movie
Bron: Krists Luhaers & Unsplash

Grootste filmflops 2019 tot nu toe

Welke films van 2019 tot nu toe horen bij de flops?

Wat waren de grootste filmflops 2019 tot nu toe?

Naast de grootste filmhits zijn er in de eerste zes maanden ook de nodige Flips gelanceerd. In dit bericht leg ik de vergrootglas op de laatste categorie. Want wat zijn de grootste filmflops 2019 tot nu toe? Dit is mijn persoonlijke lijst, en het kan zijn dat jij het er niet mee eens bent.

In dat geval, nodig ik jou uit om de discussie aan te gaan. Of om jou vijf flops van 2019 tot nu toe op tafel te leggen. Zo komt er een algemeen beeld van de films die niet een al te beste indruk hebben achter gelaten.

Hellboy

Hellyboy - Grootste filmflops 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Hellboy

Voor mij is ‘Hellboy‘ de grootste titels tussen de filmflops 2019 tot nu toe. De filmstudio had grootse plannen om de bekende stripboeken franchise opnieuw op de kaart te zetten. De makers wilde de film zo maken, dat het vervolgens de stripboeken eruit kwam te zien.

Alleen is er niet gekeken naar de twee voorgaande films. Ik had namelijk het idee dat Guillermo del Toro terug was voor deel drie, en dat dit de afsluiter van een trilogie was. Met mij waren meerdere mensen niet onder de indruk, waardoor de film gigantische flopte.

X-Men: Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix - Grootste filmflops 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | X-Men: Dark Phoenix

Bijna twintig jaar heeft 20th Century Fox eraan gewerkt om de nodige respect te krijgen voor de verschillende X-Men films. De filmstudio zag de grote concurrentie opkomen en sommige hielden het niet vol. Wat mij betreft hadden zij toen de nodige inspanning moeten leveren om de franchise bij te sturen. Dat is niet gedaan en waardoor de laatste films alle kanten opgingen.

Toen de eerste plannen van Disney naar buiten kwamen, werden de fans hysterisch. Althans grotendeels zag de X-Men en de andere Marvel karakters eindelijk samen komen. Met ‘X-Men: Dark Phoenix‘ heeft 20th Century Fox zichzelf in de voet geschoten. Want Kevin Feige krijgt het nu nog makkelijker om de karakters op een goede manier in beeld te brengen. Hoe en wanneer is nog de vraag.

Glass

Glass - Grootste filmflops 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Glass

M. Night Shamalan is een regisseur dat op een bepaalde manier te werk gaat. Waarmee de ene film in het geheel goed uitpakt, zoals ‘Split‘. En andere titels de plank volledig misslaan. Met ‘Glass‘ leek alles voorspoedig te gaan, want de film zou een trilogie aan films aan afsluiten. Waar men het meest enthousiast van word, was de manier waarop de drie karakters samen komen.

Vandaag de dag moet jij je afvragen wat jij graag wilt zien. Want bepaalde franchises en live action films worden door de makers en studio’s anders aangepakt. Dat bleek met ‘Glass’ ook het geval te zijn. Het einde gaf niet het gewenste resultaat en daarmee een grote speler tussen de andere grootste filmflops 2019 tot nu toe.

Pet Sematary

Pet Sematary - Grootste filmflops 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Pet Sematary

Voor vele zal ‘Pet Sematary‘ niet direct als één van de grooste filmflops 2019 tot nu toe zijn. Toch vond ik dat de remake van de jaren ’80 film niet al te best. De veranderingen die waren door gevoerd, waren niet direct het best. Waarbij het einde voor het shock effect moest zorgen, in plaats van dat het daadwerkelijk iets aan het geheel toe zou moeten voegen.

Godzilla II: King of Monsters

Godzilla II: King of Monsters - Grootste filmflops 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Godzilla II: King of Monsters

Hoe graag Warner Bros een nieuw universum uit de grond wilt stampen. Het is misschien handig om te kijken, hoe het wordt aangepakt. Met ‘Godzilla II: King of Monsters‘ worden de andere monsters geïntroduceerd. De makers hebben geprobeerd om zoveel mogelijk in één film te proppen, waardoor het geheel te gehaast en als een power-point presentatie overkwam.

Heel toevallig waren er tijdens sommige dialogen afbeeldingen beschikbaar. Daarnaast was het verhaal ook zo rommelig, waardoor ik het idee had naar een lawine aan spektakel te kijken. Volgend jaar nemen King Kong en Godzilla het tegen elkaar op in het vervolg. Ik ben heel benieuwd of de makers de nodige veranderingen gaan aanbrengen. Om er voor te zorgen dat het vervolg niet in een flop lijst komt te staan.

Latest Reviews