Zorgt Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 voor de laatste puzzelstukken?
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Zorgt Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 voor de laatste puzzelstukken?

Zorgt Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 voor de laatste puzzelstukken?
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Het einde van de ‘Harry Potter’ recensies komt in zicht. In dit bericht lees je de recensie van ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1’. De in 2010 uitgekomen Harry Potter film. Zou de start van het einde moeten zijn. Toch ben ik het daar niet helemaal mee eens. Zoals ik in de recensie van ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’ beschrijf, wordt daar al naar het einde toegewerkt.

Voor David Yates is het bijna een thuis wedstrijd. Want hij mag zijn tanden weer zetten in de boeken van J.K. Rowling. En ik moet zeggen dat hij met ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1’ goed werk heeft afgeleverd. Voor sommige kijkers, waaronder ik zelf, was het de eerste keer lastig om door de film te komen.

Het begin lijkt alles heel snel te gaan, en krijg je als kijker nog wat actie voor de kiezen. Toch wordt er al snel besloten om de stilte op te zoeken. Wanneer Harry, Hermelien en Ron in de bossen terecht komen. Lijkt de film zijn magie bijna kwijt te raken. Het is een hoop drama en emotie, dat kan voor sommige te saai zijn.

Terwijl er in het verhaal goed gebeurt om geïnteresseerd te blijven kijken. Je krijgt een aantal aanknopingspunten te zien, waardoor Harry een voordeel heeft bij het grote eind gevecht met Voldemort. Naast Harry, spelen de gruzielementen een grote rol in de laatste twee films. Waardoor de makers een aantal bekende elementen van de eerdere delen terug kunnen halen. Zoals het zwaard van Griffoendor.

Er zit niet zoveel actie in Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1′ toch is het een aanrader om te gaan kijken

Er zit niet zoveel actie in Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1' toch is het een aanrader om te gaan kijken
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

De rust zit vooral in de manier waarop David Yates alles in beeld heeft gebracht. In de scenes die op locatie zijn opgenomen, is er gekozen voor verschillende abstracte locaties. Waardoor de indruk wordt gewekt dat Harry, Hermelien en Ron de laatste mensen in het Verenigd Koninkrijk zijn. Waardoor de emoties in bepaalde scenes extra worden uitvergroot.

Wat mij ook op viel is dat Zweinstein een steeds kleinere rol in het geheel speelt. Er gebeurd nog van alles, maar je krijgt geen typisch school jaar te zien. In ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1’ is de school overgenomen door de dooddoeners. Zelf had ik een mix van beelden van Zweinstein gehad en de zoektocht naar de gruzielementen. Zodat je een goed beeld krijgt van hoe slecht de studenten wordt behandeld.

Vanaf de eerste Harry Potter film, heb je de herkenbare muziek in de film zitten. In ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1’ is dat niet het geval. De actie scenes hebben dat wel, maar wanneer de bossen in beeld kwamen, is dat weg. Je moet het doen met de stemmen van Harry, Hermelien en Ron. Plus de geluiden die zij maken met bijvoorbeeld het wandelen.

De aanknopingspunten naar bijvoorbeeld ‘Fantastic Beasts‘ zijn enorm. Je krijgt in de loop van ‘The Deathly Hallows Part 1’ en daarna deel twee informatie en beelden te zien, die gebruikt kunnen worden voor de recent uitgekomen films.

Het is dan ook aan te raden ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1’ niet over te slaan. Hoe verleidelijk het ook is. Het is een film dat voor vele puzzelstukken zorgt. Zodat je de serie op een goede manier kan afsluiten. Ondanks dat er weinig actie in zit, is het zeker een aanrader!

Latest Reviews

Ook interessant
this made my day tv
Breaking Bad [Netflix]