Gwen Stefani ging solo met Love Angel Music Baby

Gwen Stefani was bekend van No Doubt maar lanceerde de solo album Love Angel Music Baby

Zangeres Gwen Stefani gaat al jaren mee in de muziek industrie. In de band No Doubt, waar zij haar toenmalige vriend leerde kennen. Maar zij wilde haar muziek genre gaan verbreden en dat kon niet zolang zij de heren van de band om zich heen had. Het succes van de band No Doubt kwam in 1995 toen zij het album Tragic Kingdom lanceerde.

Het was een experiment dat aansloeg bij het luisterend publiek. Na jaren samen te hebben opgetreden wilde zij een pauze inlassen.Niet gek als je nagaat dat zij vanaf 1986 samen op het podium stonden. Dat deden zij om de focus op de solo carrières zo goed mogelijk te kunnen leggen.

De zangeres van de band, Gwen Stefani wilde meer en was achter de schermen druk bezig om een solo album in elkaar te zetten. Dat lukte aardig en in november van 2004 kwam het album Love Angel Music Baby uit. Het geluid dat Gwen Stefani wilde laten horen is wat zij op tijdens haar middelbare school tijd had gehoord. Maar zij wilde er een moderne twist aan geven.

Gwen Stefani wist wat zij wilde met Love Angel Music Baby, en daar werkte een hoop producers en artiesten aan mee

Met producers en artiesten als: Tony Kanal, Tom Rothrock, Linda Perry, André 3000, Nellee Hooper, The Neptunes en New Order moest dat gaan lukken. Je hoort invloeden als new wave, synthpop, en electro terug op het eerste solo album. Ook al waren de recensies gemixt, het was een commercieel succes. Het werd multi platinum in onder andere Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Ik werd geïnteresseerd in het album nadat de singles ‘What You Waiting For?’ en ‘Rich Girl’ uitkwamen. Het waren grote hits en super catchy. Wat Gwen Stefani in mijn ogen heel goed had gedaan is het egdy randje van No Doubt gebruiken voor haar eigen carrière. Stefani had een houding dat zij wist wat er gebeurde, maar vooral wat zij deed. En je kon er van alles van vinden, maar haar visie voor videoclips, kleding etc. bleef zoals het was bedacht.

Toen het album uit kwam kon ik het niet laten om het te kopen in de winkel voor mij was het een pareltje ook al had Love Angel Music Baby een aantal nummers die ik niet kon horen. Het klikte niet met de nummers maar de singles die uitkwamen was ik keihard aan het meezingen. Na het album te hebben grijs gedraaid kon ik de teksten en muziek wel dromen.

Latest Reviews

Ook interessant
Box Office 2019 – Week 19: Tijd voor nieuwe franchises?