Source: RTLNieuws.nl | HBO Max gaat uitbreiden

HBO Max gaat uitbreiden naar Europa

WarnerMedia heeft nieuwe plannen bekend gemaakt, onder andere dat HBO Max gaat uitbreiden

Disney en Warner Bros blijven het elkaar zo lastig mogelijk maken. Disney komt 10 december met een update over de streamingdienst Disney Plus. Warner Media, de overkoepelende organisatie van Warner Bros, gaat niet wachten op wat er gaat komen. Zij willen de eerste klap uitdelen, en dat wordt onder andere gedaan door bekend te maken, dat HBO MAX gaat uitbreiden. Want Europa en Latijns-Amerika zit met smart te wachten om de streamingdienst te gaan gebruiken.

Het hoofd van HBO Max Global, Andy Forssell, heeft bekend gemaakt dat in de tweede helft van 2021 Europa en Latijns-Amerika aan de beurt zijn. Dat betekend dat de streamingdienst HBO Max gaat uitbreiden over de hele wereld. Aan het eind van 2021 moet de streamingdienst in 190 beschikbaar zijn. Waardoor Disney, Netflix en andere streaming diensten grote concurrentie krijgen.

Dat heeft niet alleen te maken met de beschikbaarheid, maar ook met de content. Door naar andere landen te gaan, betekend niet dat HBO MAX gaat uitbreiden qua oppervlakte. Want de bekendmaking van de release van ‘Wonder Woman 1984’ heeft veel stof doen opwaaien. De fans zijn blij dat er een keus is. Ga je naar de bioscoop of stream je de nieuwe film vanaf de bank?

Er was een groep mensen die de nieuwe superhelden film op een groot 4K scherm wilde gaan bewonderen. Gelukkig heeft WarnerMedia en regisseur Patty Jankins bekend gemaakt, dat de films in 4K Ultra HD en HDR te zien zijn. De kijker hoeft op deze manier geen consessies te doen.

Dit zijn de releases op de streamingdienst van WarnerMedia in 2021

Voor 2021 is de lijst met gelijke releases bekend gemaakt. Warner Media is niet van plan om achter de concurrentie aan te blijven lopen. Hieronder staat een lijst met films, die in Amerika tegelijk op de streamingdienst en bioscoop zijn te zien: The Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho en Matrix 4.

Voordat je een gat in de lucht springt, zit er een kleine adder onder het gras. Er is namelijk een constructie bedacht over de manier van uitbrengen. Wanneer de film tegelijk met de bioscoop release online komt. Dan is de film 30 dagen te streamen. Daarna zal de film van HBO Max afgehaald worden, en zal de ‘normale’ constructie volgen. Dat je thuis kan huren of via iTunes kan kopen. Dat zal 90 dagen in beslag nemen. Uiteindelijk komt de film terug naar HBO Max.

Op dit moment moeten wij het in Nederland doen met HBO. Als je bij Ziggo een abonnement hebt, dan kan je voor een extra bedrag per maand naar de series en films kijken. Tot nu toe heeft Ziggo niets bekend gemaakt over de plannen van het komende jaar. Ook is niet duidelijk of het contract tussen beide partijen wordt gelengd of niet. Al met al ziet het vooruitzicht er positief uit, alleen is de vraag wanneer wij van de dienst gebruik kunnen maken. Het is nu wachten tot dat HBO Max gaat uitbreiden naar Nederland.

Latest Reviews