Bron: Oprahmag.com & FX | Pose

Gaat Pose season 2 verder de diepte in?

Waar hebben de makers van Pose season 2 voor verdieping gezorgd?

Waar hebben de makers van Pose season 2 voor verdieping gezorgd?
Bron: GIPHY | Pose

Het wachten werd eindelijk beloond, want Netflix lanceerde begin november ‘Pose season 2’. Zelf heb ik hier naar uit gekeken omdat het eerste seizoen een feest was om naar te kijken. De Amerikaanse serie zond eerder in 2019 het tweede seizoen uit en nu is het de beurt aan Netflix om de kijkers te trakteren op het nieuwe seizoen.

In het vorige bericht over de serie, deelde ik mijn mening over de twee afleveringen. De lof trompet ging los want er was genoeg positiefs te melden. Natuurlijk is een serie niet perfect, want het laat een soms iets te rooskleurig beeld zien van de realiteit. Kijk alleen naar de documentaire ‘Paris is Burning’. Daar hebben de mensen van de Ball geen grote budgetten om alles uit de kast te halen.

Terug naar ‘Pose season 2’. Want de makers hebben er alles aan gedaan om de grenzen te verleggen. Mocht je het nieuwe seizoen nog niet hebben gezien? Bekijk de afleveringen eerst voordat je terug komt. Er is meer drama en persoonlijke ontwikkelingen voor de karakters. Waardoor ik op een gegeven moment het gevoel had naar een reality serie zat te kijken. Alleen was het budget een stuk groter.

Het grote verschil met het eerste seizoen, is dat de hoofd karakters meer tijd krijgen om de persoonlijke ontwikkeling te laten zien. Waardoor de verhaallijnen veel rijker aan voelen. Als kijker is het een genot om de verschillende momenten met de karakters te beleven. Want je wordt vanaf de start aan de hand meegenomen. Het eerste seizoen was de basis en nu werd het tijd om uit te breiden en te bouwen.

Als kijker krijg je een band met de spraakmakende karakters

Als kijker krijg je een band met de spraakmakende karakters
Bron: GIPHY | Pose

Wat ook anders is dan het eerste seizoen, is het feit dat de persoonlijke ontwikkelingen op de voorgrond staan. De verschillende balls zijn er nog wel, alleen wordt er meer tijd besteed met de karakters. De ontwerpen die worden besproken spelen niet alleen aan het eind van de jaren ’80. Anno 2019 spelen de problemen als gelijkheid, je vrouwelijkheid accepteren, seksuele intimidatie en AIDS nog steeds.

De manier waarop dat in de serie is verwerkt, kwam bij mij heel hard aan, maar zorgt er ook voor dat het onderwerp goed onder aandacht wordt gebracht. De LGBTIA+ gemeenschap wordt op een positieve manier in het daglicht gezet. Het sausje over ‘Pose season 2’ van de jaren ’80 is vooral terug te zien in de kleding, aankleding en natuurlijk de muziek.

Zelf kon ik genieten van de ‘moeders’ in de serie. Blanca en Elektra hebben een geweldige band opgebouwd. Beide moeders, maar ook een moeder-dochter band. Elektra werd in het eerste seizoen neergezet als de über-bitch. In ‘Pose season 2’ worden er meerdere lagen aan haar verhaal toegevoegd. De speech die zij geeft in de negende aflevering vond ik geweldig. Je begrijpt hoe zij op bepaalde momenten reageert.

Alleen wordt het dit keer met de nodige humor gebracht. Waardoor ik hoop dat er in de volgende seizoenen een hele hoop Elektra te zien is. Dan zorgt Blanca voor het hart van de serie. Ze heeft zoveel liefde in zich en blijft het allemaal positief in zien. Terwijl het leven haar de ene na andere klap verkoopt. Ik kan niet wachten tot dat er een vervolg op ‘Pose season 2’ komt. Dat zal hopelijk in de loop van 2020 komen.

Latest Reviews

Ook interessant
De drag queens van Rupaul’s Drag Race zijn muzikaal