Na De Kwis komen de heren met het nieuwe nieuws programma Even Tot Hier
Bron: Wessel de Groot & BNNVARA | Even Tot Hier

Heeft de NPO een hit in handen met Even Tot Hier?

Na De Kwis komen de heren met het nieuwe nieuws programma Even Tot Hier

Het NPO programma ‘Even Tot Hier’ is nu een aantal weken onderweg. Dit is de opvolger van ‘De Kwis’, waar Paul de Leeuw met een gast het nieuws van de afgelopen week besprak. De heren Niels van der Laan, Jeroen Woe en een aantal andere komieken zorgden voor de nodige humor. Want het nieuws kan over het algemeen de nodige verlichting gebruiken.

Toen Paul de Leeuw naar RTL 4 ging, was de vraag of Niels en Jeroen door zouden gaan met het programma. Zij kwamen terug met een aangepaste versie met als titel: ‘Even Tot Hier’. Wat ik heel goed vind passen. Want je staat op de zaterdagavond stil bij de afgelopen week.

De aanpak van het programma is wat veranderd. Er is geen presentator samen met een gast. Niels en Jeroen zijn dit keer de presentatoren en gastheren in één. Er zijn iedere aflevering drie gasten, die de nodige informatie bij het nieuws kunnen toevoegen. Zodat je met de extra informatie het nieuws beter kan begrijpen.

De mensen in de zaal krijgen tussen door vragen over het nieuws. Waardoor er uiteindelijk één persoon overblijft, hij/zij is de persoon met wijze woorden. Want de moeilijke vraag dat overblijft wordt zo beantwoord.

Het nieuws wordt in het nieuwe BNNVARA programma met humor besproken

Na De Kwis komen de heren met het nieuwe nieuws programma Even Tot Hier
Bron: Wessel de Groot & BNNVARA | Even Tot Hier

Aan de hand van het nieuws en de vragen die dat opleveren. Wordt er terug geblikt op de afgelopen week. ‘Even Tot Hier’ heeft ook een musical element. De eerste keer stond Urk centraal en de provinciale staten verkiezing kon ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Bekende nummmers worden verbouwd, met teksten die slaan op het nieuws. Het geheel zit vol met grappen en andere humor volle teksten. Wat ik heel erg kan waarderen.

Als je bij bepaalde talkshows of andere nieuws programma’s zit, krijg je vaak te maken met een bepaalde voorkeur. Tot nu toe slagen de makers van ‘Even Tot Hier’ erin om scherp commentaar te leveren op het nieuws. Zonder dat zij een duidelijke voorkeur of mening hebben. Zodat het programma een zo breed mogelijk publiek weet aan te spreken.

Het enige wat mij tegen staat is het gesprek met een jong meisje. Zij moet grappig overkomen, alleen wordt het voor mij alleen maar ongemakkelijk om naar te kijken. Dat mag van mij worden geschrapt. Verder lijkt ‘Even Tot Hier’ een verbetering te zijn met de voorganger. Het is fris en het nieuws wordt op een andere manier belicht. Wat mij betreft de Nederlandse variant van Saturday Night Live. Alleen zonder de muzikale ondersteuning van grote artiesten.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Andrew Combs – Nothing to Lose