Source: DTCI Media & Disney | Godmothered

Godmothered Review

Reader Rating0 Stemmen
0
7

Met Godmothered wordt klassiek Disney met de moderne tijd gemixt

Met Godmothered wordt klassiek Disney met de moderne tijd gemixt

Toen Disney Plus in 2019 splinternieuw was, werden er een aantal originele films gelanceerd. Ruim een jaar later, is het tijd om en nieuwe titel toe te voegen. ‘Godmothered’ moet de film voor de maand december zijn, die je helpt om in de feel good stemming te komen. In de recensie lees je of ik op een positieve manier ben verrast.

“Godmothered” is een komedie over Eleanor, een jonge, onervaren feeënmoeder-in-opleiding, die hoort dat haar gekozen beroep met uitsterven wordt bedreigd, en besluit de wereld te laten zien dat mensen nog steeds feeënmoeders nodig hebben. Eleanor vindt een zoekgeraakte brief van een 10-jarig meisje in nood, spoort haar op en ontdekt dat het meisje, Mackenzie, nu een 40-jarige alleenstaande moeder is die op een nieuwszender in Boston werkt.

Vorig jaar werd er een nieuwe traditie geïntroduceerd, namelijk een kerst film op Disney Plus. Dit jaar is het ‘Godmothered’. In eerste instantie lijkt het geen film, dat speciaal voor de feestdagen is gemaakt. De boodschap, verhaallijn, sfeer en locaties laten always anders zien. De verschillende elementen, maken het de perfecte film om met de feestdagen te kijken.

Voordat ik verder in detail ga, wil ik duidelijk maken dat de Disney Plus Original film top entertainment is. Het is een film, dat je verwacht van de streamingdienst. Het is geen gigantische blockbuster, waarbij alles tot in de puntjes perfect hoeft te zijn. Het gaat om het gehele plaatje. Als je de film met een andere Disney titel moet vergelijken, dan past ‘Godmothered’ in het verlengde van ‘Enchanted’. De film wist de moderne tijd met de bekende Disney formule te mixen. Waarbij de oude romantische kijk op prinsen en prinsessen naar nu wordt gehaald.

In de Disney Plus film wordt gezocht naar geluk

Met Godmothered wordt klassiek Disney met de moderne tijd gemixt
Source: DTCI Media & Disney | Godmothered

De cast weet het verhaal en daarmee de film, bij de kijker over te brengen. Voor mij vallen Isla Fisher en Jillian Bell het meest op in de film. De twee actrices hebben een hele goede chemie, waardoor de humor nog beter tot zijn recht komt. Het is niet dat ik dubbel gevouwen op de bank zat. Het zijn kleine grapjes waardoor je even kan lachen.

Met ‘Godmothered’ wordt er goed ingespeeld op de moderne tijd. Aan het begin van de film, lijkt het alsof de film het traditionele pad gaat bewandelen. Waarbij de hoofdpersoon de liefde van haar leven moet vinden. Na de helft van de film, zie je dat de focus daar vanaf gaat.

De grote vraag is: wanneer leef je lang en gelukkig? Heb je daar een relatie voor nodig of ben jij gelukkig met je zelf? Zonder te veel te verklappen, komt de film met de oplossing dat goed bij deze tijd past. Want de liefde komt in allerlei soorten en maten. Het doortrekken van deze tijd gaat nog verder.

In de film is een koppel met het zelfde geslacht te zien, ook hoeft een fee in een jurk niet een vrouw te zijn. Er is een jongen te zien als fee in opleiding. Iets wat ik kan waarderen. Dankzij deze aanpak, wordt een grote publiek bereikt. Hiermee zet Disney Plus een stap vooruit. Zonder mensen voor het blok te zetten.

De film is geschikt voor het hele gezin of familie, al spreekt het verhaal het oudere publiek meer aan. Dat gebeurd door de humor, maar ook de setting. Voor de jongere kijkers is er nog genoeg om te lachen en vermaken. Iedere leeftijd krijgt een moment om te lachen.

Godmothered Review
Disney Plus heeft de perfecte streaming film gelanceerd. 'Godmothered' is een film dat voor de hele familie top entertainment is. Met een goede cast, een leuk verhaal en humor.
Het Verhaal
7.5
Acteer werk
7
CGI/Animatie
6
Regie
7.5
Het einde v/d film
6.5
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
De chemie en humor tussen Isla Fisher en Jillian Bell
Het verhaal is geschikt voor de hele familie
De moderne tijd in combinatie met de klassieke Disney komen samen in de film
De kerst elementen zijn subtiel, maar zorgen samen voor een goed kerst gevoel
Minpunten
De CGI/Animatie is niet perfect
7

Latest Reviews