Bron: Omroep Max | Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2019 – Hartig

Na alle zoetigheid is het bij deze aflevering tijd voor Heel Holland Bakt 2019 – Hartig

Presentator Andre van Duin werd flink op de proef gesteld, maar wordt beloond met de Heel Holland Bakt 2019 – Hartig aflevering. Want na alle suiker dat met de kerst en oud en nieuw is genuttigd, kunnen de bakkers dat achterwege laten. Want er moeten andere smaken aan de jury worden gebracht. Welke bakker weet de hartige keuken het beste vast te leggen tijdens de drie opdrachten?

De thuisbakkers moeten bij de eerste opdracht zes mini burgers maken. Zij mogen zelf zo creatief mogelijk zijn. Want alles is geoorloofd, zolang de broodjes en de burgers zelf zijn gemaakt. Er waren een aantal bakkers waarvan ik veel had verwacht. Voor mij maakte Cas, Anna, Maroeska en Nicole de lekkerste broodjes. Er komen heel veel technieken kijken bij de broodjes, burgers en andere toevoegingen.

Daarmee kon de jury heel duidelijk zien, welke thuisbakker kwam om alles uit te kast te halen. Zelf had ik verwacht dat Hanneke en Kim het goed zouden doen. Want toen zij er aan begonnen, ging alles volgens plan. Alleen lag het aan de smaak, dat zij niet boven aan de groep wisten te komen.

Wat mij ook verraste was dat iedere bakker een andere smaak in de burgers had verwacht. Want het ging alle kanten op. Van Mexicaans, Vietnamees, Italiaans en Turks. Gelukkig zat er nog een vegetarische variant bij. Tijdens het maken van de burgers, wist Cas mij te verbazen. Hij vergeleek een oude vleesmolen met Janny. Het was heel grappig maar ook erg gewaagd was.

Voor de kijker was de technische opdracht van de Heel Holland Bakt 2019 – Hartig aflevering lastig om de beste en slechtste bakker in te schatten

 

Na alle zoetigheid is het bij deze aflevering tijd voor Heel Holland Bakt 2019 - Hartig
Bron: Roland J Reinders & Omroep Max | Heel Holland Bakt

Met de technische opdracht gaan de thuisbakkers aan de slag om een hartige tarte tatin te maken. Waar de omgekeerde uien-taarten moeten smaakvol zijn en gaar. Voor de kijker is het lastig om te zien hoe iedere thuis bakker het doet. Want iedereen lijkt dezelfde aanpak te hebben. Met hier en daar een kleine aanpassing.

Het enige waar je als kijker aan vast kan klampen, is wat Janny en Robèrt van te voren vertellen. Het moment dat ik door had dat Hanneke de goede kant op ging, was dat zij de karamel opving. Wat mij verbaasde was dat Maroeska rustig naar het toilet kon gaan, en uiteindelijk wel haar tarte tatin bijna perfect wist te maken.

Hanneke en Maroeska wisten op de tweede en eerste plek te eindigen. Voor Hanneke is dit wederom een hoge plek. Zij weet de technische opdracht met de nodige twijfel, toch goed te doorlopen. Voor Kim en Cas was het niet al te best, zij eindigde op de zevende en zesde plek.

Nu zou je verwachten dat er weinig spektakel te zien zou zijn tijdens de Heel Holland Bakt 2019 – Hartig aflevering? Niets is minder waar, want er moet een croquembouche worden gebakken. De letterlijke vertaling ‘knispert in de mond’. Voor de gemiddelde Nederlander is het een soezentoren. Dit keer geen slagroom, maar andere smaken. Een extra eis deze week, is dat de toren minimaal 40 centimeter hoog moet zijn.

Het spektakel stuk van de Heel Holland Bakt 2019 – Hartig aflevering, was voor sommige bakkers een waar slagveld

De diversiteit aan smaken was bij het spektakel stuk van Heel Holland Bakt 2019 – Hartig was enorm. Iedere bakker probeert het beste van zichzelf te laten zien. Anna en Nicole hebben moeite met de karamel. En het leek erop dat zij in tijd nood zouden gaan komen. Het is super veel werk voordat de verschillende torens naar boven komen.

Het moment dat zij de torens moesten gaan laten zien, was al te zien dat Vincent en Anna iets meer tijd nodig hadden. Tijdens het jureren werd al snel duidelijk dat dit een ontzettende moeilijke opdracht was. Want op ieder baksel was wat aan te merken. Waardoor ik zelf niet kon bepalen wie onderaan zou komen te staan.

Toch werd mijn verwachting, dat ik vooraf aan de Heel Holland Bakt 2019 – Hartig had. Want Kim moest de tent verlaten. En Maroeska kwam voor de derde keer uit de bus als meester bakker van de week.

Latest Reviews

Ook interessant
Redenen om De Luizenmoeder te gaan kijken