In Harry Potter and the Order of the Phoenix begint de opstand te komen!
Bron: Murray Close, Warner Bros & IMDB | Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Order of the Phoenix Review

In Harry Potter and the Order of the Phoenix begint de opstand te komen!

In Harry Potter and the Order of the Phoenix begint de opstand te komen!
Bron: Warner Bros & IMDB | Harry Potter and the Order of the Phoenix

Na ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’ gaat de franchise door met ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’. Waar de zoektocht van Harry Potter en de relatie met Voldemort verder wordt ontrafelt. In de vorige film keerde hij terug in menselijke vorm. Nu hij officieel terug is, is het een kwestie van tijd wanneer de confrontatie tussen beide gaat plaats vinden.

Zoals in iedere Harry Potter film worden er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd. Dat is bij ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ ook het geval. de Dooddoeners, de volgelingen van Voldemort, lijken bijna compleet te zijn. Bellatrix Lestrange weet te ontsnappen uit Azkaban. Waarmee de zus van Sirius Black vrij spel heeft om de dark lord te helpen met zijn missie.

Het is noodzakelijk om haar nu te introduceren, als je de latere films hebt gezien. Weet je dat zij een grote rol in het geheel speelt. Actrice Helena Bonham Carter weet haar op zo’n manier neer te zetten, dat zij tot de dag van vandaag mij de kriebels geeft als ik haar op beeld zie. Daarnaast wordt er een ander griezelig karakter geïntroduceerd, namelijk: Dolores Umbridge. Zij probeert namens de Ministerie de macht op Zweinstein te houden. Om dat voor elkaar te krijgen gaat zij heel ver.

Wat een geweldig karakter is zij. Waar actrice Imelda Staunton laat zien, dat zij op het eerste gezicht heel lief en een beetje vreemd lijkt. Toch is zij extreem in haar straffen. Ook zij is een karakter dat bij mij voor de nodige irritaties zorgt. Zij zorgt er wel voor dat de vrienden van Harry samen gaan oefenen om de magische kunsten te verbeteren.

Voor de jonge tovernaar is Harry Potter and the Order of the Phoenix erg eenzaam

Voor de jonge tovernaar is Harry Potter and the Order of the Phoenix erg eenzaam
Bron: Warner Bros & IMDB | Harry Potter and the Order of the Phoenix

Voor Harry Potter staat ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ in het teken van het ontdekken van zijn eigen indentiteit. Hij heeft vanaf het begin van de film het idee nergens bij te horen. Niet bij de dreuzels of magische wereld. Want die zeggen dat hij liegt over de terugkeer van Voldemort. Ook is de connectie met Voldemort heel duidelijk. Hij probeert via Harry iets in handen te krijgen. Daarvoor moet hij in het hoofd van de jonge tovenaar kruipen.

In het vorige deel haalde ik de puberteit erbij, dit lijkt een verlengstuk te zijn. Waarbij het zoeken naar je eigen indentiteit een grotere rol heeft gekregen. Tijdens de puberteit heeft iedereen het gevoel anders te zijn. Dat geldt ook voor Harry Potter. Alleen heeft hij vrienden om zich heen die hem helpen om met beide voeten op de grond te blijven staan.

Daarbij wordt bijna alles van Harry afgenomen. Het gebruik van magie wordt aan banden gelegd, zowel naast Zweinstein als op de magische school zelf. Het respect is ver te zoeken, bij de mede studenten als de andere magische tovenaars. Als jonge tovenaar met een bijzonder verleden voelt het alsof je alleen op de wereld bent.

Toch probeert Harry zich in dit deel als een held neer te zetten. Hij helpt zijn mede studenten met het verbeteren de toverkunsten. Maar wilt het gevecht met Voldemort alleen aangaan. Zodat niemand die hij lief heeft in gevaar kan komen. Terwijl de strijd als team moet worden aangegaan.

David Yates laat in Harry Potter and the Order of the Phoenix een aantal goede vecht scenes zien

David Yates laat in Harry Potter and the Order of the Phoenix een aantal goede vecht scenes zien
Bron: IMDB & Warner Bros | Harry Potter and the Order of the Phoenix

Voordat de finale van Harry Potter kan worden gevochten, was Voldemort al bezig om zijn volgelingen bij elkaar te krijgen. In ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ wordt er eindelijk een antwoord gegeven op het kwaad. Een aantal bekende karakters vormen samen the order of the phoenix. Zij vechten tegen Voldemort, en dat is niet de eerste keer dat het nodig was.

Waar ik ook heel lang op heb zitten wachten is een aantal goede gevechten of vecht scenes. In ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ krijg je er maar liefst twee. De dooddoeners komen voor Harry en zijn vrienden. Gelukkig komt de order of the phoenix hen helpen. Waarbij magie wordt gebruikt om het uit te vechten. Helaas moet iemand het bekopen met de dood. Er wordt een magisch en bioscoop waardig gevecht getoond tussen Perkamentus en Voldemort. Eentje die bij mij in het geheugen is gegrift.

Vanaf dit deel merk je dat bijna alle puzzelstukken er zijn om richting de finale films te gaan. De laatste karakters worden geïntroduceerd, en Harry lijkt ook steeds meer antwoorden te krijgen. De sfeer is grimmig, en past perfect bij het verhaal van de film. Een heel goed deel geen enkele seconden van te hoeven missen.

Latest Reviews

Ook interessant
On Demand Review
Victoria’s Secret Fashion Show 2016