Ben ik geland bij mijn nieuwe baan?

Wat is de stand van zaken na een maand werken bij m’n nieuwe baan?

Sinds begin juli ben ik druk bezig met mijn nieuwe baan. Ik voelde mij al snel op mijn plek, maar je hebt tijd nodig om alles eigen te maken.
Waar voor mij de grootste uitdaging in zat was hoe ik de overgang van Assistent Begeleider naar Begeleider zou maken. Want ik werk dan wel vijf jaar in de gehandicaptenzorg. Je moet een aantal extra stappen zetten omdat de verantwoordelijkheid groter is dan voorheen.

Een Chocolate Brownie taart is geschikt voor iedere gelegenheid

Laat ik beginnen met de overgang van de oude naar de nieuwe locatie. De eerste diensten of week denk je vaak aan de oude locatie en hoe je daar werkte. Maar naarmate je meer diensten draait, ging ik dat beetje bij beetje loslaten.

Op dit moment voel ik mij heel erg thuis bij de nieuwe locatie omdat ik goed werd opgevangen door de collega’s en leidinggevende. Maar ook door de cliënten en de ouders. Het voelt na een maand nog steeds als een warm bad waar ik in ben beland.

Je blijft met een nieuwe baan leren. Ook al werk je al een tijd in de gehandicaptenzorg


Ik ben mij heel bewust van het feit dat het team, de cliënten waarbij ik nu persoonlijk begeleider ben, ouders maar ook de leidinggevende bepaald verwachtingen hebben. Je wilt het goed doen voor de cliënt en dat probeer ik te doen. Al kort nadat ik ik was begonnen met werken afspraken gemaakt om kennis te maken met ouders en het werk.
Zo kreeg ik een beter beeld van de cliënten. Door de nieuwe ervaringen en omdat er verwachtingen liggen werd ik heel enthousiast om aan het werk te gaan.

Ik merk dat ik nog heel veel te leren heb en de komende tijd ga ik in gesprek met mijn leidinggevende, collega’s en gedragskundige om verder te komen. Zodat ik de cliënten op een goede manier kan begeleiden. De periode van uitproberen, eigen maken en lekker aan het werk gaan is aangebroken.
Er zullen veel mooie, grappige en soms lastige situaties voorbij komen. Maar dat moet allemaal goed gaan komen.

Latest Reviews