Televisie

Gaan de fans van televisie programma’s te ver?

De die hard fan televisie programma’s gaan soms erg ver!

De die hard fan televisie programma's gaan soms erg ver!
Bon: GIPHY | Angry Birds

Sinds de start van het medium televisie zijn er een groepen mensen die heel enthousiast zijn over een bepaald televisie programma. Met de komst van het internet lijkt er een andere groep op te staan, namelijk de die hard fans. Zij zijn heel vocaal als het gaat om bijvoorbeeld ‘Rupaul’s Drag Race‘, ‘Wie is de Mol?‘ of welk ander televisie programma dan ook.

Zelf ben ik geen die hard fan en maar zie van een afstand dat het er soms hard aan toe gaat. Waardoor ik mij af begon te vragen, of de fans van televisie programma’s niet te ver gaan? In dit bericht probeer ik je mee te nemen over hoe ik daar over denk. Want er zitten namelijk twee kanten aan een verhaal.

Om te beginnen zou ik je een aantal voorbeelden geven, zodat jij ook begrijpt waar ik het over heb. Het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol?’ is in volle gang. Een aantal weken geleden werd duidelijk dat Niels een actie had uitgehaald. Hij had de joker omgewisseld, waardoor Evelien minder kans had om door te gaan. Toen duidelijk werd dat zij naar huis moest, ontplofte het internet. Want Niels moest uit het programma tot en met doods bedreigingen werden geuit.

Het tweede voorbeeld komt bij ‘Rupaul’s Drag Race’ en wel het ‘All Stars 4′ seizoen vandaan. Want Naomi Smalls had Manila Luzon naar huis gestuurd, en was daar niet rouwig om. Bij het adres van Naomi kwamen allerlei berichten voorbij dat zij zich van haar leven moest beroven. En nog vele malen ergere berichten. Nu lijken de hoofdpersonen in deze voorbeelden zich weinig aan te trekken. Maar de fanatiekelingen gaan heel ver. Waarmee het plezier van beide programma’s voor mij direct worden verstoord.

Door sommige ontwikkelingen gaan de fans van televisie programma’s los op het internet

Door sommige ontwikkelingen gaan de fans van televisie programma's los op het internet
Bron: GIPHY | Manila Luzon

Wat mensen zich misschien niet realiseren is dat bij de Amerikaanse programma’s er heel veel wordt geopperd door de producenten. Zodat zij een programma kunnen maken dat spannend genoeg is om naar te kijken. Waardoor iemand slechter over kan komen dan dat hij/zij in werkelijkheid is. In andere gevallen is de deelnemer/kandidaat wel het leidend onderwerp. Want zij zorgen voor een twist of verandering waar de fans over vallen.

Zelf ben ik daar heel erg voor, zo krijg je de meest interessante situaties en vooral drama. Wat ik alleen jammer vind is dat mensen online knetter hard kunnen zijn. Zij gaan in mijn ogen veel te ver, want iedereen gooit zijn of haar commentaar het internet op. Zonder daar over na te denken, wat dat met een ander kan doen. Houdt het netjes,

Latest Reviews

Ook interessant
Disney Movie Review
De Disney On Demand dienst begint vorm te krijgen