Get Out

Jordan Peele verrast met de horror film Get Out

Get Out Movie Poster
In Amerika zorgde de film Get Out van regisseur Jordan Peele voor een succes.
24 februari ging de film in Amerika in premiere, sinds die tijd heeft de film voor weken in de top 10 van meest bezochte film gestaan.
De positieve mond op mond reclame zorgde ervoor dat het zo succesvol was. Nu is Nederland aan de beurt want sinds 20 april draait de film Get Out in de bioscoop.

Ik wist dat het een horror was en na het zien van de trailer wekte het mijn interesse.
Na lang wachten kon ik de film gaan zien. Ook al was het voor mij niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is van de film en hoe het verhaal precies zou gaan lopen.
Iets waar ik wel achter zou komen als ik in de bioscoop zou zitten. Lees hieronder waar de film gaat. En na de trailer lees je wat mijn mening is van de film Get Out.

Dit is het verhaal van Get Out

Chris en Rose zijn een verliefd koppen, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders.
In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

Dit vond ik van Get Out

Het begin van de film begint al vreemd en in de scene waarbij je al snel het gevoel krijgt dat de Get Out zich gaat focussen op de verschillen qua huidskleur.
Het gaat erom dat de vriendin van Chris, Rose een hert aanrijdt en de politie moet bellen.
Wanneer de politie agent er is vraag hij ook om het rijbewijs van Chris.
Terwijl Chris niet rijdt, Rose wordt daar pissig over en neemt het op voor haar vriend.

Wanneer zij bij de ouders van Roos komen voel jij de ongemakkelijkheid.
Vanaf dat moment krijg je beetje bij beetje de puzzelstukken zodat jij als kijker kan volgen wat er allemaal gebeurd en waarom.
De film Get Out valt officieel onder de noemer horror. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik geen horror gevoel kreeg bij de film.
Het was een vage film waarbij ik mij soms afvroeg waar ik naar zat te kijken. Naarmate de film verder gaat vallen de puzzelstukken op de goede plek.

Get Out

Wat de makers heel goed hebben gedaan is dat zij jou mee laten leven met de hoofdpersoon Chris.
Hij wordt gespeeld door Daniel Kaluuya. Chris merkt dat er van alles mis is met de ouders van Rose en de vrienden die langs komen. Als kijker krijg je ook het gevoel dat de sfeer veranderd en Chris moet daar weg!
Een ander persoon Lil Rel Howery, een vriend van Chris waarschuwt hem vanaf de eerste seconden. Hij is de kijker die in de film zit en blijft waarschuwen.

Mijn Conclusie

De makers weten op een creatieve manier de spanning op te bouwen. Het verhaal is oké, alleen ga je om de hoofdpersoon geven dat hij het wel overleefd. Het is een verrassende film en heeft momenten dat het heel goed is, en soms aan de vreemde kant. Ik kreeg hetzelfde gevoel als bij Split.

Latest Reviews

Ook interessant
Blog Medeblloggers
Blogger Sebastiaan en zijn entertainment jaar