Source: Evie Shaffer & Pexels

Grootste entertainment veranderingen 2020

Hoe hebben de filmstudio’s bijgedragen aan de grootste entertainment veranderingen 2020?

Trolls World Tour - Grootste entertainment veranderingen 2020
Source: Dreamworks Trolls GIPHY | Trolls World Tour

Normaal gesproken deel ik aan het eind van het jaar mijn favorieten op streaming, film en televisie gebied. Dit jaar was zo raar en heeft voor een aard verschuiving gezorgd, dat ik daar eerst bij stil wil staan. Want wat waren de grootste entertainment veranderingen 2020? In dit blog bericht loop ik langs de grootste veranderingen. Heb ik iets over het hoofd gezien? Laat je reactie onder het bericht achter.

Aan het eind van 2020, kan ik niet terugkijken op wat corona heeft gedaan met de entertainment industrie. De afgelopen jaren waren de filmstudio’s voorzichtig bezig om de focus te verleggen. Door de uitbraak van het corona virus is alles in een stroomversnelling geraakt. Al ging dat niet vanzelf.

Iedere filmstudio heeft aan het begin van de pandemie gekeken naar de mogelijkheden. Heel verrassend is dat Universal Studios er voor zorgde dat ‘Trolls World Tour‘ in Amerika op iTunes en Amazon beschikbaar was. Zodat de mensen thuis voor ene bedrag naar de animatie film konden gaan kijken. Andere studio’s keken toe hoe Universal probeerde om wat te verdienen.

Het grote schuiven maar films was begonnen. Waar de studio’s op hoopte, was dat de bioscopen vanaf september 2020 weer gevuld konden worden. Want tijdens de eerste verschuiving, werd september tot en met december volgepropt met de grote films van 2020. In de tussentijd was het voor Warner Media, het moeder bedrijf van Warner Bros, tijd om HBO Max in Amerika te lanceren.

Het is de hoogste tijd om de focus te hebben op de streaming diensten

Mulan - Grootste entertainment veranderingen 2020
Source: Walt Disney Studios GIPHY | Mulan

Daarnaast kwam Universal met Peacock, en vond Disney het tijd om een titels als: ‘Artemis Fowl‘ naar de streamingdienst Disney Plus te halen. Daar bleef het niet bij. Want ‘Mulan‘ kwam ook naar Disney Plus. De live action remake moest ook voor extra abonnees en geld zorgen. Want de abonnee moest €21,99 betalen om de film te kunnen zien. Het onderdeel ‘Premier Access’ was geboren op Disney’s streamingdienst.

Met deze stappen, werd duidelijk dat de studio’s de filmstudio’s voorlopig links lieten liggen. De mensen die thuis zitten, moesten worden voorzien van entertainment. Al zijn de bioscoop eigenaren in 2020 niet altijd blij geweest, met de beslissingen die zijn genomen. Voor de filmstudio’s is het niet gek dat dit één van de grootste entertainment veranderingen 2020 is. Want er is geen enkele film die meer dan één miljard dollar heeft verdiend.

Toen duidelijk werd, dat 2020 niets meer zou worden. Werd de twee golf aan film verschuivingen gestart. Waardoor 2021 voor nu al vol staat met titels die een jaar eerder uit hadden moeten komen. Warner Media gaat nog een stap verder, en heeft op de valreep nog bekend gemaakt wat er in het nieuwe jaar gaat gebeuren.

Hoe hebben de verandering voor gevolgen op de toekomst?

Source: Wonder Woman 1984 GIPHY | Wonder Woman 1984

Wat mij betreft heeft het media bedrijf daarmee de grootste entertainment veranderingen 2020 doorgevoerd. ‘Wonder Woman 1984‘ ging met de nieuwe constructie van start. De Amerikaanse abonnees kunnen de film gratis zien bij HBO Max of naar de bioscoop gaan. In Nederland is dat anders. Tot later in 2021 kunnen wij geen abonnement afsluiten bij HBO Max.

Toch is Warner Media op verschillende tenen gaan staan. Want acteurs en andere filmmakers willen niet meewerken aan deze constructie. Waardoor ik heel benieuwd ben wat er uiteindelijk overblijft van de plannen.

Ik verwacht dat de corona crisis er voor heeft gezorgd dat de studio’s zijn gaan kijken naar entertainment. Hoe de mensen thuis naar entertainment kijken en er ook voor willen betalen. Dit is past het begin van de digitalisering van entertainment. Jaren geleden moesten de cd en dvd winkels er aan geloven. Alleen vraag ik mij af of dit ook het einde van de bioscopen gaat zijn.

Latest Reviews