(L to R) Blair (Zo‘ Kravitz), Alice (Jillian Bell), Jess (Scarlett Johansson), Frankie (Illana Grazer) and Pippa (Kate McKinnon) in Columbia PicturesÕ ROUGH NIGHT.

Girls Night Out

Scarlett Johansson viert haar vrijgezellenfeest in Girls Night Out


Scarlett Johansson zou het gaan maken nadat zij in de rol van Black Widow in de Marvel films. In Girls Night Out speelt zij de hoofdrol en zou daarmee de film voor de kijkers moeten verkopen. In Amerika lukte dat niet en dat was niet de eerste keer dit jaar. Want Ghost in a Shell wist niet zoveel kijkers naar de bioscoop te krijgen.

Het was een tweede kans waar Scarlett Johansson de hulp van een aantal andere bekende actrices kreeg. Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell en Zoë Kravitz zijn de vriendinnen in de film en zorgen er ieders voor dat de vrijgezellen feest anders verloopt dan dat zij hadden gehoopt.
Is Girls Night Out het kijken wel waard? Dat lees je na de trailer en het verhaal van de film.

Dit is Girls Night Out

Het verhaal volgt vijf beste vriendinnen van de middelbare school die zich jaren later herenigen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest neemt een donkere wending wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper doden. De vriendinnen worden gedwongen de koppen bij elkaar te steken om het ongeval te verbloemen.

Dit vond ik van Girls Night Out

De trailer laat zien dat de dames in Girls Night Out een vrijgezellenfeest beleven dat verkeerd afloopt. Voor mij had het gelijkenissen met The Hangover. Met die gedachten ben ik naar de bioscoop gegaan. In eerste instantie lijkt de film ook die kant op de gaan. Alleen blijft de film heel erg lang hangen in het probleem wat er gecreëerd is.

De humor is aan de grove kant en de ene keer land de grap beter dan de andere keer. Dat was te merken aan de momenten dat er in de bioscoop werd gelachen. De zaal zat bomvol en bij een aantal grappen waar ik heel erg om kon lachen, was de zaal stil. Of dat ligt aan de humor wat ik grappig vind. Wat ik vreemd vond was dat voor Girls Night out de trailer van Girls Trip werd getoond. Het is bijna dezelfde film en alleen van het zien van de trailer wilde ik de andere film liever zien. Dan de film waarvoor ik in de bioscoop zat.

De humor en verhaal van Girls Night Out had naar verbeterd kunnen worden

Op een bepaald moment hoop je dat het verhaal verder gaat en niet blijft hangen. Er wordt door de dames gekeken naar een aantal oplossingen om van het lichaam af te komen. Dat zorgt voor een aantal grappige scenes. Wanneer de film bijna ten einde is ging het voor mij te snel dat er een oplossing gevonden was. Daar hadden de schrijvers van de film het beter kunnen doen.

Behind the scenes shot Girls Night Out van Zoe Kravitz, Ilana Glazer, Jillian Bell, Kate McKinnon en Scarlett Johansson

Verder is het verhaal vanaf het begin voorspelbaar. Er worden een aantal lijntjes uitgezet waar Girls Night Out later op terug komt. Je ziet het aankomen en dat maakte de film voor mij voorspelbaar.
De actrices en de rest van de cast proberen de film zo goed mogelijk neer te zetten. De ene scene lukt dat beter dan de ander. Wanneer er een ander acteur of actrice mee doet met de scene wordt de film een stuk interessanter om naar te kijken. Het zorgt voor een frisse wind in de film.

Mijn conclusie

Girls Night Out is een film die je kan missen in de bioscoop. Mijn conclusie is dat je het op een relaxte avond op de bank kan kijken. Waar je met vrienden of met je relatie onderuit gezakt niet helemaal gefocust naar de dames in nood kan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
On Demand Review
Nieuwe Netflix trailers: The Crown, Mindhunter en Atypical