Halloween entertainment

Halloween met de familie

Bereid je met de familie voor op het jaarlijkse griezelen met Halloween

Met de langere avonden kan je lekker tegen elkaar aan kruipen voor de buis. Ga met de hele familie of het gezin naar één van de volgende films kijken. Zo ben je goed voorbereid op de feestdag waar veel mensen naar uit kijken. Het griezelen kan beginnen. Netflix heeft een aantal familie vriendelijke griezelfilms die je op een regenachtige dag of op een donkere avond kan gaan kijken.

Vorig jaar deelde ik een aantal lijsten waarbij het griezelen ook al begon. Alleen stond die in het teken van het lachen en de horror films die toen on demand stonden. Ben je toe om met angstzweet naar horror films te kijken, dan moet je de bovenstaande lijsten met films zeker gaan bekijken.

In onderstaande lijst vindt je een aantal films die ideaal zijn om in de Halloween stemming te komen. Van films die de ouders als kleine kinderen gezien hebben, tot animatie films die een aantal jaar geleden zijn uitgekomen. Voor ieder gezin met verschillende leeftijden is er genoeg om uit te kunnen kiezen.

Om Halloween met de familie door te komen heeft Netflix onder andere deze familie films voor je klaar staan

The Spiderwick Chronicles

De tweelingbroers Jared en Simon verhuizen samen met hun moeder en zus Mallory naar het oude landhuis van hun tante, Villa Spiderwick. Daar ontdekken de kinderen al snel een geheime bibliotheek, waar ze een mysterieus boek vinden. Ze maken ook kennis met een kobold die in het huis woont en die de kinderen het leven zuur maakt. Deze kobold waarschuwt de kinderen wel het boek dat ze gevonden hebben te verbranden, want anders zouden zij weleens in grote problemen kunnen komen. Zijn waarschuwing lijkt echter te laat te komen.

My BabySitter’s A Vampire: The Movie

Rochelle wordt verliefd op een jongen die een vampier blijkt te zijn. Het duurt even, maar dan wil ze zich toch volledig aan hem over geven. Helaas valt het vampier-zijn haar erg tegen en probeert ze uit te zoeken hoe ze zo snel mogelijk van dit vriendje af kan komen. Het blijkt dat ze daarvoor de koning van de vampieren moet doden.

E.T. The Extra-Terrestrial

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

Caspers Spookschool

Casper, het liefste spookje op aarde, heeft wel een heel prettig en gezellig leventje. Niemand is bang voor hem of is ooit kwaad geworden op Casper. Hij maakt iedereen vrolijk, behalve… Kibosh, de heerser van de spokenwereld. Kibosh vindt namelijk dat Casper te weinig mensen laat schrikken. Voor straf moet Casper dan ook voor het eerst van zijn spoken leven iemand echt de stuipen op het lijf jagen anders wordt hij verbannen naar het land van de ‘gekke’ spoken. Casper doet zijn uiterste best, maar eigenlijk is hij veel te lief om mensen te laten schrikken. Als Casper’s neefje Spooky hem wil helpen beginnen de avonturen pas echt als Casper naar de ‘Scare School’ gestuurd wordt.

Aliens In The Attic

De familie Pearson wil een weekend weg en besluit hun vakantiehuis weer eens op te zoeken. Ze ontdekken echter dat deze is overgenomen door aliens. De tienerdochter Bethany ontdekt al snel dat ze alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat deze aliens de wereld zullen overnemen.

ParaNorman

Een klein stadje wordt belegerd door zombies. Alleen de verkeerd begrepen lokale jongen Norman, die in staat is om met de doden te spreken, kan het stadje redden. Naast de zombies zal hij het op moeten nemen tegen spoken, heksen en, het ergste van alles: achterlijke volwassenen, om zo zijn stad te kunnen redden van een eeuwenoude vloek. De grenzen van zijn paranormale activiteiten zullen echter tot buitenaardse grenzen worden opgerekt.

Latest Reviews

Ook interessant
De dames Clara Rugaard en Hilary Swank zijn de grote krachten achter I Am Mother
I Am Mother Review