Music

Gabrielle Aplin – Avalon

Krijg een goede energie boost door naar de single ‘Avalon’ van Gabrielle Aplin te luisteren

Gabrielle Aplin
Bron: Officialcharts | Gabrielle Aplin

Terug in 2012 kwam Gabrielle Aplin in de spotlight toen zij het nummer ‘Power Of Love’ van Frankie Goes To Hollywood zong. Veel mensen hadden verwacht dat de zangeres de dance scene in zou gaan. Maar niets is minder waar. Er volgde al snel een aantal singles, zes EP’s en twee albums. begin oktober kwam de EP ‘Avalon’ uit en was direct een succes voor de zangeres.

Het begon in augustus 2017 met de single ‘Waking Up Slow’ een perfect pop nummer dat voor Gabrielle Aplin een nieuwe weg was. Zij heeft de elektrische gitaren, catchy beats en synthesizers aan haar muziek toegevoegd. Haar normaal gesproken indie muziek heeft daarmee een pop gloed gekregen waardoor het een combinatie is dat heel goed klinkt. De single was een grote hit bij verschillende radiostations. Daarbij is het nummer bijna drie miljoen keer gestreamd op Spotify.

Het nummer ‘Say Nothing’ vervolgd het pad dat het eerste nummer van de EP ‘Avalon’ al had bewandeld. Met veel elektronische effecten in de muziek, maar ook het verwerken van Gabrielle Aplin haar stem. Daarna volgt het nummer ‘Used To’ dat meer leunt op de akoestische geluiden. Van drums, gitaren en richting de indie kant leunt. Toch zijn er verschillende effecten aan het nummer toegevoegd. Waardoor het catchy is en heerlijk is om op weg te dromen.

Gabrielle Aplin laat op ‘Avalon’ andere stijlen horen, van uptempo pop tot de indie ballads

De hekkensluiter van de EP is de ballad ‘Stay’ waar er wordt uitgepakt door de stem van Gabrielle Aplin in de spotlight te zetten. De muziek dat er omheen is gebouwd lijkt de stem van de zangeres te volgen. Ook hoor je prachtige teksten die heel goed uitkomen door de focus op de stem en niet op de muziek te leggen. Zoals: ‘Life, a couple hundred miles away; And I remember you like it was yesterday; I didn’t want to leave you on your own in the end; But we’re not supposed to feel this, I can’t pretend; But times gone by on a runaway train… And there’s nothing we can do to bring it back again’.

Als je naar de nieuwe muziek van Gabrielle Aplin luistert dan hoor je het herkenbare geluid wel terug. Wat ik leuk vind aan haar stijl is dat zij niet in een specifieke genre is te stoppen. Als je haar stem in verschillende soorten muziek plakt dan weet je dat de stem van Gabrielle Aplin op staat.

Behoefte aan meer muziek als dat van Gabrielle Aplin? Ga naar de music pagina om daar alle berichten over muziek te lezen. Als je geen Spotify maar Apple Music hebt, klik op de link door het daar te beluisteren.

Latest Reviews

Ook interessant
Tomb Raider Review