Creative Blog

Gummy Gas Crisis de animatie gemaakt door Blirp Studio

In de animatie Gummy Gas Crisis neemt je mee in de kleurrijke wereld van Blirp Studio

Blirp Studio bracht eerder dit jaar de animatie Gummy Gas Crisis uit. Het is een kleurrijke animatie waar je meegenomen wordt in de wereld van games. De animatie is op verschillende animatie- en film festivals te zien geweest en heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept.
Dat is niet voor niets want de makers hebben alles tot in de puntjes uitgewerkt. Waardoor je de animatie van bijna drie en een halve minuut meerdere keren kan of zelfs moet bekijken om alles goed te kunnen zien.

Gummy Gas Crisis laat het verhaal van ruimte gasman Ed. Hij krijgt de opdracht van de burgemeester om zijn stad te redden. Er is een grote gas lek en wordt veroorzaakt door een virus met de naam Lord Gasideous. Wat het virus wilt is de stad overnemen door het gas te verspreiden en de mensen het zo onaangenaam mogelijk te maken. Waar Ed in terecht komt lijkt op een spel dat je kent van de beroemde spelcomputers.

Met Gummy Gas Crisis geeft Blirp Studio een voorproefje wat zij kunnen met animatie

De animatie Gummy Gas Crisis is geregisseerd door Rodrigo Díaz. Blirp Studio is afkomstig uit Argentinië en is gespecialiseerd in design en karakter animatie. Het heeft zichzelf bewezen met de creatieve oplossingen en duidelijke kunst kant. Het gebruik van verschillende technieken siert te studio in het laten zien van diversiteit. Daarmee spelen zij in op de nieuwste trends en daarmee weten zij boven de rest van de studio’s uit te steken.

Naast het winnen van een lijst met awards en het maken van kunst op verschillende festivals wisten de televisiezenders als Disney XD, Fox Family, MTV, Nickelodeon, Cartoon Network en meerdere internationale zenders Blirp Studio te vinden. Maar ook merken als Adidas, Coca Cola en Movistar zijn de animaties van de studio’s gebruikt in reclames en reclameborden.

De jaarlijkse bloemencorso in Zundert

De studio laat met alles wat zij tot nu toe gemaakt hebben zien wat zij in huis hebben op een creatieve manier. Met Gummy Gas Crisis is de start van korte animaties begonnen. Ik hoop dat er nog meer van deze creatieve uitspattingen gaan komen. Want zij doen niet onder aan de grote animatie studio’s als Pixar en Dreamworks.
Op de Vimeo pagina van de studio kan je zien wat zij tot nu toe gemaakt hebben. Een aantal animaties heb je ook op de Nederlandse televisiezenders voor zien komen.

Latest Reviews

Ook interessant
Welke Disney live action films wil ik zien?