Bron: Charles Deluvio & Unsplash

Grootste filmhits 2019 tot nu toe

Dit zijn mijn favorieten en grootste filmhits van dit jaar, tot nu toe.

Dit zijn voor mij de grootste filmhits 2019 tot nu toe

Normaal gesproken kijk je aan het eind van het jaar terug op wat er zoal is uitgebracht. Denk aan de films, muziek, televisie programma’s en dergelijke. Toch ga ik, nu de eerste zes maanden rustig aan beginnen met het terugblikken. Om te beginnen met de grootste filmhits 2019 tot nu toe. Want de komende maanden komt er nog genoeg uit. Mocht jij een andere top 5 hebben? Laat het hieronder achter, of via de sociale media kanalen als Instagram of Twitter.

Laat ik eerst stil staan naar mijn algemene indruk van de afgelopen zes maanden. Hollywood hoopte heel groot uit te pakken door met de nodige verfilmingen te komen. Dat zorgde voor de nodige nieuwe franchises, waarbij bekende merken naar het grote scherm werden gehaald.

De entertainment bleef komen, en dat heeft niet altijd voor een goed resultaat gezorgd. Waardoor ik de nodige moeite had om een goede lijst met de grootste filmhits 2019 tot nu toe samen te stellen. Uiteindelijk is het gelukt, en hieronder staat het resultaat voor je klaar. Qua opbrengsten heeft Disney in het eerste half jaar het beste gepresteerd.

De mouse house domineert de top 3. Met ‘Avengers: Endgame’ 2,7 miljard dollar, ‘Captain Marvel‘ 1,1 miljard dollar en ‘Aladdin’ 810 miljoen dollar. Daarna volgen ‘How to Train Your Dragon: Hidden World’ 519 miljoen dollar en ‘Pokemon: Detective Pikachu‘ 420 miljoen dollar. Terug naar, wat mij betreft, de grote filmhits 2019 tot nu toe.

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel - Beste filmhits 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Alita: Battle Angel

Hollywood draait tegenwoordig om de grote franchises. Om bij de tijd te blijven, wordt de inspiratie uit verschillende mediums gehaald. Van populaire boeken, televisieseries tot en met stripboeken uit Azië. Alleen lijkt Hollywood de juiste richting nog niet hebben ontdekt. Toen ‘Alita: Battle Angel‘ uitkwam werd het nodige commentaar geleverd. Dat hielp mij er niet van om naar de bioscoop te gaan. Zeker omdat de regisseur van onder andere ‘Avatar’ was betrokken bij de productie.

De film wist mij op verschillende momenten te verrassen. Om te beginnen met de effecten. Het is tegenwoordig heel makkelijk om te zien of een studio daar het nodige geld in stopt. 20th Century Fox heeft dat gedaan, want ik vond dat de Alita er heel geloofwaardig uit zag. Zeker de momenten waarop zij werd geopereerd of de nodige schade had, waren voor mij perfectie.

Het verhaal was misschien niet het best, omdat het er vanuit ging dat er een tweede deel uit zou komen. De kosten waren veel te hoog, waardoor de kans klein is dat er een deel twee gaat komen. De actie-scenes en emotionele momenten waren voor mij dan ook de kers op de taart, dat er voor zorgde dat de film tussen mijn lijst met grootste filmhits 2019 tot nu toe, terecht is gekomen.

Aladdin

Aladdin - Grootste filmhits 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Aladdin

Als het om de live action Disney films gaat, kan de mouse house in mijn ogen weinig fout doen. Het is misschien een makkelijke manier om geld te verdienen, toch hebben zij met ‘Aladdin‘ voor gezorgd om grote stappen te zetten. Voordat de film uitkwam leek het erop dat het één van de grootste flops zou worden, toch is dat niet het geval. Want de film wist de nodige positiviteit te ontvangen, plus een gigantische omzet van meer dan 800 miljoen dollar! Laat het tweede deel maar komen.

De grote stappen die het een waardige titel tussen de grootste filmhits 2019 tot nu toe maken zijn: de diversiteit, de modernisering van het verhaal, de verdieping oftewel het luxer maken van de muziek. Als laatst een aantal veranderingen doorvoeren, waardoor de 2019 ‘Aladdin’ zichzelf weet los te krijgen van de geanimeerde voorganger.

