Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Gelukkig Nieuwjaar

Met de verschillende baksels in de Heel Holland Bakt 2019 aflevering wensen zij een Gelukkig Nieuwjaar

Met de verschillende baksels in de Heel Holland Bakt 2019 aflevering wensen zij een Gelukkig Nieuwjaar
Bron: Omroep Max & Roland J Reinders | Heel Holland Bakt

Na de kerst aflevering van vorige week, is het nou tijd in Heel Holland Bakt 2019 om het nieuwe jaar te vieren. In de ‘Gelukkig Nieuwjaar’ aflevering gaan de thuisbakkers in de tent bezig om oudejaarsavond op een heerlijke manier te vieren. De drie opdrachten staan daarom ook in het teken van de feestelijke avond. Haal jij inspiratie tussen de verschillende baksels voor je eigen oudejaarsavond?

Nu 31 december in beeld is, slaan heel wat Nederlanders champagne in. Daarom staat de eerste opdracht van de ‘Gelukkig Nieuwjaar’ aflevering in het teken van een champagnetaart. De thuisbakkers kunnen alle kanten op gaan, zolang de smaken goed samen gaan met de champagne.

Er werden een hele smakelijke taarten gebakken bij de eerste opdracht. Zelf heb ik natuurlijk niet kunnen proeven en moet van de mening van Janny en Robèrt uitgaan. Eerst de taarten die veel potentie hadden, maar niet lekker uit de verf kwamen. Waarmee een aantal bakkers hun stinkende best moeten gaan doen, om voor het nieuwe jaar uit de tent te worden gegooid.

De thuisbakkers die veel kritiek kregen waren, Kim B, Kim G en Vincent moest net voor het einde van de tijd opnieuw beginnen. Hij wist er een kleine variant van zijn ‘Tijd voor Champagne’ taart. Daarnaast waren er ook een aantal taarten, die op het televisie scherm in druk wilde maken. De ‘Champagne Taart’ van Maroeska, de ‘Champagne Supernova’ taart van Nicola en de ‘Champagne Droom’ van Anna leken ware spektakel stukken.

De bekende Spaanse lekkernij Churros is perfect om oud en nieuw te vieren

De bekende Spaanse lekkernij Churros is perfect om oud en nieuw te vieren
Bron: GIPHY | Churros

Als je op vakantie gaat naar Madrid of naar een plaatselijke kermis, dan kan het zijn dat je bekend bent met de Churros. In de technische opdracht moeten de thuisbakers vier Churros cups maken. Waardoor er een Spaanse twist aan de Hollandse oliebol wordt gegeven. De pittige opdracht, zal aantonen welke thuisbakker de verschillende technieken onder de knie heeft, want de vulling is het moeilijkste om op een goede manier te bereiden.

Het was een ware veldslag in de tent. Ook al leken een aantal bakkers door te hebben wat de bedoeling was. Er was bij iedere Churros cup wel wat aan te merken. Van een bijna perfecte baksel tot bijna een drol dat voor de jury lag, er was een grote variatie aan baksels. Ondanks alles wist Hanneke zich als beste naar de top te bakken. Terwijl Nicole en Kim G onderaan bungelde en de volgende dag flink aan de bak moesten.

Het spektakelstuk was een geweldige manier om het nieuwe jaar mee in te luiden

Het spektakelstuk was een geweldige manier om het nieuwe jaar mee in te luiden
Bron: GIPHY | Happy New Year

De laatste taarten van 2018 worden gebakken in de witte tent. Want het spektakelstuk is: een nieuwjaarstaart. Hoe creatief worden de thuisbakkers met deze opdracht? Er kwamen taarten voorbij die je zo op tafel zou zetten op oudejaarsavond. Zeker met het moment dat je elkaar ‘Gelukkig Nieuwjaar’ kan wensen. Voor Kim B was het een ware nachtmerrie. Bij haar ging alles mis, en daarmee had ik haar afscheid al van verre aan zien komen.

Wat wel heel goed ging waren de baksels van Anna, Nicole, Maroeska en Vincent bakte de sterren van de hemel. Er werden een hoop complimenten uitgedeeld. Waarmee ik had verwacht dat Cas als Meesterbakker van de week uit de bus zou komen. Alleen was Maroeska hem een stap voor, en met haar spektakelstuk maakte zij grote indruk. Zoals ik het had verwacht, moest Kim G afscheid nemen van ‘Heel Holland Bakt’. Voor haar niet direct een heel ‘Gelukkig Nieuwjaar’. Waarschijnlijk kon zij de stress niet meer handelen.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Listed
Hillary Clinton kreeg steun van deze artiesten