Happy Death Day Review

Regisseur Christopher Landon laat zien wat hij meer in zijn mars heeft met ‘Happy Death Day’

Happy Death Day Movie Poster
Na het regisseren van ‘Paranormal Activity: The Marked Ones’ en ‘Scouts Guide to the Zombie Apocalypse’ komt hij twee jaar later terug met de film ‘Happy Death Day’. Afgelopen Halloween draaide de film in de Nederlandse bioscoop, een tijd later vond ik het tijd om de recensie van de film te schrijven.

De trend van horror films die niet veel kosten qua productie zijn een trend en daar doet ‘Happy Death Day’ ook aan mee. Met een budget van 4,8 miljoen dollar is het een goedkope film. Maar is dat ook te zien aan de sets of andere effecten? Dat lees je hieronder in de recensie van de horror film van Blumhouse Productions. Lees en kijk naar het verhaal en de trailer van de film.

Dit is Happy Death Day

Studente Tree Gelbman is een studente en wordt op haar verjaardag wakker in een bed van een ander. Aan het einde van de dag wordt zij vermoord, en daarna herhaalt de dag zien meerdere malen. dit tot dat Tree erachter komt wie haar dag na dag probeert te vermoorden. Maar lukt het ook om de dader te vinden?

De recensie van Happy Death Day

Regisseur Christopher Landon heeft veel moeite gedaan om alles zo goed mogelijk in elkaar te zetten bij ‘Happy Death Day’. Vanaf de eerste momenten dat de film begint krijg je via beeld en geluid de hints te zien. Dit heeft Tree Gelbman later nodig heeft om de puzzel op te lossen. Omdat je als voorkennis als weet dat zij keer op keer vermoord gaat worden, zoek je als kijker snel naar wie de mogelijke dader zou kunnen zijn.

Voor mij was het niet heel moeilijk. Maar toch wordt er in de loop van ‘Happy Death Day’ een aantal elementen toegevoegd zodat je soms op het verkeerde been wordt gezet. Je ziet het karakter Tree Gelbman veranderen naarmate de dagen vorderen. Want zij komt aan het begin over als verwende puber. Ze snauwt iedereen af en vindt dat zij het beste van de wereld is. Wanneer zij hulp van andere krijgt om haar probleem op te lossen wordt dat steeds meer gewaardeerd.

Happy Death Day
Bron: Universal Pictures | Happy Death Day

Tot de eerste helft van de film lijkt het alsof het heel lang duurt voordat ‘Happy Death Day’ op gang komt. Daarna lijken de minuten voorbij de vliegen omdat de scenes achter elkaar door gaan. En daarmee bedoel ik dat er naar verschillende oplossingen wordt gekeken ook al werken ze niet allemaal.

Als je van een horror film houdt dat makkelijk wegkijkt, maar toch vermakelijk is. Dan is ‘Happy Death Day’ een film die moet hebben gezien. Vanaf 21 februari is de film te streamen en te koop zodat je het thuis kan gaan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Phangs – Cul De Sac