtenmolen is al een geruime tijd op gang en met de lancering van de officiële trailer, lijken een aantal vragen te worden beantwoord.

In het eerste deel zie je dat de ouders van Anna en Else tijdens een bootreis verongelukken. In de trailer van het tweede deel, wordt er gesproken over: ‘het verleden is niet wat het lijkt’. Alsof de superkrachten en mogelijk het verongelukken van de ouders ook anders kan zijn gelopen. Natuurlijk worden niet alle vragen beantwoord, want dan blijft er niets over om in een mogelijk derde deel te behandelen.

Toen ik ‘Frozen‘ voor het eerst zag, had ik direct mijn vraagtekens over de superkrachten van Elsa, maar ook de logica van de trollen. Zij lijken een belangrijke rol in het geheel te spelen. Alsof zij de hoofdpersonen de nodige informatie kunnen verschaffen. Iets anders dat wordt besproken in de ‘Frozen 2 trailer’, is de kijk op de superkrachten. In het eerste deel, is iedereen bang voor de superkrachten van Elsa. In ‘Frozen 2’ kan niemand er genoeg van krijgen. Want het gevaar dat eraan schijnt te komen, kan misschien wel krachtiger zijn dan de ijs-koningin.

Er miste een aantal nieuwe elementen in de nieuwe trailer van Frozen 2

Disney hoopt het grote succes van het eerste deel in gang te zetten met de Frozen 2 trailer
Bron: © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved & Filmdepot | Frozen 2
©2019 Disney. All Rights Reserved.

De teaser trailer gaf al duidelijk aan dat we dit keer in het seizoen herfst zijn beland. In de nieuwe trailer is dat niet anders. Ook in de manier waarop bepaalde scenes zijn geanimeerd, bijvoorbeeld met vallende blaadjes etc. Ligt het thema er dik boven op. Iets wat ik alleen maar kan waarderen, zeker nu de animatie bijna te realistisch wordt. De herkenbare muziek is ook terug, en iedere keer als ik dat hoor krijg ik kippenvel.

Iets anders waar de teaser meer informatie over probeerde te verschaffen, waren de nieuwe karakters. Alleen willen de makers niet los laten in de ‘Frozen 2 trailer’. Alsof het eerste gedeelte van de film is gebruikt om de nieuwe trailer in elkaar te zetten. Wat er later namelijk volgt, een mogelijk gevecht, is niets van te zien. De nieuwe karakters ontbreken ook in de trailer, wat ik een gemiste kans vindt.

De ‘Frozen 2 trailer’ heeft mij niet zo enthousiast gemaakt als dat ik had gehoopt. Toch zijn er genoeg elementen die mijn interesse hebben opgewekt. Vanaf 20 november draait de film in de Nederlandse bioscopen, en ik ga dan zien wat de makers uiteindelijk in gedachten hadden. Tot die tijd blijf ik hopen dat Disney niet een kopie van het eerste deel hoopt te maken, maar dat zij het voor elkaar gaan krijgen om het succes goed uit te bouwen. Met daarbij het verhaal te gaan verdiepen.

Latest Reviews

Ook interessant
13 Reasons Why – Seizoen 2 Trailer