Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Half-blood Prince

Harry Potter and the Half-Blood Prince Review

Harry Potter and the Half-Blood Prince is de start van het einde

Harry Potter and the Half-Blood Prince is de start van het einde
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Half-Blood Prince

In ‘Harry Potter and the Half Blood Prince’ gaat het verhaal verder waar ‘The Goblet of Fire’ is gestopt. Nu Voldemort terug is, lijkt het gevaar steeds dichterbij te komen. Je merkt dat J.K Rowling en David Yates bezig zijn om de finale films voor te bereiden. Er zijn een aantal elementen en personages die geïntroduceerd moesten worden. Of er moesten banden extra duidelijk worden gemaakt, zodat jij als kijker snapt wat er in de volgende delen gebeurd.

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt?

Ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Het draait in de bekende magische serie om Harry Potter. Toch worden er een aantal andere karakters in ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’ naar voren geschoven. Zoals Draco Malfidus, hij was tot nu toe de kleine etter in de films. Alleen krijgt hij een grotere rol in het geheel. Waar hij tot op het moment niet aan toe is om te omarmen. Alleen ligt dat niet aan hem, maar het gezin waarin hij is opgegroeid.

Ondanks dat Harry Potter de hoofdpersoon is, worden andere karakters in Harry Potter and the Half-Blood Prince naar voren geschoven

Ondanks dat Harry Potter de hoofdpersoon is, worden andere karakters in Harry Potter and the Half-Blood Prince naar voren geschoven
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Half-Blood Prince

Het is ook direct het laatste jaar waarop Harry Potter naar Zweinstein gaat. Nu is het gevaar niet alleen buiten de muren van Zweinstein aanwezig. Maar is het ook op de school zelf aan de gang. Daar zorgt Draco Malfidus voor, want er wordt een portaal geopend. Zodat de slechteriken Zweinstein binnen kunnen sluipen.

Als je naar ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’ kijkt heb je direct door dat deze film vanaf de start veel vergelijkingen heeft met ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’. Weer een boek waar aanwijzingen naar het verleden in staan. Alleen wordt je dit keer op het verkeerde been gezet. Het is niet Voldemort wie de Half-blood prince is, maar Sneep.

Daar komt ook bij dat Harry Potter en de andere als Hermelien en Ron druk bezig zijn met het liefdes leven. Zij worden adolescenten en de hormonen gieren door het lijf. Als David Yates en J.K. Rowling minder op de romantisch had ingezet, had het een hoop tijd gescheeld. Dan hadden de flashbacks van Albus Perkamentus en een jonge Voldemort daar voor in de plaats voor kunnen komen. Het voelde alsof dit was vergeten, en dit op dit moment nog tussen de scenes tussen werd gepropt.

In Harry Potter and the Half-Blood Prince had de focus wat verlegd moeten worden

In Harry Potter and the Half-Blood Prince had de focus wat verlegd moeten worden
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Half-Blood Prince

Het voelde misschien alsof het ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’ ver van de laatste film staat. Maar niets is minder waar, er worden Gruzielementen geïntroduceerd. Die je stiekem al een aantal films geleden voor het eerst in beeld zag komen. Wat weer bewijst dat J.K. Rowling alles ver van te voren plant.

Een groot en belangrijk punt in ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince is het laatste gedeelte. Waar Perkamentus het moet bekopen met zijn leven. Toen ik de film voor het eerst in de bioscoop zag, was het voor mij een groot shock moment. Allen had er meer uitgehaald kunnen worden. Ook al was het al best emotioneel.

Wat voor mij ook bevestigde dat het einde van de filmreeks in zicht was. De volgelingen van Voldemort zijn klaar voor de strijd en doen er alles aan om de grootse plannen ook te laten slagen. De film zet met de muziek en de filter in de toon. De kleur is bijna weg en de vrolijkheid is ook ver te zoeken.

Latest Reviews

Ook interessant
Deze films draaien in november in de bioscoop