Hair Love verteld een verhaal dat vele mensen aanspreekt
Bron: © 2019 Matthew A. Cherry Entertainment & IMDB | Hair Love

De short film Hair Love

Hair Love verteld een verhaal dat vele mensen aanspreekt

Toen eerder dit jaar de film ‘Angry Birds 2’ uit kwam. Leek Sony Pictures Animation een traditie van een andere animatie studio over te nemen. In het verleden hebben Disney Animation en Pixar voor een film een short film gelanceerd. Waarmee te animators en andere makers een kort verhaal vertellen. Dit keer was het de beurt om ‘Hair Love’ te introduceren. Hierboven kan je naar de korte film kijken. Hieronder zal ik mijn mening geven over de bijna zeven minuut durende animatie.

Wat ik de kunst is van een korte animatie film, is dat de makers het voor elkaar krijgen om de kijker mee te nemen. Je hebt een bepaalde tijd om de verhaallijn, karakters en context duidelijk te maken. Bij ‘Hair Love’ krijg je al snel door dat er wat aan de hand is. Want moeder is niet aanwezig en vader probeert uit alle macht het haar van zijn dochter in model te brengen. Wanneer de film is afgelopen, en de credits in beeld komen, wordt het verhaal verder verteld. Als kijker krijg je daardoor ook te zien hoe het leven van de karakters verder gaat.

Vandaag de dag moet het woord diversiteit geen uitzondering meer zijn. Wanneer je als makers van een film of in dit geval animatie een goed verhaal kan vertellen, maakt het niet uit welke huidskleur, seksualiteit of geloof hebben. Ik vond het vooral hart verwarrend om te zien hoe vader en dochter proberen het beste van het haar te maken. Terwijl moeder dat normaal gesproken doet. Wanneer de makers de reden erachter onthullen maakt dat het geheel alleen maar mooier.

Het verhaal en animatie passen heel goed bij elkaar

De 2D animatie vond ik ook geweldig om te zien. Nu kan het zijn dat de makers hebben zitten worstelen om op deze manier het haar goed te tekenen. Dat is met ‘Hair Love’ perfect gelukt, in ieder geval met de technieken die je met 2D kan gebruiken. Natuurlijk heb ik wel betere animatie van haar gezien, alleen was dat te zien in een 3D animatie film.

Mochten de makers Matthew A. Cherry, Everett Downing Jr. en Bruce W. Smith plannen hebben om van ‘Hair Love’ een hele film te maken of er een vervolg aan te geven? Dan zou ik dat zeker aanraden. Want het verhaal en animatie kan vele mensen aanspreken. Daarmee zou Sony Pictures eengoed uitziende 2D animatie film kunnen lanceren.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Daya – Sit Still, Look Pretty (Akoestische Versie)