Guardians of The Galaxy Volume 2

Het langverwachte vervolg Guardians of the Galaxy Volume 2 is eindelijk uitgekomen

Guardians of the Galaxy Volume 2 movie poster

In 2014 kwam Marvel met het eerste deel en dat was een groot succes. Daar moest natuurlijk een vervolg op komen.
De semi anti helden van de ruimte zijn terug met een tweede deel en met de originele titel: Guardians of the Galaxy Volume 2.
De titel is gekozen omdat het eerste deel heel goed scoorde met de soundtrack van de film.

Niet gek dat Marvel probeert om de soundtrack zo goed mogelijk terug te laten komen.
Maar of het dit keer net zo goed scoort als een aantal jaar geleden? Lees je na het verhaal en de trailer van Guardians of the Galaxy Volume 2.

Dit is Guardians of the Galaxy Volume 2

In het nieuwe deel van Guardians of the Galaxy gaat het verhaal verder waar het team is gebleven.
Dit keer worden zij ingehuurd om kostbaarheden te bewaken. Alleen door de hebberigheid van één van de teamleden komen zij in de problemen. Tijdens het vluchten zij naar de buitenste regionen van de kosmos.
De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Dit vond ik van Guardians of the Galaxy Volume 2

Het kan twee kanten op met Guardians of the Galaxy. Je houdt van de films of je vindt het helemaal niets.
Dat heeft te maken met de humor, personages en de kleurrijke stijl die de regisseur gebruikt.
James Gunn mocht na het eerste deel verder met het vervolg en daar heeft hij alle tijd en energie ingestoken.

De verwachtingen van de jaren ’80 muziek lagen natuurlijk hoor. Nu zal Marvel en Disney goed hebben nagedacht over welke nummer zij wilde gebruiken in Guardians of the Galaxy Volume 2.
Toch viel het mij tegen, het was niet zo herkenbaar en zorgde niet voor een nostalgie gevoel. De opmerkingen of grappen die werden gebruikt deden mij eerder denken aan de jaren ’80 dan de muziek.
Misschien verklap ik nu te veel, maar in de film krijgt Starlord een MP3 speler. Wat ik heel jammer vind, want de cassettespeler blijft iconisch en hoort bij Starlord.

Het team Guardians of the Galaxy

Wat ook duidelijk wordt in de trailer van de Guardians of the Galaxy Volume 2 is dat het bekende team versterking krijgt van een aantal oude bekende. Ik heb daar gemixte gevoelens over. Want wat de interactie tussen de verschillende karakters zo leuk maakte in het eerste deel zat in het goede van de één en het slechte van de ander.
Nu moeten ze een team vormen, het was voor mij wennen. Aan het einde van de film was ik er aan gewend, en vind ik het oké.

Het team in Guardians of the Galaxy volume 2

Baby Groot was voor mij te schattig, en ik was bang dat het te veel van het goede zou worden.
Dat was niet het geval, en tijdens de end credit scene was hij groter en ‘ouder’ geworden. Hij was de opstandige tiener. Wat er heel leuk en grappig uit zag.
Mantis was toegevoegd aan het team en vond haar heel leuk, en bracht ook veel humor in de film.

De familiebanden in Guardians of the Galaxy Volume 2

De Guardians of the Galaxy Volume 2 staat bol van de familiebanden. Want bij bijna alle personages gaat het om de familie of gezinsleden waar zij recent of in het verleden mee te maken hadden.
Starlord krijgt na jaren eindelijk te maken met zijn vader. Hij wilt zijn vader leren kennen, maar heeft hij goed bedoelingen? Ook hoort hij van zijn vader dat hij voor de helft god is. Aan het einde van de film geeft hij zijn krachten op om zijn vrienden te redden. Wat ik heel mooi vond om te zien.

Gamora en Nebula hebben tijdens de film genoeg tijd om het gevecht dat zij begonnen tijdens de eerste film, om dat af te maken. Ook had Drax daar mee te maken. Dat was de rode draad van de film.
Dat gaf voor mij een extra lading voor de film, op een bepaald moment had ik ook een brok in mijn keel.

Eén van de dingen dat ik anders had willen zien was de connectie met de MCU, de Marvel Cinematic Universe.
Er wordt niets gezegd of door James Gunn ingebracht om het spektakel dat in 2018 gaat plaatsvinden voor te bereiden.
Dan is de volgende Avengers film te zien waar de Guardians of the Galaxy ook in te zien zullen zijn.

Mijn Conclusie

Heb je het eerste deel van de Guardians gezien? En was je fan van de personages? Dan moet je het tweede deel zeker zien! James Gunn weet visueel naar het volgende level te gaan. En dat is al een reden om voor Guardians of the Galaxy Volume 2 naar de bioscoop te gaan, maar ook in 3D te gaan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Throwback Music
Andy Williams – It’s The Most Wonderful Time Of The Year