App Blog

Gebruik augmented reality op je smartphone

Android en iOS laten je spelen met augmented reality

Om de werkelijkheid te veranderen gaan spel- en app ontwikkelaars steeds verder. Vorige jaar werd de eerste klapper uitgebracht die gebruik maakte van de nieuwe techniek op je smartphone of tablet. Augmented reality is in en met de update van Apple is er voor iOS gebruikers steeds meer mogelijk om te doen.

Daar spelen een aantal app makers op in en brachten verschillende apps uit voor Android en iOS zodat jij je eigen werkelijkheid kan veranderen met de nieuwste technieken.
De term augmented reality wordt in een aantal titels afkort in AR.

Augmented reality Dragon – iOS

Toen ik een klein jongetje was had bijna ieder kind op het schoolplein een tamagotchi om te verzorgen. De augmented reality Dragon is de 2017 versie daarvan. Jij moet er voor zorgen dat de draak een plek heeft om op te staan. Daarbij gebruikt de app je camera en jij moet de draak eten geven, mee spelen en de poepjes opruimen.

Het ziet er heel goed uit, en het maakt het verzorgen van de draak hee leuk omdat je omgeving wordt gebruikt. Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt. En draai de camera regelmatig naar links en rechts, daar zijn voorwerpen te vinden die je kan gebruiken.

Stack AR – Android/iOS

Heb je een goede timing en hoe hoog weet jij te komen met het nieuwe spel van Ketchapp? De makers hebben voor iOS een update uitgebracht waarbij jij de stapel op je tafel of ander vlakke ondergrond kan maken. Je moet nog wel je smartphone erbij gebruiken om het spel te kunnen spelen.

Heb je een smartphone met Android dan moet je het doen zonder de augmented reality. Mocht het mogelijk zijn om de update ook uit te gaan rollen dan zullen de app ontwikkelaars dat zo snel mogelijk doen. Het ziet eruit als een heel makkelijk spelletje waarbij je de platen op elkaar moet zetten. Mocht je timing niets heel goed zijn en je maakt een fout. Dan wordt je plaat kleiner. En met ieder stukje dat uitsteekt wordt het kleiner.

Flat Pack – Android/iOS

De game Flat Pack is de Mario van de augmented reality. Je kan het spel spelen op Android en iOS smartphones en jij moet er voor zorgen dat het level steeds groter wordt. Denk goed na over welke stappen je zet. Want je moet alle obstakels voorbij voordat je verder kan.

Het ziet er niet uit als een game dat van deze tijd is. Nitrome heeft de authentieke technieken samen gevoegd met de mogelijkheden van nu. Heb je een iOS smartphone dan je de omgeving gebruiken om mee uitdaging in het spel te krijgen.

AR Runner – iOS

Ben je in de stemming om de deur uit te gaan? Download voordat je naar buiten gaat AR Runner. Het spel speel je met andere spelers van over de hele wereld. Jij moet er voor zorgen dat je zo snel mogelijk van de start naar de finish.

Om met een goede score bij de finish te komen moet je de blauwe pijlen volgen. Die wijzen de weg die je moetnvolgen. De ene keer is het een driehoek en de andere keer moet je een parcour lopen. Zorg ervoor dat je over de rode punten gaat want anders telt je score niet mee.

De apps die ik hierboven voor je op een rij heb gezet is pas het topje van de ijsberg. Het is een trend en steeds meer games zullen gaan inspelen op deze techniek. In app store vindt je veel meer apps. Mocht zin hebben in spanning of juist vanuit je luie stoel een spel willen spelen? Voor iedere leeftijd is er een app gemaakt die gebruikt kan worden op je smartphone of tablet.

Latest Reviews