Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Halve Finale

De dames namen het tegen elkaar op in de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale

We zijn sinds december bezig om de winnaar van dit seizoen te vinden. Voor Anna, Hanneke, Maroeska en Nicole brak er een spannende tijd aan. Want wie van de drie thuisbakkers moest net voor de finale haar spullen pakken? In de recap van Heel Holland Bakt 2019 – Halve Finale neem ik je mee in de bijzondere gebeurtenissen van de aflevering.

De bakkers werden vanaf de eerste opdracht uitgedaagd om alles te geven. Niet alleen qua de uiterlijk van de baksels moeten in orde zijn, ook moet de smaak perfect zijn. Want de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale kan alleen het beste er voor zorgen dat je als thuisbakker naar de finale kan.

De noten afdeling van verschillende winkels konden worden geplunderd, want de thuisbakkers konden de fantasie gebruiken om zoveel mogelijk noten in het baksel te verwerken. Dat werd op een hele goede manier aangepakt, waarbij iedere bakker een andere manier had om de noten op een goede manier terug te laten komen.

Toch was de start van Hanneke niet al te best, zij had de avond ervoor een bruiloft gehad. En voelde de ochtend erna begon niet al te best. Het opstarten ging niet lekker, waardoor ik als kijker met samen geknepen billen voor de televisie zat. De exit van Hanneke kwam steeds dichterbij. Dat bewezen de vorige aflevering van Heel Holland Bakt.

Van noten, kaarten tot kunstwerken er kwam van alles langs tijdens de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale

Van noten, kaarten tot kunstwerken er kwam van alles langs tijdens de Heel Holland Bakt 2019 - Halve finale
Bron:Roland J Reinders & Omroep Max | Heel Holland Bakt

Hoe divers de bakkes omgingen met de opdracht was voor mij erg verrassend. Voordat de taarten van Nicole en Anna mij opvielen, viel mij op dat Maroeska heel veel moeite had met de druk van de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale. Het ging niet zoals zij het voor ogen had, en daarmee leek het einde van haar avontuur bij het bak programma ook dichterbij te komen.

Terug naar de taarten van Anna en Nicole. Hoe Anna het voor elkaar kreeg, om haar achtergrond in de taart te verwerken? Vond ik heel erg goed. Daar kwam de gaat van Nicole bij, zij had bijna en perfecte taart. Daarmee leken de kaarten van het begin te zijn geschud. Daarbij komen we met de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale aan bij de tweede opdracht. Er moest een kaarten huis worden gebouwd.

Waarbij je voor de start al aan zag komen, dat het een waar slag veld zou gaan worden. Dat werd ook werkelijkheid. Want alle bakkers hadden moeite om de kaarten te maken en goed in elkaar te zetten. Waarbij Maroeska bijna bezweek dankzij de stress, Hanneke bij de buren zat te kijken wat zij deden.

Nicole had moeite om een recht kaartenhuis te bouwen, en bij Anna liepen vormpjes wat uit. Nadat de jury had geproefd en overlegd, was tijd om de de beste van de slechtste te onderscheiden. Hanneke stond onderaan, gevolgd door Maroeska haar kaartenhuis. De top 2 bestaat uit Nicole en boven aan staat Anna.

Één van mijn favoriete bakkers moest naar huis aan het eind van de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale

Om de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale af te sluiten moest er kunst worden gemaakt. Voor mij als kijker was het moeilijk om te zien welk van de thuisbakkers het niet zou halen. Ook al hadden Maroeska en Hanneke de nodige opstart problemen, maar dat maakte zij met deze baksels goed. Althans het eind resultaat, want Maroeska bleef ook tijdens het einde van de aflevering gigantisch stressen. Bij Hanneke was de weg erheen wat hobbelig, maar er stond een prachtig kunstwerk.

Goed het einde van de Heel Holland Bakt 2019 – Halve finale komt in zicht. Wat voor mij wel duidelijk was, was dat Anna en Nicole sowieso in de finale zouden staan. Het zou tussen Hanneke en Maroeska voor de derde plek. Ik gunde het Hanneke, alleen werd het lastig om het op te nemen tegen Maroeska.

Dankzij de prachtige taarten van Maroeska, Anna en Nicole, was de minpunt van Hanneke de mokerslag. Zij moest naar huis, en pakte het op zoals alleen zij dat kan. Heel positief, en daarmee verliet een hele grappige en leuke vrouw de bekende tent.

Latest Reviews

Ook interessant
energie music
Ofenbach – Be Mine