Happiest Season Trailer

Laat de Happiest Season trailer een beeld zien, dat vaker gaat worden getoond?

Het gebeurd niet vaak dat Hollywood een andere relatie, dan een hetero relatie laat zien in een kerstfilm. Vandaag de dag zou je er vanuit moeten gaan, dat er veel verschillende relaties centraal moeten en kunnen staan. Hiermee bedoel ik niet dat het om mensen van de LGBTQ+ gemeenschap gaat. Maar ook aan afkomsten en huidskleuren. De verschillende successen hebben bewezen dat mensen zichzelf en de wereld willen zien in een film. Binnenkort komt er een film daar verandering gaat brengen. De ‘Happiest Season trailer’ is online gekomen, en zorgt direct voor veel verwarring. Lees verder om enige duidelijkheid te krijgen.

Abby vat het plan op om gedurende de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen bij de familie van haar geliefde. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen.

De actrices Kristen Stewart en Mackenzie Davis zijn in de hoofdrollen te zien. Waarbij de twee een liefdeskoppel moeten voorstellen. Waar ik de afgelopen jaren steeds meer moeite mee krijg, is dat hetero acteurs, LGBTQ+ spelen. Het werk voor de mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap liggen niet voor het oprapen. Waarmee de ‘Happiest Season trailer’ duidelijk maakte dat Davis een lesbische rol heeft. Natuurlijk is en blijft ze een acteur, die in principe alle rollen op zich zou moeten en kunnen nemen. Toch word ik minder enthousiast van dit soort kleine details.

De eerste beelden geven de LGBTQ+ gemeenschap een herkenbaar beeld

Source: GIPHY Hulu | Happiest Season

Desalniettemin is Stewart wel iemand van de LGBTQ+ gemeenschap. Nu wil ik niet heel negatief blijven, gelukkig zijn er andere acteurs in de cast, die ook thuis horen in de LGBTQ+ gemeenschap. Denk aan Dan Levy. Waardoor het bovenstaande wordt verzacht. Daar komt bij dat de script schrijfster Clea DuVall, zelf lesbisch, een verhaal wilde vertellen dat nog niet eerder op beeld is verschenen. Volgens de actrice en schrijfster, worden de LGBTQ+ karakters tot nu toe aan de zijlijn geplaatst, in plaats van in het middel van het verhaal. Met deze film ze DuVall de eerste stap, en hopelijk zorgt dat voor een sneeuwbal effect. Verder bestaat de cast uit grote namen: Alison Brie, Aubrey Plaza, Mary Holland, Victor Garber en Mary Steenburgen.

Terug naar de film, want wat laten de eerste beelden in de trailer zien? In de trailer zie je hoe Harper aan het worstelen is met haar seksualiteit, omdat ze uit een conservatieve familie komt. Een verhaal waar veel mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap zichzelf in kunnen herkennen. De grappen en scenes die in de trailer worden getoond, zijn met een hele dikke knipoog. Waardoor het bekende en soms wat cliché verhaal met humor wordt gebracht.

Wanneer en waar is de film in Nederland te zien?

Laat ik terug gaan naar het begin van deze blog, waarin ik suggereer dat er nogal wat onduidelijkheid is gecreëerd. De streamingdienst Hulu heeft de rechten gekocht, en dat werd duidelijk met de ‘Happiest Season Trailer’. In eerste instantie zou Sony Pictures de film internationaal gaan uitbrengen, en wel in de bioscoop. Dat zou ook het geval zijn in Nederland. De onduidelijkheid zit hem in, hoe en waar wij de film kunnen gaan kijken.

Het is niet de bedoeling dat het op een illegale manier gaat gebeuren. Ik heb het internet afgespeurd, maar tot aan het schrijven van dit bericht heb ik het antwoord niet kunnen vinden. Kan jij niet wachten op de film? Wees niet getreurd, want de film heeft een eigen soundtrack. Waarmee je in de kerst stemming kan komen. Op de soundtrack staan artiesten zoals: Anne-Marie, Sia, LP en Tegan and Sara.

Latest Reviews