Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Finale

Het einde van dit seizoen is in zicht, want het is tijd voor de Heel Holland Bakt 2019 – Finale

Met de Heel Holland Bakt 2018 - proefdag zie je hoe de thuisbakkers worden gekozen voor de competitie
Bron: Omroep Max & Roland J. Reinders | Heel Holland Bakt

Voordat de Heel Holland Bakt 2019 – finale aflevering begon, werd er de afgelopen week een ware campagne gestart om Maroeska op een positieve manier in de spotlight te zetten. Ook al had Maroeska in een interview zich los gelaten over de manier waarop zij in het programma in beeld werd gebracht.

Aan het begin had ik mijn vraagtekens bij de deelname van Maroeska aan Heel Holland Bakt. Toch heeft zij zichzelf op een positieve manier laten zien, en de menselijke kant gewoond. Daarom snap ik niet waarom het hele internet los blijft gaan en haar op een persoonlijke manier blijft aanvallen. Het gaat om het bakken en dat is Maroeska kan.

De eerste opdracht van de Heel Holland Bakt 2019 – finale ging als volgt: Maak een chocolade buche. Een buche komt uit de Franse patisserie en is een soort houtblok, zoals Janny het beschrijft. Geen van de bakkers is van plan om rustig aan te doen, en iedereen pakt van begin tot eind uit. Zodat zij een stapje voor weten de komen op de concurrentie.

De stress lijkt tijdens de eerste opdracht mee te vallen. Ook al wordt er veel verwacht van de thuisbakkers. De drie finalisten hebben alles onder controle. En wanneer Andre van Duin vertelde dat er nog 10 minuten over waren, werd de finishing touch gelegd op de drie baksels. Heel knap, want er werden veel technieken getoond. Waar Maroeska, Anna en Nicole ieders hun eigen signatuur lieten zien.

De liefde was duidelijk voelbaar tijdens de Heel Holland Bakt 2019 – Finale

Omdat Valentijnsdag voor de deur staat, stond de technische opdracht in het teken van de liefde. Er moesten grote maracons worden gemaakt, in de vorm van een hart. Geen van de drie dames hadden zo’n grote macaron gemaakt. Waardoor zij allemaal voor het eerst een hart-vorm maracon afleveren.

Tijdens het bakken merk je dat alle drie de bakkers moeite hadden om alles perfect in elkaar te zetten. Wat ik heel fijn vindt om te zien, is dat Hanneke niet meer stond te spieken. Deze week probeerde iedereen op eigen kracht voor de winst te gaan. Voor mij is het lastig om tijdens deze opdracht een duidelijk winnaar aan te wijzen.

Om er zeker van te zijn moet ik af gaan op het commentaar dat Janny en Robert leveren. Omdat dit de Heel Holland Bakt 2019 – finale aflevering is, moet de jury heel kritisch zijn. Waardoor ieder foutje hard wordt gestraft. Maroeska en Anna staan samen onder aan met de hart maracon, en Nicole had het best gebakken tijdens de technische opdracht.

De winnaar werd door Janny en Robert bekend gemaakt aan het eind van de Heel Holland Bakt 2019 – Finale

Anna Winnares Heel Holland Bakt 2019 - finale
Bron: Omroep Max & Roland J. Reinders | Heel Holland Bakt

Het venijn zit hem in de staart, wordt er wel eens gezegd. Dat was bij de Heel Holland Bakt 2019 – finale ook het geval. Want de drie dames, Maroeska, Anna en Nicole moesten alles uit de kast halen om met de winst naar huis te gaan. Ieders had een andere aanpak en probeerde zichzelf op een andere manier neer te zetten.

De gravity taarten waren de spektakel taarten waar ik het hele seizoen op heb zitten wachten. Er zaten in de loop van de afleveringen wel een aantal spektakel taarten tussen. Maar dit is toch wel het spektakel stukken der spektakelstukken. Voordat Janny en Robert begonnen met het jureren, had ik mijn geld ingezet op Anna en Nicole.

Uiteindelijk kan Anna zich de winnaar van de Heel Holland Bakt 2019 – finale noemen. Het is verdiend en ben heel benieuwd wat zij in de toekomst op bak gebied gaat laten zien. Gedurende het seizoen bleef zij constant goed bakken, waardoor zij zichzelf goed bleef neer zetten. Ik hoop dat Omroep Max zich klaar maakt voor een nieuw seizoen. Wat ook weer aan het eind van 2019 mag starten, want de winter is toch het seizoen van het bakken.

Latest Reviews

Ook interessant
Kensington – Do I Ever