Bron: Glenn Carstens-Peters & Unsplash

Haal inspiratie bij de beste make-over shows

Van een nieuw kapsel, onderneming aanpakken tot en met grondig opruimen

Welk van de beste make-over shows weet voor de meeste inspiratie te zorgen

Er zijn een aantal momenten in het jaar dat mensen de drang hebben om het huis drastisch op te ruimen of een nieuw doel na te jagen. Zoals af te vallen, een nieuw kapsel aan te laten meten of de kleding kast een flinke update te geven. Dat gebeurd meestal aan het begin van jaar of wanneer het normale leven na de vakantie weer begint. Om jou mogelijk een handje te helpen, kan je bij de beste make-over shows de nodige inspiratie halen.

Niet alle programma’s die hieronder staan worden hier in Nederland uitgezonden. Het kan zijn dat bepaalde shows werden uitgezonden, maar dankzij tegenvallende kijkcijfers uit de programmering werden gehaald. Het kan natuurlijk zijn dat een bepaald make-over programma niet in deze lijst staat. Laat onder het bericht jou persoonlijke voorkeuren achter.

Queer Eye

Queer Eye - de beste make-over shows
Bron: GIPHY | Queer Eye

In 2003 bracht Bravo het programma ‘Queer Eye for the Straight Guy’, het was toentertijd mateloos populair en grensverleggend. Er werden toen vijf seizoenen uitgezonden tot en met 2007. Netflix heeft het voor elkaar gekregen om de show nieuw leven in te blazen. Met een nieuwe Fab Five, en een hoop positiviteit. Het heeft even geduurd voordat ik verslaafd raakte aan ‘Queer Eye‘, maar Netflix heeft het voor elkaar.

Wat mij heel erg aan spreekt en voor de nodige inspiratie zorgt, is de positiviteit van alle mensen die hierbij betrokken zijn. De mannen weten het voor elkaar te krijgen om voor een grote make-over te zorgen, door naar de persoon te kijken. Plus dat zij met respect om gaan en hem/haar in zijn/haar kracht zetten. Heb jij nog geen aflevering gezien van de Netflix show? Ga voor de vier seizoenen zitten en haal inspiratie uit bij één van de beste make-over shows.

Tiny House Nation

Tiny House Nation - de beste make-over shows
Bron: GIPHY | Tiny House Nation

Normaal gesproken willen mensen groot, groter, grootst. Bij ‘Tony House Nation’ draait het juist om het tegenovergestelde. Waar John Weisbarth en Zack Giffin mensen helpt met het bouwen van een Tiny House. Het gaat om huizen waar er net iets meer dan 46 vierkante meter beschikbaar is. Wat heel belangrijk is, is dat de ruimte op een effectieve manier wordt gebruikt. De ene na de andere Tiny House wordt in elkaar gezet.

Waarbij de één nog spectaculairder is dan de ander. Het programma is sinds 2014 te zien op de Amerikaanse zender FYI. Als jij zeven afleveringen wilt zien. Dat kan! Want Netflix heeft ‘Volume 1’ voor jou klaar staan. Waarbij je de nodige inspiratie kan op doen om jou eigen huis op een andere manier in te richten. Zodat de ruimte op een efficiënte manier kan worden gebruikt.

Tabatha Takes Over

Tabatha Takes Over - de beste make-over shows
Bron: Makinitnow.com | Tabatha Takes Over

Een ander programma van Bravo dat ik kon waarderen, is ‘Tabatha Takes Over’. Het draaide om Tabatha Coffey, zij is eigenaar van een haarsalon. Deze ervaring kan zij gebruiken om andere salon eigenaren op het juiste pad te krijgen. Wat één van de beste make-over shows zo goed maakt, was de manier waarop dat ging. Verwacht geen medeleven van de kapster en salon eigenares. Zij is keihard en zal zeggen waar het op staat. Iets wat ik zeker kon waarderen, als je zag wat voor puinhoop sommige er van maakte.

Met de take over, ging Tabatha drastisch te werk. De conflicten zorgde ervoor dat geen aflevering hetzelfde was of zonder de nodige spanning. Uiteindelijk was de eigenaar van salon blij zoals het was geworden. Zodat hij/zij een duw in de juiste richting had gekregen. De inspiratie lijkt hier lastig te vinden. Toch hoeft niet alles te voorzichtig te gebeuren. Zolang jij de persoon tegenover je niet op eet, kan je veel dingen zeggen.

Tidying Up with Marie Kondo

Tidying Up With Marie Kondo - de beste make-over shows
Bron: GIPHY | Tidying Up With Marie Kondo

Een programma waar je anno 2019 niet omheen kan is ‘Tidying Up with Marie Kondo‘. Toen het eerste seizoen werd gelanceerd, ontstond er een gigantische hype. Mensen gingen het opruimen van Marie Kondo na doen, en ik was daar ook één van. Niet dat ik letterlijk de manier van het opruimen had overgenomen. Ik heb het op mijn manier uitgevoerd.

Het lijkt mij heel gek als er geen tweede seizoen van zou komen, want het leek heel veel impact te maken. De inspiratie bij één van de beste make-over shows, komt op verschillende manieren. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of waar je woont, soms kan hulp om het huis op te ruimen heel handig zijn. Met een opgeruimd huis zorg je er voor dat het ook leeg hoofd.

Latest Reviews

Ook interessant
Must See List: April