Grootste film flops 2018

Naast de grote opbrengsten in Hollywood was er ook een lijst met de grootste film flops 2018

Naast de grootste televisie flops in 2018 is er op film gebied ook veel gebeurd in het jaar. Zo waren een aantal films die zich helaas tot de categorie grootste film flops 2018 mogen rekenen. Want een aantal studio’s hadden heel veel vertrouwen in een film, en hoopte de hit van het jaar te lanceren. Dat pakte anders uit en daarom staan de onderstaande titels in de lijst.

Er waren natuurlijk een aantal grote successen in 2018. Eerder maakte ik bekende welke tien films het meest werden bekeken in de bioscoop. Oftewel, welke films hebben het meeste geld binnen gehaald voor de studio’s. Dat in contrast staat met de titels die hieronder worden genoemd.

A Wrinkle In Time

A Wrinkle In Time - Naast de grote opbrengsten in Hollywood was er ook een lijst met de grootste film flops 2018
Bron: GIPHY | A Wrinkle In Time

Over het algemeen wordt er positief gesproken en geschreven over Disney. De studio heeft niet alleen hits, want er zitten een aantal titels in de lijst die in de grootste film flops 2018 thuis horen. Om te beginnen met de film van Ava DuVernay. Zij regisseerde ‘A Wrinkle In Time‘.

In Amerika was het een grote flop, waarmee de filmstudio de releasedatum in Nederland weghaalde. Hier werd de film direct op dvd of via de online diensten gelanceerd. Het budget was 100 miljoen dollar, waarvan het in Amerika maar 132 miljoen dollar heeft verdiend. Daarmee heeft de mouse house verlies geleden. Ik heb de film gezien, maar kon er geen recensie over schrijven.

Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story - Naast de grote opbrengsten in Hollywood was er ook een lijst met de grootste film flops 2018
Bron: GIPHY | Solo: A Star Wars Story

Later dat jaar, kwam ‘Solo: A Star Wars Story‘ iets te snel. Dat was niet het enige wat tegenviel aan de film. Want Kathleen Kennedy was achter de schermen flink te keer gegaan. Om zo andere regisseurs op de film te zetten. Met het uitkomen van de trailer waren de meningen niet mals. De die hard Star Wars fans wilde de film boycotten.

Dat is gelukt. Want met een gigantisch budget van 250 miljoen dollar, en een opbrengst van 392 miljoen dollar. Hoort het zeker thuis tussen de grootste film flops 2018. Het is afwachten hoe de franchise het in 2019 overleefd. Nu Disney in Amerika een Star Wars land in het pretpark gaat openen, en met ‘Star Wars: Episode 9’ staat er veel op het spel. Hoe gaan de fans hier op reageren?

The Happytime Murders

The Happytime Murders - Naast de grote opbrengsten in Hollywood was er ook een lijst met de grootste film flops 2018
Bron: GIPHY | The Happytime Murders

Normaal gesproken staat de maand augustus in het teken van experimentele films. De concurrentie heeft de focus vooral liggen op de maanden mei, juni en juli. Voor ‘The Happytime Murders‘ was het niet een al te beste maand. De makers hoopte met deze ‘poppen film’ een volwassen versie van The Muppets te lanceren.

Waarbij seks, geweld en een wat grovere taalgebruik niet werd geschuwd. Helaas was er maar een klein publiek dat interesse had in de film. STX Entertainment moest flink toeleggen op de film. Met een budget van 40 miljoen dollar, zou je verwachten dat het terug wordt verdiend. Alleen werd er maar 27 miljoen dollar verdiend.

The Nutcracker and the Four Realms

The Nutcracker and the Four Realms - Naast de grote opbrengsten in Hollywood was er ook een lijst met de grootste film flops 2018
Bron: GIPHY | The Nutcracker and the Four Realms

Er staan maar liefst drie titels tussen de grootste film flops 2018, waarvan de films afkomstig zijn van Disney. Want ‘The Nutcracker and the Four Realms‘ had meer problemen dan alleen de lage opbrengst. De film kwam veel te vroeg uit, namelijk in begin november. Terwijl je in de film het bekende kerstverhaal te zien krijgt.

Deze film had beter naar Disney+ kunnen gaan volgend jaar, in plaats van in de bioscoop te draaien. Het grootste probleem van Disney is, dat zij zoveel films lanceren. Dat je soms ook Disney moe kan worden. Met deze film sloeg de mouse house de plank volledig mis, en wat het zeker één van de grootste film flops 2018. Dat was te zien aan het budget van 166 miljoen dollar, en een matige opbrengst van 120 miljoen dollar.

Robin Hood

Robin Hood - Naast de grote opbrengsten in Hollywood was er ook een lijst met de grootste film flops 2018
Bron: GIPHY | Robin Hood

De laatste titel in de rij van grootste film flops 2018 is ‘Robin Hood‘. De verwachtingen lagen niet al te hoog, maar dat het zo slecht zou zijn. Dat had niemand verwacht. Wat heel erg jammer is voor Jamie Foxx en Taron Egerton, zij zijn de acteurs met de hoofdrollen.

Het budget was veel te hoog, en dat was misschien wel het grootste probleem. Naast bepaalde karakters en de iets te moderne kleding. Met 100 miljoen dollar en een wereldwijde omzet van 73 miljoen. Is dit misschien wel de één van de grootste film flops 2018. Een voorgaande film hit wilt geen garantie geven op een nieuwe versie.

Mogelijke titels die tussen de grootste film flops 2018 kunnen komen

Holmes & Watson - Mogelijke titels die tussen de grootste film flops 2018 kunnen komen
Bron: GIPFY | Holmes & Watson

Aan het eind van 2018 zijn er een aantal nieuwe films gelanceerd. Daarmee bedoel ik ‘Mortal Engines‘, ‘Welcome to Marwen’ en ‘Holmes & Watson’. Alleen hebben zij in de box office van de afgelopen bewezen, dat een klein publiek de film kon waarderen. Ook helpen de verhalen over de films niet bepaald. Zo zou Sony Pictures de film ‘Holmes & Watson‘ aan Netflix hebben aangeboden. Alleen paste het bedrijf er voor.

Tot nu toe heeft ‘Mortal Engines’ met een budget van 100 miljoen maar 55 miljoen dollar opgehaald. Is ‘Welcome to Marwen‘ heel mager van start gegaan met 4,8 miljoen dollar. Met daar tegenover een budget van 39 miljoen dollar. De opbrengsten van ‘Holmes & Watson’ zijn ook niet denderend. Want met 12 miljoen tot nu toe op de teller, heeft het een lange weg te gaan om de 42 miljoen dollar terug te verdienen.

Latest Reviews