De andere grote titel van Disney staat nog niet in de lijst. Het lijkt erop dat ‘Aladdin’ en ‘The Lion King‘ het aan het eind van 2019 op gaan nemen om in dezelfde lijst te kunnen en mogen staan.

Instant Family

Instant Family - Grootste filmhits 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Instant Family

Toen de eerste trailers van ‘Instant Family‘ online kwamen, had ik niet zulke hoge verwachtingen van de komedie/drama film. In de film draait het verhaal om de adoptie van drie kinderen en de band die de adoptie ouders proberen op te bouwen. Het kan te simpel worden uitgewerkt, of te cliché zijn. Waardoor het mijn interesse verliest.

Na lang twijfelen ben ik naar de bioscoop gegaan en wist het na de eerste zes maanden van 2019 in de lijst met grootste filmhits 2019 tot nu toe te komen. Deze film wist mij op zoveel verschillende vlakken weg te blazen, waardoor het zeker een plek tussen de andere vier titels wist te bemachtigen.

De verschillende acteurs in de film wisten mij te overtuigen van de acteer kunsten. Actrice Isabela Moner was geen favoriet, toch mocht ik haar in deze film. Het verhaal was zo geschreven dat je heel snel een band kreeg met de familie. Je hoopte dat zij de drie kids met alle liefde zouden opvangen met al het geluk dat zij verdienen. Toen er tegenslag aankwam, heb ik mijn ogen uit mijn hoofd zitten huilen. Iets wat ik totaal niet had verwacht. Daarmee heeft de film mij volledig ingepakt.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame - grooste filmhits 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | Avengers: Endgame

Tot op de dag van vandaag weet ik niet zo goed wat ik van ‘Avengers: Endgame‘ moet vinden. Omdat de hype en verwachtingen zo hoog waren, en na het zien van de film was ik niet verzadigd. Toch was er genoeg om heel positief over te zijn. Zeker de energie van Marvel en alle betrokkenen, zij wilde een film maken dat de fans zou wegblazen. Ook hebben zij het eindelijk voor elkaar gekregen om de typische Marvel elementen van tafel te vegen.

Alleen al om alle superhelden in actie te zien, daarvoor ga ik zeker naar de bioscoop. Er waren risico’s waarmee er een aantal karakters uit de franchise werden geschreven. Natuurlijk is niets voor eeuwig met superhelden. Toch kon ik een aantal hints opvatten, dat er voor zorgde dat ik met heel veel enthousiasme uitkijk naar wat er nog gaat komen.

Kevin Feige laat de fans met spanning wachten. ‘Endgame’ was voor mij meer een moment waar ik bij moest zijn, en het zelf moest ervaren. In plaats van een alleenstaande film, waarbij het verhaal als rode draad door de film ging.

John Wick 3

John Wick 3 - Grootste filmhits 2019 tot nu toe
Bron: GIPHY | John Wick 3

Keanu Reeves werd mateloos populair toen hij te zien was in de science-fiction film ‘The Matrix’. In de jaren daarna was hij in films te zien, waar hij zin in had. Als het om geld gaat hoeft Keanu zich geen zorgen te maken. Toch heeft hij een franchise opgericht dat alleen maar blijft groeien.

De nieuwste film ‘John Wick 3‘ laat maar weer zien dat niet alleen de filmstudio, maar ook de mensen achter de schermen zichzelf proberen te verbeteren. Nu hoeft het niet perse perfect te zijn. Want met een vierde deel kan er nog veel worden verbeterd. De sfeer en algemene indruk was goed en daarmee een hele goede afsluiter in de lijst met grootste filmhits 2019 tot nu toe.

De afgelopen maanden wist Keanu zichzelf in de spotlight te zetten en ik verwacht dat wij voorlopig nog niet af zijn van de acteur. Want Keanu weet zijn charme en pluspunten op een hele goede manier in te zetten. Iets wat ik alleen maar kan waarderen.

Latest Reviews

Ook interessant
Mama the movie [Review]